tva la incasare
-
Re: tva la incasare
Da, asemenea.
-
Am si eu o situatie complicata.
Am o firma care aplica TVA la incasare si am incasat pe 01 Februarie un avans pe baza de proforma prin banca si nu am colectat TVA-ul la data incasarii avansului ( nu l-am declarat in D300 aferenta lunii Februarie), l-am colectat pe 11 Martie cand am emis factura si l-am declarat in decontul de TVA aferent lunii martie.
Chiar daca valoarea TVA-ului este in jur de 50 RON, as vrea sa remediez cumva situatia fara sa-mi iau suturi in fund de la fisc.
Cum sa procedez?
Am o firma care aplica TVA la incasare si am incasat pe 01 Februarie un avans pe baza de proforma prin banca si nu am colectat TVA-ul la data incasarii avansului ( nu l-am declarat in D300 aferenta lunii Februarie), l-am colectat pe 11 Martie cand am emis factura si l-am declarat in decontul de TVA aferent lunii martie.
Chiar daca valoarea TVA-ului este in jur de 50 RON, as vrea sa remediez cumva situatia fara sa-mi iau suturi in fund de la fisc.
Cum sa procedez?
ce sa remediezi?
-
pai trebuia colectat TVA-ul in februarie nu in martie si trecut in d300 aferenta lunii Februarie.
Corect?
Si va intreb daca se mai poate face ceva sa remediez situatia...
Corect?
Si va intreb daca se mai poate face ceva sa remediez situatia...
sfat: din punct de vedere corectatd300 la fisc este mai greu, corectiile se fac conf omfp 179/2007 si este mai mare daraua. In contabilitate o puteti face corectia si in d394 de asemenea. Atunci cand va veni controlul, va vor calcula majorari pt o luna si cam atat.
-
facturile de avans se includ in numerotarea facturilor normale sau au o numerotare separata?
- fagarasa176
De ce ar avea o numerotare separata?? 

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
dar in cazul unei firme care aplica TVA la incasare, daca am incasat un avans pe 1 ale lunii si eu nu-i mai emit factura de avans pe 1, emit direct factura pe 17 ale aceleiasi luni este corect? cu alte cuvinte nu mai colectez TVA-ul pe 1, il colectez pe 17 dar tot in aceeasi luna...
-
Firma la care tin contabilitatea este in sistemul TVA la incasare.
Aceasta ofera servicii lunare pentru care incaseaza sume pe baza de abonament. Deseori clientii platesc in plus cu 0,x RON. Ma gandesc ca factura de avans pentru o suma asa mica nu e cea buna solutie.
Cum credeti ca ar trebui sa procedez cu aceste sume mici incasate in avans?
Multumesc!
Aceasta ofera servicii lunare pentru care incaseaza sume pe baza de abonament. Deseori clientii platesc in plus cu 0,x RON. Ma gandesc ca factura de avans pentru o suma asa mica nu e cea buna solutie.
Cum credeti ca ar trebui sa procedez cu aceste sume mici incasate in avans?
Multumesc!
Dupa parerea mea ar trebui sa le inregistrezi pe 419 si ulterior reglezi.
-
Asa am facut pana acum dar TVA-ul trebuie evidentiat si el cand se face incasarea, nu?
De aceea il treci pe 419, deoarece nu ai factura de incasat pe acea suma. Iar la emiterea facturii urmatoare vei regla situatia cu data emiterii facturii.
Ar fi bine sa incasezi exact sumele facturare, pana cand esti cu TVA la incasare.
Ar fi bine sa incasezi exact sumele facturare, pana cand esti cu TVA la incasare.
-
Buna!
Am o problema legat de tva ul la incasare.
In iunie am avut o incasare de la un client care nu a fostr descarcata pe facturi.
In 31/07 am vrut sa scot o situatie clienti la clientul respectiv cu fc neincasate unde am observat diferenta intre soldul contabil si total general. Am depistat diferenta ca fiind o incasare in 04 iunie, in banca cu OP, am vazut ca la incasarea respectiva aparea calculat TVA la incsare 500 lei. Am modificat in banca si am alocat incasarea pe facturi.
Acest lucru mi-a denaturat tva ul pe iunie 4427 e cu 500 lei mai mare si 4428.ti cu 500 lei mai putin. Balanta nu a modificat-o doar in jurnal vad aceste diferente.
Cand sa inchit acum TVA-ul pe iulie am dif de 500 lei intre 4423 din contabilitate si cel din jurnale(decont).
Ce ma fac? Cum sa corectez? 4428.ti din contabilitate e identic cu cel din jurnalul de tva...
Multumesc anticipat, ..sunt un pic disperata , asa ma enerveaza tva ul la inacaare!!!
Am o problema legat de tva ul la incasare.
In iunie am avut o incasare de la un client care nu a fostr descarcata pe facturi.
In 31/07 am vrut sa scot o situatie clienti la clientul respectiv cu fc neincasate unde am observat diferenta intre soldul contabil si total general. Am depistat diferenta ca fiind o incasare in 04 iunie, in banca cu OP, am vazut ca la incasarea respectiva aparea calculat TVA la incsare 500 lei. Am modificat in banca si am alocat incasarea pe facturi.
Acest lucru mi-a denaturat tva ul pe iunie 4427 e cu 500 lei mai mare si 4428.ti cu 500 lei mai putin. Balanta nu a modificat-o doar in jurnal vad aceste diferente.
Cand sa inchit acum TVA-ul pe iulie am dif de 500 lei intre 4423 din contabilitate si cel din jurnale(decont).
Ce ma fac? Cum sa corectez? 4428.ti din contabilitate e identic cu cel din jurnalul de tva...
Multumesc anticipat, ..sunt un pic disperata , asa ma enerveaza tva ul la inacaare!!!

Lăsați așa în contabilitate și în decontul lunii iulie treceți suma la regularizări TVA colectat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
TVA la inecaare ?tontv677 scrie: ... asa ma enerveaza tva ul la inacaare!!!

sau daca puneai un "c" dupa "n" era si mai si...