Declaratia 010 in format EXCEL si alte bunatati....

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
balteanuc692

Re: Declaratia 010 in format EXCEL si alte bunatati....

#61 Mesaj de balteanuc692 »

Ok, ok, la litera b trebuie sa le indeplinesti cumulativ, Ok, ok 8)

calfav452

#62 Mesaj de calfav452 »

multumim dl. Paturcai de formularul 010-B. Este un super formular. Astazi am depus. Completarea lui a fost joaca de copil.
Multumim inca o data. Aveti nota 10 pe o scara de la 1-5. :)
Asigurarea de locuinte este obligatorie. Pentru cei interesati de asigurari de orice fel sau de colaborare, ma puteti contacta.

nesea

#63 Mesaj de nesea »

Ma bucur mult ca s-a observat absenta mea!
Sunt f solicitata in lunile de vacanta;
Azi e ultima zi de cursuri;Ieri sunt in tren; nepotii>
-Unde mergeti? ======
-La buny.
, Azi incepe scoala,maine sunt in tren spre casa,scoala,facultate.
Ocupata fiind,totusi am navigat zilnic pe forum.Noapte buna!!!

paturcai

#64 Mesaj de paturcai »

Aveti la dispozitie noua declaratie 010:
http://www.divshare.com/download/16085845-32f.
Este valabila de la 01.11.2011
Ultima oară modificat Mie Noi 02, 2011 12:31 am de către paturcai, modificat 1 dată în total.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

stoicat

#65 Mesaj de stoicat »

N-am reusit sa descarc D010
Imi apare doar:
Sorry, we couldn't find this file.

paturcai

#66 Mesaj de paturcai »

Sigur ca greseala era a mea.
Cand apasati pe legatura de descarcare in acea legatura era cuprins si cuvantul: "ESTE."
Acum nu mai este ESTE si ESTE cum trebuie sa fie.
Imi cer scuze.

stoicat

#67 Mesaj de stoicat »

Multumesc mult, chiar cautam o D010 editabila.
Am un caz ciudat si nu stiu cum sa-i trec in D 010 perioada fiscala, va rog mult un sfat... nu ma certati ,nu pot sa ma documentez,asta e situatia mea in prezent.....si musai sa fac o D010 urgent.

Firma in cauza nu a mai desfasurat activitate de 3 ani,n-a avut activitatea suspendata,la 31.12.2010,nu are nici un venit si nici salariati ,in vectorul fiscal figureaza doar cu impozit pe profit ca obligatii inregistrate,in 20.10.2011 face 3 CIM .
Nu stiu cum aplic OG nr.30/31.08.2011 in acest caz.
Trec in D010 ,pt.impozit pe venitul din salarii si contributii ,perioada fiscala lunara ?
Va multumesc!

despag

#68 Mesaj de despag »

si e un termen pt declaratia 010 ?
:shock:

paturcai

#69 Mesaj de paturcai »

Termenul era de 31.10.2011 pentru declararea lunara pentru firmele infiintate in cursul anului 2011.
Pentru restul firmelor termenul a fost 25.09.2011 pentru depunerea lunara.
Ca regula:
Pentru cazul dvs.:
Pentru firmele care au cifra de afaceri la 31 decembrie an precedent (conditiile sunt cumulative, trebuiesc indeplinite in acelasi timp) maxim 100.000 EUR si 2 salariati inclusiv termenul de depunere si de plata este: trimestrial.
Restul depun lunar.
Daca totusi o entitate desi indeplineste conditiile de depunere trimestriale si doreste sa depuna lunar trebuia sa fi completat declaratia de optiune pana la 235.09.2011, iar anul viitor sa depuna 010 pentru modificarea vectorului fiscal.
E o harababura greu de descris, asa incat chiar daca la o firma ANAF a modificat automat trecerea de la luna la 3 luni, am depus in continuare lunar si am platit lunar.
Nu stiu pe cine ajuta la sfarsitul anului 2011 (in septembrie) aceasta pomana: trecerea de la luna la trimestru incepand cu 01.10.2011, pentru ca cei care nu aveau bani sa plateasca lunar, vor avea bani sa plateasca cumulat la 3 luni? Mira-m-as!
Ba mai mult, pentru cei care au ramas la trimestru IN SITUATIA IN CARE au modificari de personal (intrari sau iesiri) sunt obligati sa depuna urmatoarea luna declaratia 112 si sa si plateasca, urmand ca sa reia depunerea si declararea la 3 luni in continuare.
Exemplu:
Sunt depunator si platitor la 3 luni.
Trebuie sa depun declaratia 112 de abia in ianuarie pentru trimestrul scurs (oct-dec 2011)
Imi pleaca un salariat in luna noiembrie.
Depun declaratia 112 pana la 25.12.2011 si voi si plati pentru aceasta luna. In ianuarie voi depune pentru luna octombrie si decembrie 2011.
Mi se pare o mizerie greu de descris.

paturcai

#70 Mesaj de paturcai »

Declaratia 010 are termen 30 de zile de la modificarea vectorulkui fiscal ca si pana acum.
Mi se intampla sa raman fara salariati pentru ca ei saracii aleg liberatatea sclaviei si in aceasta situatie depun in 30 de zile de la fericitul eveniment declaratia 010.

paturcai

#71 Mesaj de paturcai »

Referitor la declarare si plata:
Circulara MFP 460870 /22.09.2011:
art. 58 alin. (2) lit. a-c,
a) asociatii, fundatii sau alte entitati fara scop patrimonial, persoane juridice, cu exceptia institutiilor publice, care în anul anterior au avut un numar mediu de pâna la 3 salariatiexclusiv;
b) persoanele juridice platitoare de impozit pe profit care, în anul anterior, au înregistrat venituri totale de pâna la 100.000 euro si au avut un numar mediu de pâna la 3 salariati exclusiv;
c) persoanele juridice platitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor care, în anul anterior, au avut un numar mediu de pâna la 3 salariati exclusiv;

Platitorii de venituri din salarii si venituri asimilate salariilor prevazuui la art. 58 alin. (2) lit. a-c, care se vor înfiinta în cursul trimestrului IV 2011 aplica de la înfiintare perioada fiscala trimestriala daca estimeaza ca vor îndeplini în cursul anului fiscal conditiile privind numtrul mediu de salariati si veniturile totale de pâna la 100.000 Euro, dupa caz, prin depunerea declaratiei de mentiuni (Formular 010), odata cu declaratia de înregistrare fiscala.
Platitorii de venituri din salarii ai venituri asimilate salariilor prevazuti la art. 58 alin. (2) lit. a-c, care s-au înfiintat în cursul anului 2011 au dreptul sa aplice perioada fiscala trimestriala începând cu trimestrul IV 2011 daca estimeaza ca vor îndeplini în cursul anului fiscal condiaiile privind numarul mediu de salariati si veniturile totale, dupa caz, prin depunerea la organul fiscal a declaratiei de mentiuni (Formular 010) pâna la data de 30 octombrie 2011.

art. 58 alin. (2) lit. d persoanele fizice autorizate si întreprinderile individuale, precum si persoanele fizice care exercita profesii libere si asocierile fara personalitate juridica constituite între persoane fizice, care au, potrivit legii, personal angajat pe baza de contract individual de munca.

Pentru platitorii de venituri din salarii si venituri asimilate salariilor prevazuti la art. 58 alin. (2) lit. d, declararea si plata impozitului pe venituri din salarii precum si a contributiilor sociale se efectueaza trimestrial, indiferent de numarul de salariati si de veniturile realizate în anul anterior sau de data înfiintarii acestora. Aceasta categorie poate opta pentru declararea si plata lunara a obligatiilor fiscale aferenteveniturilor din salarii, prin depunerea declaratiei privind optiunea (formular OANAF 3154/2011 -pâna la 25 septembrie 2011, pentru trim. IV 2011, pâna la 31 ianuarie , pentru anul fiscal respectiv)
Preluare de pe site-ul ANAF.

stoicat

#72 Mesaj de stoicat »

Multumesc mult pt.timp acordat ,detalii si-n special pt.bunavointa.
Am depus D010 la AFP de care apertine firma(fara comentarii a fost primita ) ,prin delegat,D 010 inregistrate (se da nr. inregistrare ) le depun la AFP a judetului ...care le prelucreaza.
Perioada fiscala- am trecut lunara potrivit legii.
Daca totusi o entitate desi indeplineste conditiile de depunere trimestriale si doreste sa depuna lunar trebuia sa fi completat declaratia de optiune pana la 25.09.2011
Regulile si procedura pt.obtiunea lunara de depunere a D 112, o cunosteam ,am avut cazuri pt care am depus aceasta declaratia ,dar la aceasta firma n-am depus,n-am inteles ca trebuie sa depun declaratia de obtiuni ,pentruca:
- de 3 ani n-a mai avut salariati pana in 20.10.2011;
- nu figura in vector fiscal cu contributii sociale si imp.pe venituri din salarii la data de 01.10.2011 si n-am depus pana la 01.10.2011 nicio D112.
In fine ,cum va decide AFP a judetului asupra perioadei fiscale asa voi depune D112.
Multa sanatate si numai bine.

licav804

#73 Mesaj de licav804 »

Multumiri pentru declaratia editabila.

paturcai

#74 Mesaj de paturcai »

:wink:

Scrie răspuns