REVISAL - noua versiune

Scrie răspuns
galz845

Re: REVISAL - noua versiune

#616 Mesaj de galz845 »

@Eugen01
Gata,s-a terminat...nu cred sa ajungem la nr.50.. :)

herganiec

#617 Mesaj de herganiec »

era mai bine sa se faca un topic separat numai cu Revisal, asa cum este pentru Salarii.
acolo ar trebui puse toate ce tin de el.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

balazse

#618 Mesaj de balazse »

Mai jos va pun la dispozitie raspunsul primit din partea celor de la Inspectia Muncii la cateva intrebari (am trecut cu culoare rosie partea interesanta):
Intrebarea 1-2:
1. angajare pe perioada determinata de 6 luni al unui persoane incepand cu 01.10.2011, adica ultima zi de lucru 31.03.2012, precum i se desface contractul de munca incepand cu data de 01.04.2012. In acest caz cum se completeaza rubricile:
- "data sfarsit activitate";
- "data de la care produce efecte";
2. in cazul in care expira contractul pe perioada determinata mentionat la pct.1 as dorii sa stiu cum se completeaza rubrica "data incetare";
Raspuns:
1 si :2. In cazul contractelor individuale de munca incheiate pe perioada determinata, in speta 01.10.2011 -31.03.2012, ultima zi lucratoare este data de 31.03.2012. intrucat aplicatia REVISAL nu permite o asemenea inregistrare, respectiv ca data de sfarsit a activitatii sa fie mai mica decat data de incetare a contractului individual de munca, ca solutie de moment se va inregistra data de 31.03.2012, urmand ca dupa revizuirea aplicatiei angajatorul sa reintroduca o alta data de incetare, care va ramane in istoricul contractului individual de munca.

Intrebarea 3:
3. in cazul unui contract pe perioada nedeterminata care se suspenda pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, cand data inceperii suspendarii este 01.10.2011, avand in vedere ca data in care s-a nascut copilul este 11.08.2011, cum se completeaza rubrica "data sfarsit suspendare";
Raspuns:
3. "Data sfarsit suspendare" se completeaza cu data la care copilulimplineste varsta de 2 ani.

Intrebarea 4:
4. in cazul in care angajata revine inainte de implinirea varstei de 2 ani pe baza cererii depuse de acesta, adica revine incepand cu data de 01.03.2012 (aceasta fiind prima zi de lucru) cum se completeaza rubrica "data incetare suspendare".
Raspuns:
4. "Data sfarsit suspendare" se completeaza la data la care salariata alege sa-si reia activitatea mai inainte de implinirea varstei de 2 a copilului.

Intrebarea 5:
5. in cazul unui concediu fara plata pentru interese personale de o zi, adica pentru data 21.09.2011, cum se completeaza rubrica "data sfarsit suspendare" (avand in vedere ca "data sfarsit suspendare" trebuie sa fie ulterioara "data inceperii suspendarii" cum apare in mesajul de avertizare din program).
Raspuns:
5. In cazul contractelor individuale de munca suspendate pentru o singura zi, programul Revisal nu accepta introducerea unei singure zile de suspendare.

gramac921

#619 Mesaj de gramac921 »

S-a schimbat modificarea : :lol:

"
Guvernul a decis sa prelungeasca termenul limita de depunere a Registrului de evidenta a salariatilor pana la 15 decembrie, potrivit unei hotarari adoptate de Executiv in sedinta de miercuri.

Termenul a fost prelungit de la 1 noiembrie la 15 decembrie 2011 in conditiile in care, pana la sfarsitul lunii octombrie, au transmis date pentru inscrierea in REVISAL 71% dintre angajatori. Dintre acestia, 77% au transmis informatiile on-line, iar 23% au depus formularele la ghisee, conform datelor furnizate de Ministerul Muncii.

Totodata, actul normativ clarifica elementele privind drepturile salariale care se completeaza in registrul de evidenta a salariatilor, respectiv, salariul de baza lunar brut si sporurile asa cum sunt prevazute in contractul individual de munca.

Modificarile aduse de Guvern permit introducerea sporurilor in ReviSal sub forma de procente
."

balazse

#620 Mesaj de balazse »

Si care ar fi sursa? :D

tomac

#621 Mesaj de tomac »

Guvernul României. E pregătit și de mine pentru pus pe blog :)
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ferenta

#622 Mesaj de ferenta »

HG 1105/2011 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 798 din 10 noiembrie 2011, prin care se clarifica elementele privind drepturile salariale care se completeaza in registrul de evidenta a salariatilor, respectiv, salariul de baza lunar brut si sporurile asa cum sunt prevazute in contractul individual de munca.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

brandusoiud479

#623 Mesaj de brandusoiud479 »

Cum pot schimba tipul angajatorului din persoana juridica in persoana fizica. Initial, am inregistrat o I.I. ca pers juridica. am dus revisalul, var noua si a fost ok. Cand a trebuit sa il duc din nou, mi-au zis ca da eroare ca tb sa fie pers fizica. am ncercat sa modific dar tipul de persoana, nu este modificabil.

tomac

#624 Mesaj de tomac »

Tot ceea ce trebuie să faceți este ca la forma juridică să selectați "Intreprindere individuală". Programul știe că o astfel de formă juridică se asociază categoriei de angajator "Persoană fizică"

brandusoiud479

#625 Mesaj de brandusoiud479 »

am uitat sa precizez ca n-am referit la aplicatia revisal. nu ama gasit optiunea intreprindere individuala in revisal. am versiunea 5.06.010. a aparut vreun update?

tomac

#626 Mesaj de tomac »

Iar eu am uitat să vă spun că aici primiți suport pentru utilizarea SAGA. Pentru alte programe, eu zic să le cereți sprijinul, în mod direct, mai ales că au echipe de suport.

ferenta

#627 Mesaj de ferenta »

Auziți aici una tare de tot, în caz că pierdem baza de date a REVISAL-ului.

**Buletin de ştiri ITM-Harghita
nr. 28 /10.11.2011

IMPORTANT!!!
Atenţie mare la efectuarea copiilor de siguranţă a bazei de date. Este foarte recomandat efectuarea copiilor de siguranţă după orice modificare a datelor din REVISAL, deoarece recuperarea datelor de la ITM este posibil doar în versiunea veche (v2.0.6) ceea ce presupune prelucrarea in aplicaţia veche după care preluarea în aplicaţia noua şi introducerea din nou a datelor referitoare la salariu, etc. Efectuarea copiilor de siguranţă se face simplu, se apasă butonul ”Salvare baza de date” din meniul Instrumente.**
sursa: http://www.itmharghita.ro/

Ciudată chestie, nu?So... be careful friends! :)
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

schiopuc644

#628 Mesaj de schiopuc644 »

Buna, am trimis revisalul nou cu un salariu gresit si cod cor gresit la o persoana aflata in concediu pt ingrijirea copilului.
Imi puteti spune cum pot corecta si care sunt consecintele inregistrarii eronate :( ?
Va multumesc anticipat pt raspuns

eugen01

#629 Mesaj de eugen01 »

HG 500 art. 4
(3) Orice corectie a erorilor survenite în completarea registrului se face la data la care angajatorul a luat cunostintă de acestea.

In opinia mea date eronate inseamna ca la un control datele raportate nu corespund cu cele din dosar salariat.Daca am transmis eronat, putem apela la procedura "Corectie" (deci nu "modificare"), caz in care nu vad de ce ar exista consecinte.Modificarile netransmise in termen se lasa cu consecinte..nefaste.
(simple pareri, nu luati cele de mai sus o opinie competenta si/sau fundamentata)

ghineae609

#630 Mesaj de ghineae609 »

Din pc meu de vedere data incetarii urmeaza ultimei zile de lucru, adica daca ultima zi de lucru a fost azi 15.11.2011 data icetarii va fi 16.11.2011.
Intrebarea mea este de ce in Saga ultima zi de lucru este si data incetarii? Aceasta data se preia in revisal, am incer5cat sa modicif sa trec data incetarii 16 dar s-a modificat automat si la salariati la data incetarii in locul datei de 15 s-a modificat si a aparut 16.

Scrie răspuns