Buna ziua.
Am urmatoarea problema : la generare balanta apare eroarea" nu gasesc contul<" , dar nu mentioneaza care cont anume .
Am verificat toate conturile folosite in articole contabile si se regasesc toate in planul de conturi .Mentionez ca am dat si " actualizare plan de conturi " si in continuare apare aceasta eroare .
La verificare date , din intretinere baza de date operatiunile apar toate ok.
Nu stiu ce sa mai fac?
Daca restaurez ultima salvare , eroarea nu mai apare , dar pierd multe date .Poate exista o alta solutie ?
Multumesc.
eroare "nu gasesc contul<"
Este posibil să aveți o problemă la fișierul ce conține articolele contabile. Eventual intrați la Administrare - Întreținere BD și selectați pagina verificare și alegeți "Corectitudine articole contabile" și "Verificare plan conturi".
Sau uitați-vă în Operații - Articole contabile pe luna respectivă pentru că e posibil să găsiți o înregistrare ciudată.
Ori, trimiteți baza de date pe mail la SAGA explicînd ce ați explicat aici pentru vă depista eroarea și pentru a o corecta sau pentru a vă oferi o soluție de corectare.După ce trimiteți baza de date la depanat, nu mai introduceți date pînă nu o primiți pe mail pentru restaurare.
Sau uitați-vă în Operații - Articole contabile pe luna respectivă pentru că e posibil să găsiți o înregistrare ciudată.
Ori, trimiteți baza de date pe mail la SAGA explicînd ce ați explicat aici pentru vă depista eroarea și pentru a o corecta sau pentru a vă oferi o soluție de corectare.După ce trimiteți baza de date la depanat, nu mai introduceți date pînă nu o primiți pe mail pentru restaurare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am verificat si "corectitudinea articolelor contabile "si a "planului de conturi"din intretinere baza de date si da totul ok.
Planul de conturi la fel l-am verificat si eu si colega mea nu lipseste nici un cont.
La fel am facut si cu articolele contabile si nu am gasit nici una incorecta sau ciudata . Balanat da egalitate .
Poate e stricata vre-o tabela??????
multumesc de sfaturi .
Planul de conturi la fel l-am verificat si eu si colega mea nu lipseste nici un cont.
La fel am facut si cu articolele contabile si nu am gasit nici una incorecta sau ciudata . Balanat da egalitate .
Poate e stricata vre-o tabela??????
multumesc de sfaturi .
Am rezolvat problema cu ajutorul celor de la saga .
Problema a fost la articole contabile ,sau generat din greseala cateva note contabile fara data cu valoare 0, si ca explicatii niste patrate .
Au fost plasate chiar la inceputul listei inainte de preluare date . in 2007.
Iar eu am verificat notele contabile , doar de la inceputul acestui an , gandindu-ma ca in perioada aceasta a aparut eroarea.
Am sters acele note contabile si problema s-a rezolvat.
O zi buna tuturor.

Problema a fost la articole contabile ,sau generat din greseala cateva note contabile fara data cu valoare 0, si ca explicatii niste patrate .
Au fost plasate chiar la inceputul listei inainte de preluare date . in 2007.
Iar eu am verificat notele contabile , doar de la inceputul acestui an , gandindu-ma ca in perioada aceasta a aparut eroarea.
Am sters acele note contabile si problema s-a rezolvat.
O zi buna tuturor.
Pot aparea daca se intimpla sa lucreze in retea si sa pice reteaua in timp ce se genereaza articole contabile la inchidere de luna, sau chiar daca nu se lucreaza in retea si se intimpla ceva cu sistemul (fie PC sau cel de operare) atunci cind programul deschide tabela de articole contabile pentru a scrie un articol in ea, sau daca ai deschis ecranul "Articole contabile" in acel moment.
De aceea, daca se lucreaza in retea este recomandabil ca TOATE PC-urile si echipamentele de retea (swithc, hub, router,etc), mai putin imprimantele laser, sa fie protejate de UPS-uri. Protejarea cu UPS se reocmanda si pentru statii individuale de lucru. Te scutesc de o gramada de batai de cap. Din pacate multi nu invata nici din propriile greseli.
Daca se lucreaza pe un laptop, nu se inchide ecranul in timp ce programul proceseaza date, ca nu e bine.
De aceea, daca se lucreaza in retea este recomandabil ca TOATE PC-urile si echipamentele de retea (swithc, hub, router,etc), mai putin imprimantele laser, sa fie protejate de UPS-uri. Protejarea cu UPS se reocmanda si pentru statii individuale de lucru. Te scutesc de o gramada de batai de cap. Din pacate multi nu invata nici din propriile greseli.
Daca se lucreaza pe un laptop, nu se inchide ecranul in timp ce programul proceseaza date, ca nu e bine.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.