PAUZA !

Scrie răspuns
herganiec

Re: PAUZA !

#721 Mesaj de herganiec »

Vă las acum în compania unei probleme de logica si perspicacitate. Sunt curios cine îmi va da cea mai logică şi inteligibilă explicaţie:
Trei ardeleni ajung la Paris si se cazeaza la un motel. Camera costa 30 de euro, asa ca fiecare scoate din buzunar cate 10 euro, platesc si urca apoi la camera. Peste un sfert de ora receptionerul constata ca a uitat sa le aplice reducerea de sarbatori: camera de fapt costa 25 de euro. Asa ca o cheama pe femeia de serviciu sa le inapoieze 5 euro romanilor. Femeia de serviciu, urcand cu monedele la camera se gandeste: “Cum sa impart exact 5 monede la 3 oameni ?” Asa ca baga in buzunar 2 euro si ii inapoiaza fiecarui roman cate un euro. Sa facem totalul: fiecare roman a dat de fapt cate 9 euro, nu-i asa ? 9 * 3 = 27. Femeia de serviciu are in buzunar 2 euro, corect ? 27 + 2 = 29. Unde a disparut un euro ?!?
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

tomac

#722 Mesaj de tomac »

N-a dispărut nicăieri.
Din 30 EUR cât au plătit inițial, 25 a fost camera, 2 a luat camerista și 3 au primit ei :)
E pusă fals, intenționat, problema :).
Sau putem zice așa 3 x 9 EUR = 27 EUR, din ăștia a luat camerista 2 EUR, nu la ăștia se adaugă 2. Că 27 e deja dat de valoarea diminuată a sumei inițiale, după restituirea sumei de 3 EUR.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

munteanud411

#723 Mesaj de munteanud411 »

:) :) :) Gata fratilor ! La munca ! Deja vin cu pasi repezi raportarile la 30 Iunie !
Va doresc "insanatosire grabnica" !
Dan-
http://schimbativiata.webs.com/

ferenta

#724 Mesaj de ferenta »

Stai domnule, nu ne grăbi!!! că unii din noi mai lucrăm încă la cele din decembrie 2010! :lol: :lol: :lol:
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

herganiec

#725 Mesaj de herganiec »

IAtă ce am primit ieri prin email:

10 lucruri de învăţat din Japonia

1. CALMUL
Nici o imagine cu lovituri in piept sau durere sălbatica. Durerea în sine a fost elevata.

2. DEMNITATEA
Cozi disciplinate la apă şi alimente. Nici un cuvânt sau gest dur.

3. CAPACITATEA
Arhitecţi incredibili, de exemplu. Clădirile s-au legănat, dar nu au căzut.

4. GRATIA
Oamenii au cumparat doar ceea ce au nevoie zilnic, astfel încât toată lumea sa obţina ceva.

5. ORDINEA
Fara jafuri în magazine. Fara claxoane şi depăşiri in trafic. Doar înţelegere.

6. SACRIFICIUL
Cincizeci de muncitori au rămas sa pompeze apa de mare în reactoarele N. Cum vor fi recompensati vreodată?

7. TANDRETE
Restaurantele au redus preţurile. Un ATM nepăzit este nefolosit. Cei puternici au grija de cei slabi.

8. FORMARE
Batranii şi copiii, toată lumea ştia exact ce să facă. Şi au facut exact doar ce trebuia.

9. MEDIA
A manifestat o magnifica reţinere în buletinele de stiri. Nimic senzational. Doar reportaje calme.

10. CONSTIINTA
În cazul în care cade curentul într-un magazin, oamenii pun lucrurile înapoi pe rafturi şi pleaca în linişte.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

paturcai

#726 Mesaj de paturcai »

herganiec scrie:10. CONSTIINTA
În cazul în care cade curentul într-un magazin, oamenii pun lucrurile înapoi pe rafturi şi pleaca în linişte.
Exista asa ceva pe acest pamant?!
Chiar ca este uluitor.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

herganiec

#727 Mesaj de herganiec »

Nu ştiu dom'le d'astea! Nu prea ajung des în Japonia.. :)

paturcai

#728 Mesaj de paturcai »

He, he, he
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

horvaya687

#729 Mesaj de horvaya687 »

herganiec scrie:IAtă ce am primit ieri prin email:

10 lucruri de învăţat din Japonia
1. CALMUL
Nici o imagine cu lovituri in piept sau durere sălbatica. Durerea în sine a fost elevata.
2. DEMNITATEA
Cozi disciplinate la apă şi alimente. Nici un cuvânt sau gest dur.
3. CAPACITATEA
Arhitecţi incredibili, de exemplu. Clădirile s-au legănat, dar nu au căzut.
4. GRATIA
Oamenii au cumparat doar ceea ce au nevoie zilnic, astfel încât toată lumea sa obţina ceva.
5. ORDINEA
Fara jafuri în magazine. Fara claxoane şi depăşiri in trafic. Doar înţelegere.
6. SACRIFICIUL
Cincizeci de muncitori au rămas sa pompeze apa de mare în reactoarele N. Cum vor fi recompensati vreodată?
7. TANDRETE
Restaurantele au redus preţurile. Un ATM nepăzit este nefolosit. Cei puternici au grija de cei slabi.
8. FORMARE
Batranii şi copiii, toată lumea ştia exact ce să facă. Şi au facut exact doar ce trebuia.
9. MEDIA
A manifestat o magnifica reţinere în buletinele de stiri. Nimic senzational. Doar reportaje calme.
10. CONSTIINTA
Punctul 10 din enumerarea de mai sus este ceva frumos. Pentru ei! La noi? Ar ramine magazinul gol in 30 de secunde. Sau mai putin.
Daca aveti timp si chef cautati si citit "MADE IN JAPAN" DE AKIO MORITA, sau alte opere celebre ce are ca tema japonia, sa vedeti cum e. Referitor la punctul "DEMNITATE", din opera mai sus amintita reiese faptul ca limba japoneza este o limba lipsita de cuvinte urite, se adreseaza la pesoana a treia. Tonalitatea si accentul iti da senzatia ca se cearta in continuu. Dar nu.
O mica intrebare legata de istoria neamului Roman si Japonez.
DACA PE VREMURI NU ROMANI VENEAU CI JAPONEZI?

munteanud411

#730 Mesaj de munteanud411 »

horvaya687 scrie:O mica intrebare legata de istoria neamului Roman si Japonez.
DACA PE VREMURI NU ROMANI VENEAU CI JAPONEZI?
Daca pe harta Europei tragi o linie verticala pe directia Zidului Berlinului, iar in dreapta liniei aplici un "autoshape" purtand numele JAPONIA (sau Coreea, sau China, sau India, sau Fillipine, sau CHILE ori Africa de Sud),
Obtii
"Marea Moarta" !
Dan-

ferenta

#731 Mesaj de ferenta »

Un evreu habotnic se plimba pe stradă în ziua de sabat şi găseşte un portofel plin cu bani. Cum nu avea voie să se aplece a început să zică :
- Doamne fă o minune, portofelul este plin cu bani !
Şi atunci, Dumnezeu a făcut o minune şi pe o rază de 5 metri în jurul portofelului s-a făcut ziua de marţi.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

munteanud411

#732 Mesaj de munteanud411 »

Deci si Dumnezeu era tot in sabat, asa ca au facut juma / juma ! :D
Dan-

husr

#733 Mesaj de husr »

In asta seara,Cristi Brancu in emisiunea sa a amintit ceva despre legea violului pe timpul lui Constantin Mavrocordat;deoarece nu a redat-o in totalitate , imi permit eu sa o amintesc:
Velcare,velcine,va indrasnira a se napusti cu stromoleagul invartosat la gaura fataciunii;a nu i se aduce ei PRICINA,ci mai degraba LUI a i se SMULGE SCARBALNICUL madular din radacina.
[imi cer mii de scuze daca e cam dura,dar ce sa-i faci;asa am invatat-o la scoala si e pacat sa o fi uitat]
Noapte buna!

eugen01

#734 Mesaj de eugen01 »

Ajutor! Ajutor! striga cineva in padure. Tocmai trece pe acolo
padurarul si vede un barbat cu pantalonii lasati legat de un copac.
- Ce s-a intamplat?
- Doi barbati m-au atacat, m-au legat de copacul asta si m-au violat!
La care padurarul spune ingandurat:
- Ei, draguta, pentru azi nu-i singurul ghinion…! .

eugen01

#735 Mesaj de eugen01 »

Despre vechi obiceiuri romanesti (dac tot a venit vorba de ...cronicari !!)
http://ebooks.unibuc.ro/StiintePOL/arhe ... tudii4.htm

Scrie răspuns