Inchidere conturi ONG

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
danl

Inchidere conturi ONG

#1 Mesaj de danl »

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa-mi dau seama din ce cauza programul nu inchide conturile de cheltuieli la un ONG. Am configurat zic eu corect in program, am pus bifa la pers. juridica fara scop lucrativ, imi da planul de conturi corect. Insa la inchiderea de luna in articole contabile imi arata ca s-a facut inchiderea conturilor, dar in fisa contului si balanta nu apare. In special la conturile de cheltuieli!
Va rog mult sa am ajutati! Va multumesc! :roll:

balazse

Re: Inchidere conturi ONG

#2 Mesaj de balazse »

Bine ai venit pe forum!
Este posibil sa fii introdus cateva inregistrari pe o perioada deja inchisa.
Ar trebui sa ne dai mai multe detalii. De cand vine acea suma neinchisa, daca ai configurat mai multe conturi de inchidere.

danl

#3 Mesaj de danl »

Bine v-am gasit! :)
Deci, concret: in luna ianuarie au fost inregistrari doar la venituri, acestea se inchid bine. In luna februarie au fost inregistrari doar la cheltuieli, acestea aparent se inchid ok, in functia de inchidere de luna, dar nota contabila nu apare si in fisa contului 121, respectiv pe balanta. Am observat ca exista configurat implicit 121, 1211 si 1211.01 pt afsp respectiv 1211.02 pt ae. E posibil intr-adevar sa nu fi configurat bine, dar atunci de ce doar cheltuielile nu le inchide bine?
E o nebuloasa! :(

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Verificați în planul de conturi, prin ce cont de rezultat sunt setate pentru închidere.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

danl

#5 Mesaj de danl »

Analiticele lui 121. Nu inteleg de sunt atatea: 1211, 1211.01, 1211.02. Asa apar implit in planul de conturi, daca bifez ca-i ong. Am setat 1211.01 si 1211.02 pentru activitatile fara scop lucrativ, respectiv cele economice.
Ce nu fac bine? :?

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Eu am doar 121, nu imi apar analiticele mentionate desi am bifat pentru "persoana juridica fara scop lucrativ".
Daca ai creat analitice pentru fiecare tip de activitate, atunci obligatoriu va trebui ca la "configurare societati" -> "conturi automate" sa completezi cele doua conturi de inchidere, dupa care intrii in "plan conturi" si asociezi fiecare cont la un cont de 121.

danl

#7 Mesaj de danl »

:roll: jur ca nu le-am creat eu, asa erau! Am incercat sa configurez o alta societate si tot asa imi da implicit in planul de conturi. Am incercat si asocierea contului de inchidere in planul de conturi cum mi-ai zis, dar tot nu inchide bine. Nu mai stiu ce sa ma fac! :cry:

tomac

#8 Mesaj de tomac »

Eu zic să mai studiați. Asta înainte de a face contabilitatea pentru un ONG. Este inadmisibil să spuneți că 1121 este analitic. Este sintetic de grad doi. Și ar fi recomandat sp studiați normele contabile actuale referitoare la planul de conturi, la modul în care se ține evidența contabilă pe activități non-profit și/sau economice în cadrul ONG. Apoi să vă mirați că există acele conturi în planul de conturi.
Ce ordin reglementează contabilitatea în partidă dublă la aceste entități?
Ați văzut planul de conturi din acel ordin?

danl

#9 Mesaj de danl »

Nu sunt in masura sa contest cunostintele dvs. in materie de contabilitate, cum consider ca nici dvs. nu sunteti in masura sa le contestati pe ale mele. Daca chiar vreti sa stiti am facut contabilitatea pentru mai multe ong-uri si nu am avut reclamatii. Vi-am cerut ajutorul intr-o problema de program si nu de contabilitate. Oricum, multumesc, ma voi descurca altfel.

tomac

#10 Mesaj de tomac »

Eu nu contest nimic. Mi-am exprimat o părere. Motivată de postările anterioare, motivare pe care o pot argumenta. Cu referințe exacte nu cu povești.
Planul de conturi de la ONG cuprinde mai multe conturi de rezultat și este și normal să fie așa. Unele sunt sintetice de grad unu, altele sunt sintetice de grad 2 și altele sunt analitice.
Fiecărui cont de venituri și cheltuieli este necesar, mai ales la ONG să i se seteze contul specific de rezultat, prin care se va închide.
De asemenea, pentru a vedea cum, prin ce cont s-a închis un cont de venituri sau de cheltuieli, este suficient să se studieze fișa contului respectiv.

jedera

#11 Mesaj de jedera »

Buna seara. La o asociatie nonprofit ,fara activitati economice ( persoana juridica fara scop lucrativ ) , nu stiu de unde as putea seta programul pentru dezactivarea impozitului pe profit. Asociatia , nu figureaza ca platitoare de impozit pe profit in vectorul fiscal.
Cand dau inchidere luna , imi calculeaza si impozitul pe profit.Cu speranta unui raspuns din partea dumneavoastra,va multumesc anticipat.

balazse

#12 Mesaj de balazse »

Apesi pe "yes" si treci mai departe. Acea fereastra apare, deoarece poti avea si activitate economica, iar programul nu are de unde sa stie ca nu ai.

jedera

#13 Mesaj de jedera »

Multumesc frumos.O seara buna.
Ultima oară modificat Dum Feb 17, 2013 9:16 pm de către jedera, modificat 1 dată în total.

balazse

#14 Mesaj de balazse »

Pe viitor respecta cele de mai jos:
tomac scrie:Folosiți butonul "Răspunde" pentru a continua o discuție. Nu folosiți butonul "Citează" decât atunci când e nevoie să citați pe cineva.

tomac

#15 Mesaj de tomac »

Am o observație: toate ONG-urile trebuie să se înregistreze fiscal pentru impozit pe profit și să depună D101 (chiar pe zero), chiar dacă nu obțin venituri de natură economică, pentru că nu sunt entități scutite de plata acestui impozit. E o diferență între a fi scutit ca entitate sau a obține venituri neimpozabile.

Scrie răspuns