tva 9%

Scrie răspuns
balteanuc692

Re: tva 9%

#91 Mesaj de balteanuc692 »

8)
De aceea am si glumit:
Foloseste ce metoda vrei numai sa nu alegi :lol:

niculcea

#92 Mesaj de niculcea »

am citit pe blog toti pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru modificare tva 9%. la gestiunea global valorica am inteles.dar m-am impotmolit la cea cantitativ val..... :oops:
am o gestiune cantitativ valorica eval la pret de vanzare, unde fac doar NIR-uri.listez NIR si le introduc in gest global valorica.
am modificat cota de tva aferenta si pretul .ce mai trebuie sa modific sa am valoarea totala in NIR defalcata pe produse de 9 si 24%?

niculcea

#93 Mesaj de niculcea »

a) prin pâine se înţelege produsul preparat dintr-un aluat obţinut din diferite sortimente de făină, utilizate în amestec ori singure, cu sau fără alte ingrediente
tinand cont de celebra definitie a painii includem si painea cu seminte si cea cu cartofi la 9%? :roll:

niculcea

#94 Mesaj de niculcea »

Va rog un ajutor la cele doua intrebari de mai sus......

tomac

#95 Mesaj de tomac »

Legat de definiția pâinii, da. Cele două sortimente indicate se încadrează la pâine, dacă nu s-au adăugat miere, ouă, brânză sau fructe și/sau care au un conținut de zahăr în substanță uscată de maximum 5% din greutate și grăsimi în substanță uscată de maximum 5% din greutate. Deci, totul depinde de rețetă. Pentru că dacă ați folosit miere, ouă sau zahăr în cantitatea indicată de ordinul comun al MF cu cel al MA la fabricarea pâinii, atunci e o problemă.

Legat de prima întrebare: nu am înțeles exact de ce folosiți gestiunea cantitativ-valorică.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

niculcea

#96 Mesaj de niculcea »

Initial administratorul facea NIR-urile , pe formulare tipizate.Am creat o societate cu gestiune cantitativ valorica doar pentru a face nir-uri, fara sa am stocuri.
Acum pe NIR apare o linie dupa produsele de 9 %, dar nu am totaluri separat pe produse de 9-24%, sa pot introduce datele in soc global valorica.
Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac sa se vada defalcat pe cote aceste totaluri.

herganiec

#97 Mesaj de herganiec »

faci 2 gestiuni una cu 9% si una cu 24% si facturezi separat pe cote de TVA.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

tomac

#98 Mesaj de tomac »

Tot nu înțeleg de ce ați face asta. NU era mai logic să faceți NIR direct în gestiunea global-valorică?

niculcea

#99 Mesaj de niculcea »

multumesc tuturor.am facut cele 2 gestiuni si acum e ok. :D
legat de NIR in gestiunea global valorica....daca ai sute de articole, se salveaza pretul pe fiecare in parte? nu am verificat..... :oops:

balteanuc692

#100 Mesaj de balteanuc692 »

Pretul de vanzare.

tomac

#101 Mesaj de tomac »

Eu mă repet. Puteți face NIR direct acolo unde aveți nevoie de date. nu într-o firmă separată. Pe tip "Nedefinit" direct în gestiunea global-valorică.

tolnaya

#102 Mesaj de tolnaya »

Buna ziua,
La restaurant se vinde un anume meniu cu pretul afisat; dar - la solicitare dupa caz - si paine la preferinta clientului.
Intrebare :
Pentru painea ( pe care am cumparat-o cu 9 % ) ce TVA pun la vanzare , 9% sau 24% ?
Va rog o parere si eventual un text de reglementare legala.
Multumesc,
tolnaya

gramac921

#103 Mesaj de gramac921 »

24%.Vezi circulara MF 408538 din 12.09.2013

http://discutii.mfinante.ro/static/10/M ... nergie.pdf

Scrie răspuns