extrase banca tiriac

belibouc436

extrase banca tiriac

#1 Mesaj de belibouc436 »

Am o mare rugaminte: la cineva care are cont la Unicredit Tiriac, si care are si linie de credit cu 25% garantie guvernamentala - nu stiu sigur ca nu am vazut contractul, abia am primit extrasele toate pe luna decembrie, nu sunt pe zile, si daca ma poate ajuta cu inregistrari contabile legat de acest fel de credit, eventual o adresa de e-mail sa-mi mai "traduca" ceva din extrasele astea de cont ca pur si simplu nu inteleg tot ce scrie in ele: ce inseamna de ex. " intensive package fee" si multe altele. Multumesc mult!

danilevicis

#2 Mesaj de danilevicis »

"intensive package fee"= Taxa de pachet intensiv :)
http://dictionar-englez-roman.ro/?k=int ... e&dir=enro
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

belibouc436

#3 Mesaj de belibouc436 »

Multumesc, asa intuitiv m-am cam gandit si eu la asta. Nu am facut niciodata engleza, noi faceam rusa, si nu m-am gandit ca trebuie doar ca sa inteleg niste extrase. Traim in Romania, deci extrasele ar trebui sa fie in lb. romana ca si la alte banci. Oricum ramane valabila rugamintea mea pentru cineva care chiar lucreaza cu Tiriac.
O seara buna!

popescui151

Re: extrase banca tiriac

#4 Mesaj de popescui151 »

belibouc436 scrie:Am o mare rugaminte: la cineva care are cont la Unicredit Tiriac, si care are si linie de credit cu 25% garantie guvernamentala - nu stiu sigur ca nu am vazut contractul, abia am primit extrasele toate pe luna decembrie, nu sunt pe zile, si daca ma poate ajuta cu inregistrari contabile legat de acest fel de credit, eventual o adresa de e-mail sa-mi mai "traduca" ceva din extrasele astea de cont ca pur si simplu nu inteleg tot ce scrie in ele: ce inseamna de ex. " intensive package fee" si multe altele. Multumesc mult!
eu lucrez cu Unicredit Tiric. Nu stiu exact ce scrie in contractul tau, dar la mine e un credit de tip "over night" - cu alte cuvinte, daca depasesc plafonul de 100.000 ron detinut in cont, mi-l retrage, repunandu-l a doua zi, cu dobanda. In aces caz, eu asa procedez:

581 = 5121 - retragerea depozitului din contul curent
5125 = 581 - trecerea depozitului in "sume in curs de decontare"

a doua zi repun sumele astfel:

581 = 5125 - scoaterea depozitului din "sume in curs de decontare"
5121 = 581 - repunerea depozitului in cont curent
5121 = 766 - inregistrarea dobanzii aferenta depozitului retras in ziua precedenta

Sper ca ti-au fost de ajutor informatiile.

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

Inregistrarile de mai sus - contabile - sunt corecte dar sunt "prea multe".
Inregistrarea depozitului overnight:
2678=5121
Restituirea depozitului a doua zi cu tot cu dobanda:
5121=2678
5121=766
Vorba unui coleg de pe forum: o simpla parere.
:wink:
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

popescui151

#6 Mesaj de popescui151 »

paturcai scrie:Inregistrarile de mai sus - contabile - sunt corecte dar sunt "prea multe".
Inregistrarea depozitului overnight:
2678=5121
Restituirea depozitului a doua zi cu tot cu dobanda:
5121=2678
5121=766
Vorba unui coleg de pe forum: o simpla parere.
:wink:
da, stiu ca sunt "prea multe"....asa le-am preluat de la fosta contabila si, avand in vedere ca erau corecte si exista o macheta facuta, nu m-am mai deranjat sa le modific :oops:

belibouc436

#7 Mesaj de belibouc436 »

Va multumesc pentru raspunsuri, nu cred ca este acelasi lucru, o sa astept sa vad contractul. Din ce am inteles vorbind la Bucuresti cu cineva de la banca este ceva de genul ca la extinderea de salariu: cat folosesti din acel credit, iti calculeaza dobanda, apoi daca depui ceva, automat o duce si reintregeste suma initiala, constituie si un " cash colateral" am inteles ca este ca o garantie, mai plateste si o taxa la o asociatie de garantare, sau asa ceva. Oricum este mult mai complicat, cel putin asa am inteles la telefon. O sa mai revin cu intrebari cand voi citi contractul.

popescui151

#8 Mesaj de popescui151 »

belibouc436 scrie:Va multumesc pentru raspunsuri, nu cred ca este acelasi lucru, o sa astept sa vad contractul. Din ce am inteles vorbind la Bucuresti cu cineva de la banca este ceva de genul ca la extinderea de salariu: cat folosesti din acel credit, iti calculeaza dobanda, apoi daca depui ceva, automat o duce si reintregeste suma initiala, constituie si un " cash colateral" am inteles ca este ca o garantie, mai plateste si o taxa la o asociatie de garantare, sau asa ceva. Oricum este mult mai complicat, cel putin asa am inteles la telefon. O sa mai revin cu intrebari cand voi citi contractul.
din ceea ce spui tu, suna mai mult a descoperire de sold, ceea ce, dupa logica mea, ar insemna ca exista momentul semnarii contractului cand ei iti incarca soldul cu o anumita suma din care tu sa scazi eventualele utilizari de sume si la care sa aduni in momentul in care faci depuneri. Am inteles bine?

belibouc436

#9 Mesaj de belibouc436 »

S-ar putea sa fie asa, nu-mi dau seama numai din extrase fara sa citesc contactul. Si acest descoperit de sold este tot un imprumut, il inregistrez in 5191 sau este altceva.
va multumesc la toti pentru ajutor si o sa mai apelez la voi dupa ce intru in posesia contractului.

Scrie răspuns