Buna, ma poate ajuta cineva cu un cec primit de la google adsense( pe el scrie Google inc., Mountain View, CA 94043). Am primit cec-ul in USD pe firma si l-am si incasat la banca. Fac autofacturare dar problema mea este legata de tva si impozit. Banuiesc ca impozit platesc sigur dar cu tva-ul cum fac? Este neimpozabil in Romania sau taxare inversa?
Multumesc anticipat.
cec google adsense
-
fiind o prestare de servicii catre o persoana impozbila din SUA, locul prestarii e in SUA pentru ca te incadrezi la art. 133 alin. 2 din CF si la pct. 13 alin. 12 din NM. Cum locul prestarii nu e in Romania, conditia de la art. 126 (operatiuni impozabile) lit. b nu e indeplinita, asa ca e o operatiune neimpozabila, deci nu ai treaba cu TVA-ul si taxarea inversa.
Si in alta ordine de idei, plata TVA prin taxare inversa intervine numai in cazul unei achizitii de bunuri sau servicii din UE. In cazul tau e tocmai pe dos - prestezi servicii catre o firma non UE.
sper sa nu gresesc
Si in alta ordine de idei, plata TVA prin taxare inversa intervine numai in cazul unei achizitii de bunuri sau servicii din UE. In cazul tau e tocmai pe dos - prestezi servicii catre o firma non UE.
sper sa nu gresesc

-