OP-FV cu valoare declarativa

horatium

OP-FV cu valoare declarativa

#1 Mesaj de horatium »

am observat ca in ultima versiune de SAGA au disparut OP-FV-urile cu valoare declarativa. stiu ca nu mai trebuie cod de evidenta a platii, dar asta inseamna ca ne intoarcem la declaratii si separat la OP/FV-uri ? Sau din butonul ramas de tiparire OP-FV ies documente cu valoare declarativa?

Multumesc,

Horatiu

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Cum OMFP 2235/2006 suspendă utilizarea numărului de evidenţă a plăţii, iar prin numărul de evidenţă a plăţii se seta un OP ca fiind cu valoare de declaraţie, rezultă că implicit aceste OP cu valoare de declaraţie au dispărut începând cu 01/01/2007. Este obligatorie depunerea D100 pentru fiecare lună în anul 2007 sau până se revine la numărul de evidenţă a plăţii.
Din păcate eliminarea numărului de evidenţă a plăţii s-a făcut concomitent cu modificarea codului de procedură fiscală. Dacă până acum prin nr.de evidenţă fiscală, un contribuabil decidea plata unui debit la fisc trebuia să i se stingă acel debit, chiar dacă plata era efectuată peste termen, acum dacă se achită o obligaţie, şi se achită peste termen sau în evidenţa fiscului există probleme legate de debitele acelei obligaţii, sistemul va repartiza plata făcută de contribuabil atât pe debit cât şi pe accesorii. În mod normal într-o astfel de situaţie cei de la fisc ar trebui să notifice contribuabilul despre faptul că din suma de 1000 lei de exemplu, 950 i s-au stins din debit, iar 50 lei din accesorii pentru a opera similar în evidenţa contabilă, dar din păcate lipsa de timp, personal, consumabile şi de multe ori lipsa de interes, îi fac pe cei de la fisc să nu mai trimită acele notificări. Urmarea este că în evidenţa contabilă poţi să ai debite achitate iar la fisc să mai ai de plată.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns