furnizori facturi nesosite
cum pot sa introduc o achizitie pe 408 "Furnizori-facturi nesosite" astfel incat programul sa inregistreze TVA neexigibila si achizitia sa nu apara in jurnalul de cumparari?
- Administrator
Pana la imbunatatire nu se poate reintroduce vechea situatie? Lucrez pe stocuri cu avize si sunt destul de multe (si ca numar si ca produse) era foarte utila situatia in momentul facturarii asa acum stau sa caut pe 100 de avize cand a intrat produsul si pe ce data sa nu mai spun ca nu mai am nici un control la cat mai este de facturat etc 

"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius
-
Evidenta Avize si stocuri in Custodie.
Subscriu si eu. Am o firma care vinde marfuri din custodie intrate pe baza de Aviz, iar facturara pe ele imi vine doar la sfarsitul lunii. Groaznic de tinut evidenta separata a avizelor... Plus ca in cursul lunii emit si eu o groaza de facturi din stocurile din custodie.
-
Eu am intrari in valuta pe baza de aviz si vreau sa imi apara in jurnalul de cumparari, mai ales ca este cu taxare inversa (mat lemnos) si vreau sa folosesc contul 408
Mai explicit, am urmatoarea inregistrare:
357=408
4426=4427
cand vine factura 408=401
Am creat furnizor cu 408, dar avizul apare tot in 401 si in 408 nu apare nimic. Apare in tva in JV si in JC.
Ce nu este in regula la setarile mele ?
Mai explicit, am urmatoarea inregistrare:
357=408
4426=4427
cand vine factura 408=401
Am creat furnizor cu 408, dar avizul apare tot in 401 si in 408 nu apare nimic. Apare in tva in JV si in JC.
Ce nu este in regula la setarile mele ?
Alege la tip Aviz. În mod normal însă taxare inversă se aplică numai la facturi nu la avize.
Pe intrări-valută nu merge alegere tip aviz.
Şi am o mică nedumerire: de ce 357=408? 357 foloseşti când trimiţi marfa la terţi şi nu atunci când primeşti marfă.
Pe intrări-valută nu merge alegere tip aviz.
Şi am o mică nedumerire: de ce 357=408? 357 foloseşti când trimiţi marfa la terţi şi nu atunci când primeşti marfă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Eu cumpar marfa de la furnizori si ei trimit direct marfa la firma cu care eu am contract de custodie. Mie nu imi intra in depozitele mele, nu receptioneaza intrarea nimeni la mine, ci receptia se face direct la tert si acesta imi trimite mie receptia.
Asa evit o inregistrare in plus 357=371 pt care nu are cine sa receptioneze marfa.
Si totusi, cum fac inregistrarea cu 408 ?
Asa evit o inregistrare in plus 357=371 pt care nu are cine sa receptioneze marfa.
Si totusi, cum fac inregistrarea cu 408 ?
-
Si atunci cand vine factura in valuta cum o inregistrez ? Pentru ca am decontarile cu furnizorii in valuta ?