stornare bon fiscal

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ciripaniucv

stornare bon fiscal

#1 Mesaj de ciripaniucv »

Ma intereseaza daca sepoate storna un bon fiscal ,eliberat de o casa de marcat integrata cu programul saga .Ideea e urmatoarea,firma noastra vinde piese auto import ,toate piesele au coduri de la producator ,si asa figureaza in gestiune.Din cauza ca programele de identificare nu sunt perfecte ,iar unele masini au modificari ,se intampla de multe ori ca piesa vanduta sa nu se potriveasca pe masina.Eu vand piesa ,emit bon de casa ,iar a doua zi vine omul ,si e normal sa-iinlicuiesc piesa ,cu cea buna ,care nu corespunde nici la pret ,nici la cod.In momentul vanzarii ,codul vandut este scos automat din gestiune,ma poate ajuta cineva?

Multumesc mult

eugen01

Re: stornare bon fiscal

#2 Mesaj de eugen01 »

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Nicio casă de marcat, aparat fiscal, nu fac așa ceva. Nu există bonuri fiscale cu valori negative. Cea mai mică valoare a unui bon, este zero.
Pentru cazul în care aveți de înlocuit piesa soluția este să emiteți omului factură de stornare. Dacă trebuie să-i dați bani, emiteți către acesta o dispoziție de plată.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ciripaniucv

#4 Mesaj de ciripaniucv »

Am vazut in reteaua Magazinelor Taco un sistem de gestiune ,care permite inlocuirea produsului cumparat ,care are un cod ,cu un alt produs ,vii cu produsul la magazin ,insotit de bonul fiscal si eticheta pe produs ,ti-l inlocuieste cu un alt produs,la aceeasi valoare ,sau platesti diferenta.Vanzatorul storneaza produsul pe bonul nou ,si trece in continuare produsul pe care-l iei in schimb.Stie cineva ce program poate permite aceasta operatiune?

Multumesc mult.

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Vă repet: se emite factură pentru bunurile restituite. Citiți OUG 28/1999 și normele de aplicare la această ordonanță.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns