am citit pe blog toti pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru modificare tva 9%. la gestiunea global valorica am inteles.dar m-am impotmolit la cea cantitativ val.....
am o gestiune cantitativ valorica eval la pret de vanzare, unde fac doar NIR-uri.listez NIR si le introduc in gest global valorica.
am modificat cota de tva aferenta si pretul .ce mai trebuie sa modific sa am valoarea totala in NIR defalcata pe produse de 9 si 24%?
a) prin pâine se înţelege produsul preparat dintr-un aluat obţinut din diferite sortimente de făină, utilizate în amestec ori singure, cu sau fără alte ingrediente
tinand cont de celebra definitie a painii includem si painea cu seminte si cea cu cartofi la 9%?
Legat de definiția pâinii, da. Cele două sortimente indicate se încadrează la pâine, dacă nu s-au adăugat miere, ouă, brânză sau fructe și/sau care au un conținut de zahăr în substanță uscată de maximum 5% din greutate și grăsimi în substanță uscată de maximum 5% din greutate. Deci, totul depinde de rețetă. Pentru că dacă ați folosit miere, ouă sau zahăr în cantitatea indicată de ordinul comun al MF cu cel al MA la fabricarea pâinii, atunci e o problemă.
Legat de prima întrebare: nu am înțeles exact de ce folosiți gestiunea cantitativ-valorică.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Initial administratorul facea NIR-urile , pe formulare tipizate.Am creat o societate cu gestiune cantitativ valorica doar pentru a face nir-uri, fara sa am stocuri.
Acum pe NIR apare o linie dupa produsele de 9 %, dar nu am totaluri separat pe produse de 9-24%, sa pot introduce datele in soc global valorica.
Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac sa se vada defalcat pe cote aceste totaluri.
multumesc tuturor.am facut cele 2 gestiuni si acum e ok.
legat de NIR in gestiunea global valorica....daca ai sute de articole, se salveaza pretul pe fiecare in parte? nu am verificat.....
Buna ziua,
La restaurant se vinde un anume meniu cu pretul afisat; dar - la solicitare dupa caz - si paine la preferinta clientului.
Intrebare :
Pentru painea ( pe care am cumparat-o cu 9 % ) ce TVA pun la vanzare , 9% sau 24% ?
Va rog o parere si eventual un text de reglementare legala.
Multumesc,
tolnaya