Exista o firma care a incasat prin banca cca 1800 ron si nu stie de catre cine i-au fost virati. Scrie pe extras ceva de genul "POSTA CLUJ mandat", un nr si o data....cei de la banca zic ca nu stiu altceva decat ce e scris in explicatii in extras,nu au alte informatii.
I-am pus in 473 dar acolo nu-i pot tine decat max 3 luni. Administratorul ar vrea sa stie daca e obligat sa-i revireze celui care i-o fii virat eronat si daca el trebuie sa caute cine-i pagubitul. Daca nu-s revendicati de nimeni, ce fac cu suma din 473? Ramane in firma? Ca si ce, venituri de la cel de sus?
Si noi am primit anul trecut niste bani din cer pe care banca i-a blocat si i-au transferat in contul unic .,pe parcurs s-a sesizat cel despagubit a luat leg.cu ad-torul si au ajuns la o intelegere sa-i livreze marfuri -deci greseala altora spre binele norocosului care si-a achitat o parte din datorii
In contul 473, raman 3 luni dupa care...tot acolo raman.
Fiind o operatiune nelamurita nu pot sa-i dau nicio conotatie economica. Raman acolo pentru 3 ani - termenul de prescriptie, dupa care se fac venit.
Tare faza
Dar eu am alta situatie. De la o firma de bere, pentru ca le fac vanzare mare, mi-au dat marfa gratis. Asta am contabilizat-o eu dar acum nu imi mai da marfa, imi trimite in banca o suma de bani pe care trebuie sa i-o facturez. In ce cont bag banii astia veniti aiurea?
Am o mica problema: primesc o factura in luna iulie. 07.07.2010 si o platesc in august, 17.08.2010 in contul inscris pe factura la datele firmei, dar ceea ce nu am observat este ca in josul facturii era scris: "plata se va face in cont iban ...".Ce pot face acum?please help me
Referitor la banii gasiti prin extrase, am patit si eu si nu numai, toata chestia asta o fac in scopul rularii unor sume de bani prin conturile personale ale operatorilor de la banca plus ca se mai intampla sa faca si greseli. Am o societate la care stiam cam tot ce misca acum doi ani, cred, fiecare leut unde se duce si in ce scop, m-am dus sa solicit extrase de la banca si stupoare banii mei disparusera, am revenit si am cerut alt extras (nu se taxau atunci) si cand l-am scos pe cel vechi mi-au spus ca a fost o eroare de listare doar ca erau toate zilele insiruite ca si pe cel nou, banii nu erau. Deci sa nu va mai surprinda cand gasiti bani si sa fiti atenti cand dispar (se platesc furnizorii altora, se ruleaza, etc...)