ajutor

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
mocanuc

ajutor

#1 Mesaj de mocanuc »

am o problema in program cred si nu pot sa/mi dau seama cum o pot revizui:in situatie furnizori totalul general al soldului neachitat are o mica diferenta fata de situatia propriu-zisa. nu stiu de ce imi diminueaza soldul.factura este corect introdusa iar plata la scadenta este inregistrata corect. va rog sa ma ajutati

eugen01

#2 Mesaj de eugen01 »

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=10535

conform celor de mai sus (si din proprie experienta!!), o asemenea situatie apare daca am achitat facturi, neinregistrate in Saga(preluare analitice de la terti)..sau aveti facturi inregistrate dar nevalidate...
Faceti o verificare in ecranul situatii/lisari.Selectati tertul respectiv , selectati o perioada cat mai mare (de la inceputuri pana in prezent).In partea de jos a ecranului se poate sa aveti o plata neasociata unei facturi (sunt evidentiate pe fond rosu)....sau poate sa fie vorba de o stornare...

mocanuc

#3 Mesaj de mocanuc »

multumesc pentru raspuns, am verificat tot si nu am depistat nimic,
nu/mi ramane decat sa fac magarie in reg. de casa cu aceasta mica diferenta .

eugen01

#4 Mesaj de eugen01 »

ehhmmm...eu nu as face asa ceva, pana nu as sti sigur unde a fost/este buba.Mai verificati (poate e inutil, dar nu strica) din Intretinere BD >verificare date.Dati click pe rand pe etichetele gasite acolo.
Ce versiune aveti?

mocanuc

#5 Mesaj de mocanuc »

am saga c. pai de cand caut am incepu sa disper.

eugen01

#6 Mesaj de eugen01 »

eii...nu disperati...un program face ce ii dam noi sa faca...nu ceea ce am vrea noi sa faca!!
Scoateti o fisa a contului, "de la origini pana in prezent"...si ..verificati facturile ....verificati platile...sigur e o eroare umana la mijloc...

mocanuc

#7 Mesaj de mocanuc »

bing, multumesc de sfaturi. am gasit o factura din decembrie care a fost achitata cu doua chitante. suma platilor este mai mare cu 0,27 lei fata de valoarea facturii. acum am alta problema : cum pot repara ? te rog ajuta-ma

eugen01

#8 Mesaj de eugen01 »

banuiesc ca o nota contabila in care e implicat contul 1174 si o "vizita" in Situatiilistari>Reglare rezolva situatia...

colniceanur930

#9 Mesaj de colniceanur930 »

Buna tuturor,
Mi s-a intamplat ceva ce sper ca se poate repara. In timp ce lucram mi s-a oprit brusc calculatorul, cred ca din cauza variatiilor de energie electrica...
Am intrat din nou in program ca am constatat ca nu mai exista toate datele .
CE POT FACE?? VA ROG F. MULT SA MA AJUTATI, chiar nu am mai patit-o pana acum.
Va multumesc

eugen01

#10 Mesaj de eugen01 »

930>

cum adica toate datele??Oricum ...Don't panic!!!....
1.Datele la toate firmele?
2.Ce afiseaza, ce mesaj transmite programul?

(O sugestie ar fi sa restaurati ultima salvare.In acest caz trebuie sa reintroduceti datele de la ultima salvare pana in prezent)

colniceanur930

#11 Mesaj de colniceanur930 »

Am introdus fact. de achizitii si livrari. Fact. de achizitii de regasesc in intrari si in jurnalul de cump. dar nu se mai regasesc in raportul de gestiune, iar fact de livrari nu se mai regasesc deloc din ianuarie pana azi cand am mai introdus ceva. Le vad doar in jurnalul de livrari. Ciudat, nu?
Ziceai ceva de ultim salvare. Poi nu stiu la cre te referi :!: :?:

eugen01

#12 Mesaj de eugen01 »

ehhmmm...raport de gestiune??inseamna ca tineti gestiunea global valoric.Nu sunt familiarizat cu acest mod. :oops:
Din ce spuneti, facturile sunt validate (altfel nu ar aparea in JurnalV/C.
In ecranul de Raport gestiune...aveti cumva un buton...Actualizare date??
Despre salvari.
Din cand in cand (de obicei la 10-15 zile) programul ne avertizeaza ca nu sunt facute salvari, si ne intreaba daca dorim declansarea procedurii de salvare...si asta face....o copie a bazei de date.Evident ca putem sa luam noi initiativa...si sa salvam ori de cate ori este nevoie.

tomac

#13 Mesaj de tomac »

Trimiteti baza de date la SAGA.Si o salvare anterioara aparitiei problemei.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns