Cel mai simplu, se procedează astfel:badalaum scrie:Lucrez pe Saga S si C si te rog sa-mi spui care sunt pasii pentru a salva pe stick inregistrarile la SAGA nu am salvat niciodata pe stick ... Vreau sa am pe stick o copie de siguranta a datelor in caz ca se intampla ceva cu calculatorul.
- atașați stickul la un port USB al calculatorului
- notați-vă litera asignată acestuia (de exemplu: E:, F:, G: etc.)
- intrați în SAGA asigurându-vă că sunteți unicul utilizator al calculatorului și că programul nu e deschis de mai multe ori.
- intrați la Administrare - Intretinere BD
- bifați opțiunea "Cu salvarea datelor și în altă locație" și completați la altă locație cu X:\ (unde X este litera asignată stickului - poate fi E, F, G, etc - cea notată anterior)
- bifați și opțiunea "Salvează datele pentru toate firmele"
- apăsați butonul "Start" din acel ecran
Așa, programul vă va crea pe stick câte un folder pentru fiecare firmă, folder ce se va numi SC_Nume_Firmă_SRL, iar în fiecare folder veți avea o salvare a bazei de date.
O altă modalitate de salvare este:
- creați un folder pe discul pe care aveți spațiu (partiția ce are cel mai mult spațiu liber). Denumiti folderul "SalvariSaga" (spre exemplu creați pe D folderul respectiv așa că acesta va avea calea D:\SalvariSaga)
- bifați opțiunea "Cu salvarea datelor și în altă locație" și completați la altă locație cu X:\SalvariSaga (unde X este litera partitiei pe care ati creat folderul SalvariSaga - in exemplul de la pasul anterior locatia ar fi D:\SalvariSaga)
- bifați și opțiunea "Salvează datele pentru toate firmele"
- apăsați butonul "Start" din acel ecran
Așa, programul vă va crea în folderul SalvariSaga câte un folder pentru fiecare firmă, folder ce se va numi SC_Nume_Firmă_SRL, iar în fiecare folder veți avea o salvare a bazei de date.
Ulterior veți putea copia folderul SalvariSaga pe un CD/DVD sau pe stick.
Din timp în timp ștergeți salvările vechi fie de pe stick fie din folder pentru a nu încărca inutil mediul de stocare a datelor.