Reduceri, bonificatii, discounturi - opinii
-
Re: Reduceri, bonificatii, discounturi - opinii
Eu as inregistra primirea bonurilor 532=758 si plata facturii 401=5311 cash si 401=532
Am inteles, multumesc!
Si care ar fi documentul justificativ pentru efectuarea inergistrarii bonurilor? 

BalazsE nu intotdeauna exista justificari.
Este o solutie care mi se pare eleganta.
Nu intotdeauna avem posibilitatea de a justifica ce fac sefii nostrii sau cei care ne platesc si atunci trebuie sa gasim solutii elegante si logice.
Cine l-o fi pus pe omul ala sa plateasca cumparaturile cu bonuri pentru ca mai apoi sa le introduca in contabilitate nu inteleg.
Greseala de interpretare a fost a contabilului: chiar daca omul ala vine si-mi spune ca a platit cu bonuri valorice chiar nu le iau in seama. De unde bonuri valorice?! Le-as fi considerat plata INTEGRALA numerar si as fi anexat documentul in spatele chitantei.
MehedintiB a tratat problema ca la carte; nu s-a ambitionat ca mine ci a gandit logic.
Felicitari MehedintiB!
Este o solutie care mi se pare eleganta.
Nu intotdeauna avem posibilitatea de a justifica ce fac sefii nostrii sau cei care ne platesc si atunci trebuie sa gasim solutii elegante si logice.
Cine l-o fi pus pe omul ala sa plateasca cumparaturile cu bonuri pentru ca mai apoi sa le introduca in contabilitate nu inteleg.
Greseala de interpretare a fost a contabilului: chiar daca omul ala vine si-mi spune ca a platit cu bonuri valorice chiar nu le iau in seama. De unde bonuri valorice?! Le-as fi considerat plata INTEGRALA numerar si as fi anexat documentul in spatele chitantei.
MehedintiB a tratat problema ca la carte; nu s-a ambitionat ca mine ci a gandit logic.
Felicitari MehedintiB!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
Multumesc PaturcaI, mi-ai luminat ziua 

-
Buna ziua tuturor
Desi am citit paginile acestui topic si am referirile facute la O99/2000, inca nu m-am lamurit.
Am citeva produse in stoc de f mult timp pe care as dori sa le dau ca mostre, deci gratuit, clientilor, ca si o actiune de marketing....pentru generarea unor viitoare vinzari
Sub ce forma pot face acest lucru in conditiile unui comert cu ridicata?,
1-pot fi facturate cu valoare 0 (desi au pret de intare)?
2-pot fi incluse intr-o factura, cu pozitie separata la care se acorda discount= cu valoarea produsului respectiv?
3-pot totusi inregistra operatiunea ca si cheltuieli de reclama??
Aveti alte propuneri??
Va multumesc anticipat pentru sfaturi
Desi am citit paginile acestui topic si am referirile facute la O99/2000, inca nu m-am lamurit.
Am citeva produse in stoc de f mult timp pe care as dori sa le dau ca mostre, deci gratuit, clientilor, ca si o actiune de marketing....pentru generarea unor viitoare vinzari

Sub ce forma pot face acest lucru in conditiile unui comert cu ridicata?,
1-pot fi facturate cu valoare 0 (desi au pret de intare)?
2-pot fi incluse intr-o factura, cu pozitie separata la care se acorda discount= cu valoarea produsului respectiv?
3-pot totusi inregistra operatiunea ca si cheltuieli de reclama??
Aveti alte propuneri??
Va multumesc anticipat pentru sfaturi
1.Nu.(desi...din cateva postari pe aici pe forum am inteles ca se practica, sau...se poate practica);
2.De departe e solutia cea mai eleganta, sugerata si de Tomac, mai ales daca e vorba de marfuri/produse diferite;
3.Conform Ghid MF referitor la omfp 3055, pagina 115 nu; nu se pot trece ca si cheltuieli cu reclama :
2.De departe e solutia cea mai eleganta, sugerata si de Tomac, mai ales daca e vorba de marfuri/produse diferite;
3.Conform Ghid MF referitor la omfp 3055, pagina 115 nu; nu se pot trece ca si cheltuieli cu reclama :
Despre repartizare, citim exemplul dat la aceeasi pagina.Notă:
Rationamentul contabil prezentat în exemplul de mai sus este similar si în cazul unor programe de fidelizare de tipul „ la cumpărarea a două produse, primesti unul gratis”. În această situatie, vânzătorul nu mai trebuie însă să constituie un provizion, întrucât veniturile înregistrate vor fi la nivelul pretului a două produse, în timp ce el a vândut cantitativ trei. Acordarea celui de-al treilea produs gratuit poate fi deci asimilată, din punct de vedere valoric, unei reduceri comerciale acordate la momentul vânzării.
paladec969, daca marfa respectiva(produsele) le-ati trece din marfa in consum intern si apoi le faceti bon de consum ? Nu ar fi mai simplu?
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Am nevoie de sfatul vostru in urmatoarea problema: O firma este dealer Amway si o data pe luna (in functie de activitatea ei si a partenerilor adusi de aceasta) trebuie sa emita o factura catre Amway pentru bonus. Acesti bani sunt virati de catre Amway in contul dealer-ului. Este corect ca acest bonus sa il inregistrez in 767 sau se trateaza ca o prestare de serviciu si folosim 704?
Cautare Foum:
http://www.sagasoft.ro/forum/search.php ... C4%83utare
Un dealer are contract de comision, la vanzari de XXXX ron primeste/factureaza ZZ%.Se foloseste contul 704. In cazul contractelor de vanzare/cumparare folosim 767, si acesta, in anumite conditii, clarificate in anexa la omfp 3055 art. 51.(sau explicatiile lui Tomac din acest topic)
http://www.sagasoft.ro/forum/search.php ... C4%83utare
Un dealer are contract de comision, la vanzari de XXXX ron primeste/factureaza ZZ%.Se foloseste contul 704. In cazul contractelor de vanzare/cumparare folosim 767, si acesta, in anumite conditii, clarificate in anexa la omfp 3055 art. 51.(sau explicatiile lui Tomac din acest topic)
Multumesc frumos
Am o factura de retur marfa pt. care furnizorul imi spune ca nu-mi da banii ci doar "raman in cont la noi"; urmand ca urmatoarea factura sa fie platita din acel cont. Cum fac sa evidentiez la mine acea suma in contul furnizorului respectiv, suma cu care urmeaza sa achit o factura viitoare?
Gandestete la factura de stornare ca si la o incasare in plus, adica nu ai o factura initiala la care sa asociezi factura de stornare. Astepti factura urmatoare, care sa speram ca va fi mai mare ca si factura de stornare (pentru a nu fi nevoiti sa reglam ulterior, cu mai multe facturi) si la situatii clienti vei regla situatia facturilor utilizand butonul "reglare avansuri/stornari".
Am urmatoarea situatie: am incheiat un contract de achizitie marfa in urma unei licitatii, pe o anumita suma.
S-au emis 3 facturi si in momentul in care am facut o situatie am sesizat ca suma facturilor depasea suma stabilita prin contract. I-am atentionat pe furnizori si mi-au emis o factura de discount pe suma care depasea valoarea contractului.
Cum ar tebui sa tratez aceasta factura, ca o reducere ulterioara facturarii?
sa fac 401 = %
609
4426
Prin contract aveam reducere la produse 12% dar pe factura aparea doar suma finala si ei au uitat sa calculeze reducerea la produsul din cea de-a doua factura. De aici a aparut diferenta. Acum eu am un produs inregistrat la o valoare mai mare decat era prevazut in contract. Cum sa tratez lucrurile?
In aceasta situatie ei imi returneaza pur si simplu banii in baza acestei facturi de discount?
S-au emis 3 facturi si in momentul in care am facut o situatie am sesizat ca suma facturilor depasea suma stabilita prin contract. I-am atentionat pe furnizori si mi-au emis o factura de discount pe suma care depasea valoarea contractului.
Cum ar tebui sa tratez aceasta factura, ca o reducere ulterioara facturarii?
sa fac 401 = %
609
4426
Prin contract aveam reducere la produse 12% dar pe factura aparea doar suma finala si ei au uitat sa calculeze reducerea la produsul din cea de-a doua factura. De aici a aparut diferenta. Acum eu am un produs inregistrat la o valoare mai mare decat era prevazut in contract. Cum sa tratez lucrurile?
In aceasta situatie ei imi returneaza pur si simplu banii in baza acestei facturi de discount?
am uitat sa spun ca pe factura scrie "discount la factura x din 20.08.2011"