Achizitiile de bunuri din tara si din import scutite (referinta 16) nu apar in decontul de TVA. Care este explicatia?
Va multumesc.
decont TVA
decont tva
la versiunea saga c 3.0.290 am obs.ca rata din factura de leasing o prinde in jurnaul de cumparari si in decontul de TVA la bunuri de capital 19%,ceea ce nu este corect in opinia mea
art 149 alin1 b) din codul fiscal "bunurile care fac obiectul inchirierii, leasingului, concesionarii sau oricarei alte metode de punere a acestora la dispozitia unei persoane sunt considerate bunuri de capital apartinad
persoanei care le inchiriaza,le da in leasing sau le pune la dispozitia
altei persoane" si
art.129, alin.(3), lit.a):
"(3) Prestarile de servicii cuprind operatiuni cum sunt:
a) închirierea de bunuri sau transmiterea folosintei bunurilor în cadrul unui contract de leasing;"
si o alta problema, ce se inregistreaza in contul 231 mi se pare corect sa fie prins la bunuri de capital ,insa vad ca nu este asa
astep si alte pareri
art 149 alin1 b) din codul fiscal "bunurile care fac obiectul inchirierii, leasingului, concesionarii sau oricarei alte metode de punere a acestora la dispozitia unei persoane sunt considerate bunuri de capital apartinad
persoanei care le inchiriaza,le da in leasing sau le pune la dispozitia
altei persoane" si
art.129, alin.(3), lit.a):
"(3) Prestarile de servicii cuprind operatiuni cum sunt:
a) închirierea de bunuri sau transmiterea folosintei bunurilor în cadrul unui contract de leasing;"
si o alta problema, ce se inregistreaza in contul 231 mi se pare corect sa fie prins la bunuri de capital ,insa vad ca nu este asa
astep si alte pareri