dispozitie incasare/plata
-
dispozitie incasare/plata
buna ziua,as dori si eu niste motive "filosofice" si plauzibile pentru 4551 5311 si 5311 4551
- fagarasa176
Re: dispozitie incasare/plata
ungureanua scrie: motive "filosofice" si plauzibile
pff... m'ai spart cu exprimarea asta

Faci contract de creditare societate...
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
pfewww si eu la fel..cum adica contract...ideea e ca la un "minus" in casa mai apelez la contul 4551...si nu gasesc motiv pentru dispoztitie...ca suna ciuda imprumut ptr achitarea furnizorilor..vroiam ceva mai pompos:P
- fagarasa176
Ete....
Pe dispozitie se scrie scurt si la obiect "creditare societate cf contract nr.../...." nu scrii roman foileton
Pe contractul de creditare scrii o suma mai mare gen 10.000 ron si ca se crediteaza societatea in mai multe transe in functie de necesitati, nu'i purtator de domanda, restit se face cand societatea isi va permite, fara temen de restituire...bla...bla...bla.
Apropo...cand acoperi minusul din casa...nu acoperi strict valoarea negativa...baga o valoare mai mare sa nu stai tot timpul sa faci creditari..
Daca nu faci contract de creditare societate...."sefu" nu o sa poata sa'si recupereze banii

Pe dispozitie se scrie scurt si la obiect "creditare societate cf contract nr.../...." nu scrii roman foileton

Pe contractul de creditare scrii o suma mai mare gen 10.000 ron si ca se crediteaza societatea in mai multe transe in functie de necesitati, nu'i purtator de domanda, restit se face cand societatea isi va permite, fara temen de restituire...bla...bla...bla.
Apropo...cand acoperi minusul din casa...nu acoperi strict valoarea negativa...baga o valoare mai mare sa nu stai tot timpul sa faci creditari..

Daca nu faci contract de creditare societate...."sefu" nu o sa poata sa'si recupereze banii
uite ceva aici. http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?p=64956
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
si un model
CONTRACT DE IMPRUMUT -creditare firma
Incheiat astazi …....................
I. PARTILE CONTRACTANTE
1.1. Dl……… cetatean roman domiciliat in Ploiesti, str…., nr…, bloc …, ap…. posesor al CI seria .., nr….., eliberat de Pol….., CNP ……, in calitate de imprumutator,
pe de o parte,
si
1.2. SC …......................, societate romana cu sediul in …., str….., nr. ….., judet …., cod fiscal ….., in calitate de imprumutat, pe de alta parte,
au convenit, avand in vedere calitatea de asociat detinut de imprumutator, in temeiul art.100 titlul V din Legea 99/1999, precum si in conformitate cu Legea societatilor comerciale nr. 31/1990, sa incheie prezentul contract de imprumut, cu respectarea urmatoarelor clauze:
II. OBIECTUL CONTRACTULUI
2.1. Imprumutatorul acorda imprumutatului un imprumut in lei, in suma variabila, in conditiile stabilite in prezentul contract, in vederea stingerii obligatiilor de plata ce revin societatii la diverse termene.
2.2 Avand in vedere calitatea partilor si termenii contractului, acestea convin ca imprumutul nu este purtator de dobanzi.(daca e, dobanda se calculeaza trimestrial, cu dobanda BNR, din ultima luna a trimestrului)
III. OBLIGATIILE PARTILOR
3.1. Obligatiile imprumutatului sunt urmatoarele:
a) sa restituie imprumutul in aceleasi conditii in care a fost acordat respectiv, in numerar la caseria societatii;
b) sa efectueze plata cel mai tarziu pana la termenul-limita prevazut la pct.4.1;
c) sa suporte toate spezele aferente executarii acestui contract.
3.2. Obligatiile imprumutatorului sunt urmatoarele:
a) sa nu ceara restituirea sumei imprumutate inaite de termenul prevazut la punctual 4.1;
b) sa se prezinte la caseria imprumutatului la termenul indicat de acesta in vederea incasarii sumelor cuvenite;
c) sa semneze documentele constatatoare ale restituirii imrumutului acordat;
IV. DURATA CONTRACTULUI
4.1. Imprumutul se acorda pe un termen de ….. luni, incepand cu data de ….................., partile putand conveni extinderea duratei contractului.
V. Litigii
5.1. Partile au convenit ca toate divergentele ce rezida din sau in legatura cu prezentul contract vor fi aduse in fata instantelor judecatoresti competente.
VI. CLAUZE FINALE
6.1 Modificarea prezentului contract se face numai prin act aditional incheiat intre partile contractante.
6.2.Prezentul contract reprezinta vointa partilor si inlatura orice alta intelegere verbala dinre acestea, anterioara sau ulterioara incheierii lui.
6.3. Prezentul contract a fost incheiat intr-un numar de 2 exemplare, cate unul pentru fiecare parte, astazi …..........., data semnarii lui.
IMPRUMUTATOR, IMPRUMUTAT,
CONTRACT DE IMPRUMUT -creditare firma
Incheiat astazi …....................
I. PARTILE CONTRACTANTE
1.1. Dl……… cetatean roman domiciliat in Ploiesti, str…., nr…, bloc …, ap…. posesor al CI seria .., nr….., eliberat de Pol….., CNP ……, in calitate de imprumutator,
pe de o parte,
si
1.2. SC …......................, societate romana cu sediul in …., str….., nr. ….., judet …., cod fiscal ….., in calitate de imprumutat, pe de alta parte,
au convenit, avand in vedere calitatea de asociat detinut de imprumutator, in temeiul art.100 titlul V din Legea 99/1999, precum si in conformitate cu Legea societatilor comerciale nr. 31/1990, sa incheie prezentul contract de imprumut, cu respectarea urmatoarelor clauze:
II. OBIECTUL CONTRACTULUI
2.1. Imprumutatorul acorda imprumutatului un imprumut in lei, in suma variabila, in conditiile stabilite in prezentul contract, in vederea stingerii obligatiilor de plata ce revin societatii la diverse termene.
2.2 Avand in vedere calitatea partilor si termenii contractului, acestea convin ca imprumutul nu este purtator de dobanzi.(daca e, dobanda se calculeaza trimestrial, cu dobanda BNR, din ultima luna a trimestrului)
III. OBLIGATIILE PARTILOR
3.1. Obligatiile imprumutatului sunt urmatoarele:
a) sa restituie imprumutul in aceleasi conditii in care a fost acordat respectiv, in numerar la caseria societatii;
b) sa efectueze plata cel mai tarziu pana la termenul-limita prevazut la pct.4.1;
c) sa suporte toate spezele aferente executarii acestui contract.
3.2. Obligatiile imprumutatorului sunt urmatoarele:
a) sa nu ceara restituirea sumei imprumutate inaite de termenul prevazut la punctual 4.1;
b) sa se prezinte la caseria imprumutatului la termenul indicat de acesta in vederea incasarii sumelor cuvenite;
c) sa semneze documentele constatatoare ale restituirii imrumutului acordat;
IV. DURATA CONTRACTULUI
4.1. Imprumutul se acorda pe un termen de ….. luni, incepand cu data de ….................., partile putand conveni extinderea duratei contractului.
V. Litigii
5.1. Partile au convenit ca toate divergentele ce rezida din sau in legatura cu prezentul contract vor fi aduse in fata instantelor judecatoresti competente.
VI. CLAUZE FINALE
6.1 Modificarea prezentului contract se face numai prin act aditional incheiat intre partile contractante.
6.2.Prezentul contract reprezinta vointa partilor si inlatura orice alta intelegere verbala dinre acestea, anterioara sau ulterioara incheierii lui.
6.3. Prezentul contract a fost incheiat intr-un numar de 2 exemplare, cate unul pentru fiecare parte, astazi …..........., data semnarii lui.
IMPRUMUTATOR, IMPRUMUTAT,
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Daca se doreste si o nota filozofica se mai pot introduce niste articole astfel(propuneri):
-In imprejurarile economice ca acelea prin care trece societatea noastra, imprejurari de natura a hotari o miscare generala, miscare ce, daca vom lua in considerare trecutul oricarui stat cu economie de piata, mai ales un stat tanar ca al nostru, suntem nevoiti sa apelam la marinimia d-lui (NUME) pentru a binevoi sa ne acorde un imprumut in urmatoarele conditii.
-Amestecul de febrilitate si perfectionism, de nerabdare si detasare, si alti factori endogeni ce impreuna circumscriu un spatiu al nevrozelor arareori dominate, ne imping sa solicitam urmatoarea suma...
-In contextul economic actual, context colonizator dealtfel, inextingibil si tezist, in care indisolubila este legatura dintre realitate (exprimarea ei) si heracliteana curgere care pe amandoua le lichefiaza, lasand Valoarea Adaugata, sa pluteasca buimaca la suprafata, in mici vartejuri tautologice, oglinda undei intorcandu-i narcisiac, doar propria-i imagine in locul alteia, a celei cautate, misterioase, fundamentata si masurabila, va rugam sa aprobati urmatoarele:...
s.a.m.d
-In imprejurarile economice ca acelea prin care trece societatea noastra, imprejurari de natura a hotari o miscare generala, miscare ce, daca vom lua in considerare trecutul oricarui stat cu economie de piata, mai ales un stat tanar ca al nostru, suntem nevoiti sa apelam la marinimia d-lui (NUME) pentru a binevoi sa ne acorde un imprumut in urmatoarele conditii.
-Amestecul de febrilitate si perfectionism, de nerabdare si detasare, si alti factori endogeni ce impreuna circumscriu un spatiu al nevrozelor arareori dominate, ne imping sa solicitam urmatoarea suma...
-In contextul economic actual, context colonizator dealtfel, inextingibil si tezist, in care indisolubila este legatura dintre realitate (exprimarea ei) si heracliteana curgere care pe amandoua le lichefiaza, lasand Valoarea Adaugata, sa pluteasca buimaca la suprafata, in mici vartejuri tautologice, oglinda undei intorcandu-i narcisiac, doar propria-i imagine in locul alteia, a celei cautate, misterioase, fundamentata si masurabila, va rugam sa aprobati urmatoarele:...
s.a.m.d

- fagarasa176
Doamne Dumnezeule...de unde le scoti...eugen01 scrie:Amestecul de febrilitate si perfectionism, de nerabdare si detasare, si alti factori endogeni ce impreuna circumscriu un spatiu al nevrozelor arareori dominate, ne imping sa solicitam urmatoarea suma...

Si te mai plangi ca nu sti sa explici

am studiat cu atentie discutia despre contractul de creditare.dar va rog sa imi spuneti o baza legala pentru necesitatea incheierii ctr respectiv....eu nu am incheiat pana acum, desii am tot folosit banii administatorilor...m-a pus pe jar concluzia lui fagarasa176 " de ce nu poate recupera banii? trebuie sa citesc ceva legislatie, sa pot merge la patron sa-i cer sa faca ctr.....
Poate acest topic te ajuta:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=765
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=765
- balteanuc692
Esti criminal Eugen

-
Creditorul( asociat in firma ) poate renunta la acesti bani imprumutati pentru a acoperi pierderea firmei? Eventual banii sa devina un venit ( profit) pentru firma.... In cazul meu, 20.000 lei .
- danilevicis
Sumele inregistrate in creditul contului 455 pot fi folosite la marirea capitalului social al societatii prin conversia creantelor asociatilor in parti sociale, daca sunt lichide si exigibile-cf art. 210 din Lg. 31/1990. Marirea capitalului social se face la Reg.com. pe baza unei Hotarari AGA si pe baza unui raport de expertiza contabila prin care se confirma caracterul lichid si exigibil al sumelor existente in contul 455.
455=456
456=1011
1011=1012
Sumele inregistrate in creditul contul 455 reprezentand creante ale asociatilor se pot anula printr-o Hotarare AGA prin care societatea este scutita de restituirea sumei datorate catre asociati. 455=758
Conform Reglementarilor contabile
armonizate cu directivele europene, aprobate prin OMFP 3055/2009:
In debitul contului 455 "Sume datorate actionarilor/asociatilor" se inregistreaza:
- sumele restituite actionarilor/asociatilor (512, 531);
- diferente favorabile de curs valutar aferente datoriilor fata de actionari/asociati (765);
- sume reprezentand datorii fata de actionari/asociati, prescrise, scutite sau anulate, potrivit legii (758).
Soldul contului reprezinta sumele datorate de entitate actionarilor/asociatilor.
455=456
456=1011
1011=1012
Sumele inregistrate in creditul contul 455 reprezentand creante ale asociatilor se pot anula printr-o Hotarare AGA prin care societatea este scutita de restituirea sumei datorate catre asociati. 455=758
Conform Reglementarilor contabile
armonizate cu directivele europene, aprobate prin OMFP 3055/2009:
In debitul contului 455 "Sume datorate actionarilor/asociatilor" se inregistreaza:
- sumele restituite actionarilor/asociatilor (512, 531);
- diferente favorabile de curs valutar aferente datoriilor fata de actionari/asociati (765);
- sume reprezentand datorii fata de actionari/asociati, prescrise, scutite sau anulate, potrivit legii (758).
Soldul contului reprezinta sumele datorate de entitate actionarilor/asociatilor.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
toti ati discutat despre dispozitia de incasare, dar... voi nu folositi chitanta? dispozitia ramane un document intern, chitanta se inregistreaza in registrul de casa
- fagarasa176
si DP se inreg in casadascam368 scrie:dispozitia ramane un document intern, chitanta se inregistreaza in registrul de casa

mmm...legat de chitanta .... corect ....
dardocument justificativ pentru depunerea unei sume in numerar la casieria unitatii

Acuma ma lamureste si pe mine cinevadispozitia de plata/incasare catre casierie:
1. Serveste ca:
- dispozitie pentru casierie, in vederea incasarii in numerar a unor sume care nu reprezinta venituri din activitatea de exploatare, potrivit dispozitiilor legale;