actionariatul uneia din firmele unde activez, vrea sa o suspendam,
ideea e urmatorea :
1.firma are de incasat o gramada de la un client (alta firma de-a nostra), deci ar avea cu ce sa supravietuiasca...
2.firma are salariati care sunt momentan si cred ca o sa mai fie in concediu medical (vor sa se pensioneze si stau in concediul medical)
vreau sa stiu, va rog, pot eu sa demarez operatiunea de suspendare, ? cum dau eu salariati afara? si mai ales in concediu medical...
sunt intr-un fel si eu vizata , caci peste vreo 2 luni o sa intru si eu in concediul prenatal, si imi pierd tot venitul pt concediu de crestere si ingrijire pt 2 ani...offf....spune-ti-mi va rog ca nu se poate suspenda momentan-si ziceti-mi si mie legea asta a suspendarii ca sa o iau la puricat...
suspendare firma cu clienti neincasati si salariati
-
""Suspendarea la organul fiscal este insa cu cantec. Si asta pentru ca, prin prisma fiscului, nu exista notiunea de suspendare a activitatii ci numai aceea de regim de declarare derogatoriu. Altfel spus, desi un intreprinzator decide sa nu mai desfasoare activitate incepand cu ziua de maine, relatia lui cu fiscul nu se suspenda decat daca sunt indeplinitedaca sunt indeplinite cumulativ o serie de conditii, prevazute de OMF 864/2005. Astfel, contribuabilul care solicita regimul derogatoriu trebuie:
• Sa fie inactiv cel putin 12 luni dar nu mai mult de 3 ani;
• Sa nu figureze, la data aprobarii cererii, cu obligatii fiscale restante catre bugetul general consolidat;
• Sa nu desfasoare nici un fel de activitate;
• Sa nu obtina venituri din exploatare, venituri financiare si/sau venituri exceptionale;
• Sa nu dispuna de personal angajat si sa nu plateasca venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului;
• Sa nu fie in curs de solutionare o cerere de rambursare sau de restituire a impozitelor, taxelor si contributiilor;
• Sa nu fie in curs de derulare un control fiscal. ""
(cele de mai sus sunt dintr-un articol cu data de 16.04.2009...site-ul nu are importanta)
• Sa fie inactiv cel putin 12 luni dar nu mai mult de 3 ani;
• Sa nu figureze, la data aprobarii cererii, cu obligatii fiscale restante catre bugetul general consolidat;
• Sa nu desfasoare nici un fel de activitate;
• Sa nu obtina venituri din exploatare, venituri financiare si/sau venituri exceptionale;
• Sa nu dispuna de personal angajat si sa nu plateasca venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului;
• Sa nu fie in curs de solutionare o cerere de rambursare sau de restituire a impozitelor, taxelor si contributiilor;
• Sa nu fie in curs de derulare un control fiscal. ""
(cele de mai sus sunt dintr-un articol cu data de 16.04.2009...site-ul nu are importanta)
-
-