buna dimineata-daca poate cineva sa ma lumineze si pe mine ,va rog-am o firma cu datorii-la finante,la furnizori,linie de credit garantata si negarantata si in acelas tim si creante neincaste-am gasit pe cineva care ar cumpara firma -toate demersurile se fac la RC -intrebarea mea este ce risc implica aceasta tranzactie -stie cineva?
cu respect julica
vanzare firma cu datorii
-
Situatia este foarte complexa, deoarece persoana care cumpara firma nu da bani pe ea, probabil incaseaza bani si in acest context o va baga in faliment. Intrucat exista credite garantate si negarantate banca isi va executa garantiile .
Exista posibilitatea sa fie atrasa raspunderea patrimoniala a administratorului ( in cond stabilite de L 85 /2006, completata )care a cumulat acele datorii cat si a celui actual ( a cump ) , dar probabil ca scesta nu detine pe numele sau bunuri care sa poata fi executate .
Eu v-am spus numai cateva cuvinte , dar situatia este f complexa . Studiati L 85/2006.
Exista posibilitatea sa fie atrasa raspunderea patrimoniala a administratorului ( in cond stabilite de L 85 /2006, completata )care a cumulat acele datorii cat si a celui actual ( a cump ) , dar probabil ca scesta nu detine pe numele sau bunuri care sa poata fi executate .
Eu v-am spus numai cateva cuvinte , dar situatia este f complexa . Studiati L 85/2006.
Firmele care cumparar firme cu datorii nu le cumpara pe degeaba.
Sa fim seriosi. O astfel de vanzare se face contra a 10% din pasive/datorii.
Iar in pasive putem avea miliarde din creditari de firma.
Este o superafacere pentru cumparatori.
Ii plangeti pe cumparatori? Stiu ei ce sa faca. Ucraina inca nu este in UE.
Sa fim seriosi. O astfel de vanzare se face contra a 10% din pasive/datorii.
Iar in pasive putem avea miliarde din creditari de firma.
Este o superafacere pentru cumparatori.
Ii plangeti pe cumparatori? Stiu ei ce sa faca. Ucraina inca nu este in UE.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
- teodorg133