tva 9% care se inregistra la cazare acum este ???

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
panaitl279

tva 9% care se inregistra la cazare acum este ???

#1 Mesaj de panaitl279 »

pe cota de 19% tva aveam unele servicii si produse cu tva 9% acum nu am gasit nimic pentru aceste chestii si timpul ma preseaza :shock: de maine tre sa facturez cazare la pensiune cu tva ???? :?: , poate citit cineva mai mult si ma poate lamuri . va multumesc anticipat

balazse

#2 Mesaj de balazse »

Citeste aici (sper ca asta ai cautat):
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... light=cota

ferenta

#3 Mesaj de ferenta »

Art. 140 alin.(2) lit. f din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si pct. 23 alin.(6) din HG nr. 44/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, prevede ca se aplica cota redusa de 9% in cazul serviciilor de cazare în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping. In cazul in care micul dejun este inclus in pretul de cazare, cota redusa se aplica asupra pretului de cazare, fara a se defalca separat micul dejun. Cota de 9% se aplica si in cazul persoanelor care actioneaza in conditiile prevazute la pct. 7 alin. (1) din HG nr. 44/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, sau care intermediaza astfel de operatiuni in nume propriu, dar in contul altei persoane, potrivit art. 129 alin. (2) din Codul fiscal, cu excepţia situaţiilor in care este obligatorie aplicarea regimului special de taxa pentru agentii de turism. Daca societatea respectiva nu se incadreaza in cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor similare nu are dreptul sa aplice cota redusa de 9%. In cazul in care societatea respectiva factureaza numai mic dejun (fara cazare in care este inclus micul dejun) se aplica cota normala de 19%.

De la 01.07.2010 se modifica numai cota standard de la 19% la 24%.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

Scrie răspuns