spor af. timp lucrat

ciudinm

spor af. timp lucrat

#1 Mesaj de ciudinm »

Am salariati care lucreaza in sarbatorile legale pt care s-a specificat in CM un spor de 5% pt zilele prestate.Se poate configura in program la sporuri?(eu nu reusesc)
Multumesc!

muresanm259

#2 Mesaj de muresanm259 »

administrare-configurare salarii-sporuri permanente

ciudinm

#3 Mesaj de ciudinm »

Stiu unde dar nu stiu cum sa procedez pt a imposta un spor de 5% pt zilele lucrate in sarbatorile legale.Pana acum l-am calculat de mana.

eugen01

#4 Mesaj de eugen01 »

ManualSaga>Index>Sporuri.
In principiu e vorba de doi pasi.
1.Administrare>ConfigurareSalarii>SporuriPermanente.(aici definim sporurile)
2.FisiereSalariati>Selectam salariatul>Sporuri Permanente(in partea de jos a ecranului, buton functional).Atentie..daca acel spor se acorda lunar.

ciudinm

#5 Mesaj de ciudinm »

Cred ca nu ma fac inteleasa.deci: am un magazin comert cu amanuntul, program de lucru inclusiv sambata si dumunica.Pt. zilele de sambata si duminica lucrate se da un spor de 5%.Intrebarea mea este daca se poate introduce la configurari salarii acest spor.Este un spor lunar dar nu fix, in functie de zilele lucrate.Stiu cum se pune un spor permanent dar pt asta nu am gasit solutia.Am scris si in pontaj nr zile lucrate sambata si dumunica dar.. nimic :cry:

eugen01

#6 Mesaj de eugen01 »

1. :oops:
2.Tabelul, fisierul Pontaj nu are legatura, asociere, cu statul de salarii;

tomac

#7 Mesaj de tomac »

E un spor ce nu are un procent anume.5% probabil ati decis dvs.Nu e definit nicaieri.
In SAGA nu se poate defini un spor permanent ce sa fie aplicat doar salariul realizat intr-o zi sau doua ci doar la salariul dintr-o luna (fie la cel de incadrare fie la cel aferent timpului lucrat)
Eu am definit ca spor conform art.132, un spor permanent de 1% aplicat la salariul aferent timpului lucrat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

mogae872

#8 Mesaj de mogae872 »

Buna dimineata!

Si eu am ca activitate restaurant, dar eu acord spor de 100 % pentru zilele de sambata si duminica lucrate conform Codului muncii art. 132. Insa eu nu am specificat vreun procent in CIM si drept urmare trebuie sa aplic art. 41 alin alin 3 lit c din Contractul Colectiv de munca unic 2007-2010!!!

Nici eu nu am stiut cum sa fac cu sporul si am sunat la Saga.
Cand se face statul de plata se alege prin clik salariatul caruia i se acorda sporul si se alege "Detalii"din dreapta sus a ecranului cu angajati si acolo se introduce manual cate ore sunt suplimentare si procentul si programul iti face corect statul de plata !

Spor la treaba!
:wink:

placintare

spor af.timp lucrat

#9 Mesaj de placintare »

buna ziua,si eu folosesc un procent de 10% ptr zilele de sambata,si am adaugat in "detalii" spor suplimentar si procent,se calculeaza corect salariul,problema ar fi ca pe statul de plata nu este rubrica -lucrat sambata- orele si suma apar la ore suplimentare ceea ce nu este prea corect,pt.ca nu sunt ore suplimentare,ptr.sambata lucrata se da ziua de luni libera,nu?

Scrie răspuns