descarcare gestiune marfuri fara tva

horhatm

#1 Mesaj de horhatm »

buna, am o intrebare vis a vis de descarcarea gestiunii la marfuri fara tva. am obs ca Saga foloseste in form de calcul a descarcarii gestiuni in calculul K:soldul final al lunii precedente la conturile 378 si 371 (in loc de soldul initial de la inceputul anului) si rulajul lunii curente la aceleasi conturi (in loc de rulaja cumulate). In plus, K se inmulteste cu rulajul lunii la 707. (deci totul se raporteaza la rulajele lunii, si nu la rulajele cumulate). Eu nu am mai intalnit aceasta metoda de calcul,am intrebat si alti contabili, care, la fel, nu au cunostinta de aceasta metoda, iar intrebarea mea este dc e corecta? Multumesc anticipat.

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Bifati in ecranul "Configurare societati", optiunea "Foloseste formula cu rulaje cumulate".
Vedeti si helpul programului, pentru detalii.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Ai bifat la "configuare societati" optiunea "foloseste formula cu rulaje cumulate"?

TomaC a fost mai rapid. :D

horhatm

#4 Mesaj de horhatm »

Multumesc mult pentru ajutor!

butnaruc323

#5 Mesaj de butnaruc323 »

cat de grav este ca nu am bifat casuta cu ,,rulaje cumulate"?

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Citeste in manualul de utilizare de ce trebuie bifat: "content" -> "configurare" -> "configurare societati, detalii" -> "informatii generale" -> "4. modul de efectuare a descarcarii de gestiune".

butnaruc323

#7 Mesaj de butnaruc323 »

multumesc pt raspuns
daca bifez acum acea casuta o sa-mi calculeze corect in continuare , dar ptr per. anterioara cum procedez?

paturcai

#8 Mesaj de paturcai »

Pentru perioada urmatoare ar fi bine sa copiezi tot directorul in care a fost instalat SAGA pe o alta partite, sau sa il redenumesti pe directorul existent. Cu alte cuvinte sa ai doua directoare SAGA: SAGA si SAGA DE LUCRU. In cel de lucru vei devalida pana la luna la care ai avut probleme, sau de unde ai vazut ca ai probleme si vei revalilda pana la zi. Faci comparatie intre solduri si vei face manual nota contabila.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

butnaruc323

#9 Mesaj de butnaruc323 »

indraznesc prea mult daca te rog sa ma ghidezi nitel si in aceasta problema?
am 2 partitii la claculator: c si d
saga este in d , cum procedez in continuare?
multumesc ptr raspunsuri.

paturcai

#10 Mesaj de paturcai »

Acel director in care se alfa SAGA pe D, se copiaza pur si simplu (te duci pe directorul SAGA din "D"), dai click dreapta si alegi COPY, mergi in discul C, dai click dreapta si alegi PASTE.
Dupa ce diresctorul s-a copiat pe discul C, intrii in acest director, cauti fisierul SC.exe, dai dublu click pe el si SAGA se deschide. Lucrezi fara teama acolo pentru ca este o copie; poti devalida si revalida in nestire.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

butnaruc323

#11 Mesaj de butnaruc323 »

multumesc f mult :idea:

Scrie răspuns