bilant 2009 si declaratia 101

badalaum

bilant 2009 si declaratia 101

#1 Mesaj de badalaum »

Buna ziua! Am vazut ca a aparut pe anaf o versiune a bilantului contabil pentru 2009, problema e ca atunci cand doresc sa descarc programul imi deschide bilantul prescurtat, il completez eu de mana si cum fac sa-l inregistrez si pe discheta? Sau nu se mai inregistreaza pe discheta? Aceeasi problema o am cu declaratia 101? :x Multumesc!

septimiuv

#2 Mesaj de septimiuv »

la sfarsit ai un buton cat toate zilele pentru 101, apasa pe el 8)
pentru bilant intai valideaza-l

badalaum

#3 Mesaj de badalaum »

Tocmai m-am dumirit dar nu inteleg de unde generam notele explicative iar la dec.101 srl-urile unde completeaza datele la punctul C la 1 sau la 2? Scuze !!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

In niciun caz nu din formularul pus la dispozitie de finante.
In D101 este indicat temeiul legal pentru fiecare caseta. Implicit este selectat pentru societati comerciale.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

badalaum

#5 Mesaj de badalaum »

Daca anexam notele generate de saga e vreo problema?

paturcai

#6 Mesaj de paturcai »

Ce problema sa fie? Ei cer Note si nu spun ca nu le poti face cu vreun program sau vreun editor de text. Ei cer Note.
Cu alte cuvinte anexati notele facute de SAGA.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

badalaum

#7 Mesaj de badalaum »

Si pana la urma vizeaza un consultant fiscal dec.101 sau nu? Va multumesc tututror pentru raspunsuri.

paturcai

#8 Mesaj de paturcai »

Asa spun ei consulatantii pe toate forumurile, legea e de partea lor, la Seminariile de zeci de milioane la care suntem invitati ni se spune acelasi lucru....si eu am sa le trimit prin posta fara nicio viza.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

badalaum

#9 Mesaj de badalaum »

Azi am sunat la Finante Ploiesti sa-i intreb daca primesc sau nu bilanturile si daca dec.101 trebuie vizata de un consultant fiscal ei bine nu stiu nimic concret nici unul din domnii de la aceasta institutie.Va vine sa credeti cine ne controleaza noua contabilitatile si declaratiile?

munteanud411

#10 Mesaj de munteanud411 »

Si mai ales cine ia spagile ca de corectitudinea amenzilor nici vorba !!!

N.B- Impozit forfetar la saloane de infrumusetare, SPA, restaurante, pompe funebre- in loc sa-si trimita haidamacii la coltul strazii sa beleasca ochii si sa vada cine face cu adevarat evaziune.
In Franta, inspectorul de Fisc sta pe linga casa ta si daca te vede cu un televizor nou in brate te-a si oprit sa te intrebe de unde ai banii. ca sa nu mai zic ca sa te fereasca sfintu' sa nu-l lasi sa-ti intre in casa din cind in cind sa-ti faca evaluarea averii !
Ai nostri ies pe teren doar cind li se golesc buzunarele proprii! - De asta se si cheama "controale tematice"- TEMA- "Refacerea plinului !"
Dan-
http://schimbativiata.webs.com/

badalaum

#11 Mesaj de badalaum »

Buna ziua! Azi am fost sa depun bilantul pe 2009 la Finante Ploiesti, nici vb. sa-l primeasca mi-au recomandat sa merg la ONRC Ploiesti. Ma duc acolo platesc o taxa de 14 ron si surpriza nu merge discheta deoarece programul de la finante e PDF iar ei nu au cum sa lucreze, a trebuit sa-l chemam pe domnul informatician al institutiei ca sa reuseasca sa preia datele.Asa dragi colegi inarmati-va cu rabdare!

septimiuv

#12 Mesaj de septimiuv »

pdf-ul genereaza si niste fisiere pentru salvare pe discketa

munteanud411

#13 Mesaj de munteanud411 »

singurele diferente se refera la aspectul formularelor si la aparitia unui nou fisier -"Sume control".
In rest functioneaza ca si programele anterioare!
Dan-
http://schimbativiata.webs.com/

badalaum

#14 Mesaj de badalaum »

Am urmatoarea problema: patronul unei societati este turc si in fiecare an la obtinerea vizei pt. activitati comerciale trebuia sa depun un certificat cu indicatorii economico-financiari ai soc.Anul acesta dat fiind ca nu mai depunem la finante bilantul ci la ORC de unde solicit asa ceva? Finantele refuza sa-mi elibereze unul pe motiv ca ei nu au nici un document la baza adica bilantul pentru 2009.
2.Fiind asociat unic a vut pt. 2009 dividente de ridicat, a platit impozitul de 16% mai trebuie sa solicite la finante certificatul de rezidenta fiscal?Mentionez ca, in Turcia e pensionar si are venituri din inchirieri persoana fizica.
Multumesc!

mogaa

#15 Mesaj de mogaa »

Se poate lucra bilantul 31-12-2009 din programul Saga schimband data?
Multumesc.

Scrie răspuns