schimbare baza de calcul c.m.

sumanariua

schimbare baza de calcul c.m.

#1 Mesaj de sumanariua »

Cum se calculează concediul medical in cazul in care in aceeași luna exista 2 certificate medicale unul in continuare avand cod indemnizatie 06 iar celălalt tot in continuare dar având cod indemnizație 01? Se pastreaza baza de calcul aflata la certificatul initial ( cod 06) sau se schimba atunci cand exista alt cod de indemnizatie?
In Saga imi calculeaza o alta baza de calcul ptr cm cod 01 si cei de la sanatate mi-au spus ca nu e corect asa, deoarece baza de calcul trebuie sa fie aceeași chiar dacă se schimba codul de indemnizatie. Cum ar trebui sa procedez?

fagarasa176

Re: schimbare baza de calcul c.m.

#2 Mesaj de fagarasa176 »

Ordonanţă de urgenţă nr. 158 din 17/11/2005
Versiune actualizata pana la data de: 26/04/2010

Art. 10. - (1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
Se pastreaza acceasi baza de calcul :wink:
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

sumanariua

#3 Mesaj de sumanariua »

Si atunci , de ce in programul Saga imi calculează alta baza de calcul cand introduc alt cod de îndemnizație chiar si atunci cand concediul medical e in continuare?

danilevicis

#4 Mesaj de danilevicis »

Verifica, la introducerea celui de-al doilea certificat, sa nu fi sarit o zi, si astfel sa nu ai continuitate, deci iti schimba baza.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

mincue773

#5 Mesaj de mincue773 »

Saga calculeaza corect:

La primul CM (cod 06) procentul de plata este 100%, indemnizatia zilnica fiind diferita de urmatorul, care desi este in continuare are desigur codul 01, deci procentul de 75%.
Zilele din baza de calcul, media zilnica a bazei de calcul nu se modifica in cursul unei luni, deoarece nu are logica( se refera la perioada anterioara lunii in care se acorda medicalul/medicalele).

Scrie răspuns