numar dispozitii de plata si incasare

stanc678

numar dispozitii de plata si incasare

#1 Mesaj de stanc678 »

buna! Sunt o noua utilizatoare a programului Saga si am o problemuta! daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscatoare! am urmatoare situatie: emit factura, o introduc in program, emit apoi si chitanta si ii dau numarul aferent. cand merg pe registrul de casa si vreau sa tiparesc dispozitie de incasare imi ia la nr dispozitiei , nr chitantei. Problema este ca eu imi tin numere separat pentru dispozitii de plata si separat pentru dispozitiile de incasare si vreau ca dispozitia sa nu aiba numarul chitantei ci numar propriu! ce trebuie sa fac? daca dau eu numar dispozitiilor , merge dar il tine minte si la chitanta si cand emit chitanta imi apare numarul dispozitiei ceea ce nu imi este de ajutor pentru ca interesul este sa imi pastreeze ordinea cronologica si la chitante! va rog, daca ma puteti indruma??

olteanz

#2 Mesaj de olteanz »

De ce intocmesti si DIncasare si chitanta?
1+1=3

petriself

#3 Mesaj de petriself »

Disp.de incasare nu se mai foloseste-numai disp.de plata. Faci chitanta pt. incasari.

stanc678

#4 Mesaj de stanc678 »

eu sunt incepatoare in contabilitate, proaspat absolventa. doamna care m-a invatat mi-a spus sa fac dispozitie de incasare pentru orice intrare de bani in firma (inclusiv cand aduc in casa bani prin retragere de numerar de la banca) si dispozitei de plata ptr orice plata care o face firma (mai putin, atunci cand platesc salariul). Mentionez ca este o organizatie non-profit cu un singur angajat. Daca nu m-a invatat bine , va rog sa ma indrumati si pe mine!

romani473

#5 Mesaj de romani473 »

dispozitie de plata la plata din casa max 5000lei
chitanta la incasare
la ridicare din banca i se da dl banca un ordin de incasare :D
IoanaR

stanc678

#6 Mesaj de stanc678 »

si atunci ? cand fac dispozitie de incasare si cand fac dispozitie de plata? am citit si in ordinul 3512/2008 despre acest document.nu stiu ce sa mai zic . Doamna care m-a invatat m-a asigurat ca asa a facut toata viata (orice intrare-dispoz de incasare, orice iesire - dispoz de plata; numerotate separat) e tare greu sa n-ai experienta!!!! si acum ma intreb de ce la scoala se pierde timpul cu lucruri fara importanta cand ar trebui folosite exemple clare si reale!!!

stire

#7 Mesaj de stire »

sa va zic ca am vazut dispozitii de plata pentru plata salariilor .

dispozitiile de plata din casa se fac atunci cand se dau avansuri spre decontare (542) sau plati catre creditorilor diversi (462) sau restituiri din 4551 asociati conturi curente.

dispozitiile de incasare se fac cand se restituire sume din avansuri spre decontare neutilizate (542) , incasari de la debitori diversi(461) sau incasari din creditarile facute de asociati(4551)
Never say never !

eugen01

#8 Mesaj de eugen01 »

678>
pentru a face diferenta intre Chitanta si Dispozitii, evidentiaza-le astfel:
Chitanta - CH 001
DispozitiePlata - DP 001
DispozitieIncasare - DI 001

altfel, (poate nu e necesar ce spun)...
1.incasarea unei facturi se face numai prin chitanta sau op.De aceea cand click-aim in ecranul Intrari/Iesiri pe incasare/plata ne apare 5311.xxx sau 5121.xxx.
2.La chitante Saga sigur tine evidenta , si completeaza automat seria si numarul initializat de noi.

stanc678

#9 Mesaj de stanc678 »

asta e... inseamna ca am fost invatata gresit....asa suntem la inceput....naivi..... Am inteles deci ca astea sunt singurele situatii in care trebuie sa intocmesc dispozitii de plata sau incasare si am sa incerc sa le numerotez asa cum am fost sfatuita de voi. Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si sfaturi! :D

eugen01

#10 Mesaj de eugen01 »

stanc678

#11 Mesaj de stanc678 »

multumesc ptr link-uri. mi-au fost de folos insa acum imi pun o noua problema. in situatia in care emit chitanta si apoi treb sa fac si dispozitie de incasare, cand vreau sa tiparesc dispozitia, la numarul acesteia apare numarul chitantei. cum pot sa fac?

paturcai

#12 Mesaj de paturcai »

Numarul pe care il primeste dispozitia este numarul pe care il treci in coloana "nr. document"
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

stanc678

#13 Mesaj de stanc678 »

da, am incercat, dar la "numar document" este deja preluat de Saga nr chitantei. daca eu il modific si pun nr dispoz , o sa apara si in articole ctb si daca spre ex vreau sa retiparesc chitanta - va aparea nr dispozitiei. ele sunt in legatura. :?
si inca ceva... sa zicem ca las asa si nu ma deranjeaza ca nu imi va mai aparea nr chitantei la articol contabil si va aparea nr dispozitiei.... dar cand voi emite urmatoarea chitanta el preia automat si continua numerotarea dispozitiilor si nu a chitantelor.....iar asta chiar nu imi place ptr ca imi este mai de folos sa imi pastreze numerotarea a chitante. nu stiu daca mai treb sa setez ceva? ..... :?: salvati-ma va rog!

eugen01

#14 Mesaj de eugen01 »

ehhmmm...nu trebuie sa mai setati nimic...Saga nu are de unde sa stie ce document urmeaza sa emiteti..si va propune nr/seria ultimului document emis.Cred ca trebuie sa va notati intr-un caietel nr si data DI sauCH sau pur si simplu vizualizati din program si treceti manual seria/numarul, pentru a pastra ordinea.Altfel, Saga pastreaza ordinea daca lucrati numai cu un Tip de document, si nu interveniti in numerotare.(ex..Saga are 1, 2, 3, si pun eu 5)
Altfel, sa verificati sa nu se mareasca artificial rulajul (DI+CH)

paturcai

#15 Mesaj de paturcai »

Numarul chitantei pe care-l da SAGA este sa zicem 63. La dispozitie dati numarul 63_ si se rezolva prblema.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns