declaratia 112 trimestrial
declaratia 112 trimestrial
In cazul in care declaratia 112 se depune trimestrial, plata obligatiilor salariale se face tot trimestrial, corect?
In cazul in care, totusi, patronul vrea sa plateasca lunar, cred ca nu va fi o probleme reglare in ian. 2012, gresesc?
Multumesc
In cazul in care, totusi, patronul vrea sa plateasca lunar, cred ca nu va fi o probleme reglare in ian. 2012, gresesc?
Multumesc
- todireanuc
Re: declaratia 112 trimestrial
se modifica vectorul fiscal pina pe 31 ianuarie 2012 daca nu ma insel:)
@ciobanum
1.Corect
2.Poate plăti și lunar, săptămânal sau zilnic dacă omul are posibilități și disponibilități bănești.Aceste sume se vor regla în fișa sintetică la depunerea D112 pentru lunile aferente trim.IV 2011 în luna ianuarie 2012.
1.Corect
2.Poate plăti și lunar, săptămânal sau zilnic dacă omul are posibilități și disponibilități bănești.Aceste sume se vor regla în fișa sintetică la depunerea D112 pentru lunile aferente trim.IV 2011 în luna ianuarie 2012.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Nu vă supărați, acum, până în data de 25.11.2011, dau declarația D112 sau nu? Din câte văd, nu există posibilitatea de a trece sume trimestriale, deci vom da tot trei declarații, nu? Vă rog să mă lămuriți. Mulțumesc!
- todireanuc
Primul termen trimestrial de depunere a Declaratiei si de plata a obligatiilor declarate este 25 ianuarie 2012.
Depunerea trimestriala a D112 pâna la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului,
consta în completarea si depunerea a câte unei declaratii 112 pentru fiecare luna din trimestru.
Depunerea trimestriala a D112 pâna la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului,
consta în completarea si depunerea a câte unei declaratii 112 pentru fiecare luna din trimestru.
Art. 296^19 Depunerea declaraţiilor
(1) Persoanele fizice şi juridice prevăzute la art. 296^3 lit. e), la care îşi desfăşoară activitatea sau se află în concediu medical persoanele prevăzute la art. 296^3 lit. a) şi b) şi entităţiile prevăzute la art. 296^3 lit. f) şi g) sunt obligate să depună lunar, până la data de 25 inclusiv, a lunii următoare celei pentru care se datorează contribuţiile, declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate.
(1^2) Depunerea trimestrială a declaraţiei prevăzute la alin. (1) constă în completarea şi depunerea a câte unei declaraţii pentru fiecare lună din trimestru. (se aplică începând cu veniturile aferente lunii oct. 2011)
Deci...1 = 3 !

(1) Persoanele fizice şi juridice prevăzute la art. 296^3 lit. e), la care îşi desfăşoară activitatea sau se află în concediu medical persoanele prevăzute la art. 296^3 lit. a) şi b) şi entităţiile prevăzute la art. 296^3 lit. f) şi g) sunt obligate să depună lunar, până la data de 25 inclusiv, a lunii următoare celei pentru care se datorează contribuţiile, declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate.
(1^2) Depunerea trimestrială a declaraţiei prevăzute la alin. (1) constă în completarea şi depunerea a câte unei declaraţii pentru fiecare lună din trimestru. (se aplică începând cu veniturile aferente lunii oct. 2011)
Deci...1 = 3 !

Si ce facem daca avem bani de recuperat de la casa de sanatate pe certificate medicale? Ca termernul e de 90 zile si ne trebuie declaratia 112 cu recipisa de depunere.
- fagarasa176
Oameni buni voi nu vreti sa intelegeti ca D112 se depune IN FIECARE LUNA?
Deci
Deci

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Nota: * -pentru luna noiembrie 2010 – ultima data a depunerii cererii este 25.03.2011;
- pentru luna decembrie 2010 – ultima data a depunerii cererii este 25.04.2011.
sursa: http://www.casbr.ro/pagina.php?id=233
Poate link-ul de mai sus, este de folos.
- pentru luna decembrie 2010 – ultima data a depunerii cererii este 25.04.2011.
sursa: http://www.casbr.ro/pagina.php?id=233
Poate link-ul de mai sus, este de folos.
Buna ziua, ce ma sfatuiti sa fac, daca in virtutea inertiei am depus o d.112 pt.oct.2011 si nu trebuia, deoarece firma are perioada fiscala trim., sa fac rectificativa cu O si apoi in ian.2012 sa o depun din nou ? Multumesc.
- fagarasa176
Ce concluzie tragi de aicifagarasa176 scrie:Oameni buni voi nu vreti sa intelegeti ca D112 se depune IN FIECARE LUNA?
Deci

Cred ca o sa o iau razna

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
eu m-am gandit sa depun lunar D112. Si sa platesc deasemenea lunar.
De ce n-as pregati din timp declaratiile in fiecare luna si sa ma aglomerez in ianuarie cand o sa cada oricum toate serverele ANAF?
Si doar ANAF spune sa depunem declaratiile pana la 25 Ian.
De ce n-as pregati din timp declaratiile in fiecare luna si sa ma aglomerez in ianuarie cand o sa cada oricum toate serverele ANAF?
Si doar ANAF spune sa depunem declaratiile pana la 25 Ian.
-
M-am zapacit de tot. Am dreptul sa depun trimestrial pana in 25 ian. 2012 pt tr.IV 2011 si sa si platesc obligatia cumulata atunci- daca nu am nici o miscare de personal. Inseamna ca le fac in fiecare luna, le arhivez si apoi le transmit pe toate 3 in ianuarie , intocmesc op-ul ( oare din program sau le adun eu manual ? - mai vedem ) si achit. Am inteles corect?
Daca pleaca omul in nov. (cazul meu ) ,atunci in nov.transmit pe cea din oct. si pe cea din nov. dar nu sunt obligata sa achit si contributiile datorate pt. cele 2 luni , le platesc pana pe 25 ian cumulandu-le cu sumele datorate pe luna dec. In ian.2012 depun D112 doar pt decembrie . Am inteles corect ? Rog mult un raspuns.
Daca pleaca omul in nov. (cazul meu ) ,atunci in nov.transmit pe cea din oct. si pe cea din nov. dar nu sunt obligata sa achit si contributiile datorate pt. cele 2 luni , le platesc pana pe 25 ian cumulandu-le cu sumele datorate pe luna dec. In ian.2012 depun D112 doar pt decembrie . Am inteles corect ? Rog mult un raspuns.
1. Ai inteles corect.
2. Ai gresit un pic luna. In decembrie vei depune D.112 pentru octombrie si noiembrie. In rest ii bine.
2. Ai gresit un pic luna. In decembrie vei depune D.112 pentru octombrie si noiembrie. In rest ii bine.
-
Multumesc mult pentru rabdare si timpul acordat.