Extas de cont ING BANK - acoperire tehnica sold negativ

butnarur

Extas de cont ING BANK - acoperire tehnica sold negativ

#1 Mesaj de butnarur »

Am extrase de cont ING Bank cu sold negativ.
Pentru acoperirea acestui sold (dupa un anumit nr. de luni) la inceputul lunii, pe credit am suma reprezentand soldul final negativ cu explicatia "Acoperire tehnica sold negativ neautorizat". Nu am decat un singur extras (pentru contul curent)...cum sa inregistrez aceasta suma? ...pe venituri???? ...spun venituri, pentru ca in momentul in care contul este alimentat, banca nu retrage deloc suma ce a reprezentat acoperirea negativa de sold
Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă. (Octavian Paler)

septimiuv

Re: Extas de cont ING BANK - acoperire tehnica sold negativ

#2 Mesaj de septimiuv »

adica banca iti da bani gratis?

fagarasa176

#3 Mesaj de fagarasa176 »

asa se pare...am citit si eu dar nu am dat raspuns ca sa nu dau cu bâta in balta :lol:
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

septimiuv

#4 Mesaj de septimiuv »

cred ca nu iti da nimeni bani in plus :lol:

butnarur

#5 Mesaj de butnarur »

Stiu ca pare de necrezut, dar asa este ( nu am posibilitate acum sa scanez un extras, ca sa va convingeti)...pentru un cont care nu are tranzactii cateva luni, ajunge sa aiba sold negativ, pe care banca il acopera (exact cum am spus mai sus), dar nu-l mai ia inapoi.
Prima data am pus suma in 473, dar a trecut 1 an de zile si nu s-a intamplat nimic ( cu toate ca exista tranzactii dupa aceasta acoperire de sold, iar banca poate lua inapoi banutii)... eu am ramas cu suma in 473, pe care nu am cu ce s-o inchid.
La momentul de fata, in extras am aceeasi tranzactie "acoperire sold negativ".. :roll:
Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă. (Octavian Paler)

rotarup281

#6 Mesaj de rotarup281 »

butnarur scrie:Stiu ca pare de necrezut, dar asa este ( nu am posibilitate acum sa scanez un extras, ca sa va convingeti)...pentru un cont care nu are tranzactii cateva luni, ajunge sa aiba sold negativ, pe care banca il acopera (exact cum am spus mai sus), dar nu-l mai ia inapoi, prima data am pus suma in 473, dar a trecut 1 an de zile si nu s-a intamplat nimic ( cu toate ca exista tranzactii dupa aceasta acoperire de sold si ar fi de unde sa-i ia banca ianapoi)...iar eu am ramas cu suma in 473, pe care nu am cu ce s-o inchid.

Avand in vedere ca arata sold negativ inseamna ca banca calculeaza comisioane de administrare/tranzactii dar nu le incaseaza efectiv deoarece nu sunt disponibilitati la acel moment asa ca aceste sume trebuiesc trecute pe cheltuiala(comision bancar cont 627) daca banca nu-ti mai opreste inseamna ca ti s-au generat venituri (7588-alte venituri din exploatare) astfel nu iti raman sume in 473 si dpdv fiscal ai cheltuiala si venit care se anuleaza reciproc.

Toate bune,

butnarur

#7 Mesaj de butnarur »

multumesc mult pentru raspuns,rotarup281!
Initial am pus acesta suma in 473, avand convingerea ca banca va trage banutii in momentul in care exista disponibil...dar nu s-a intamplat asa...din aceasta cauza am cerut o parere vis a vis de inregistrarea pe venituri :)

ralciuc

#8 Mesaj de ralciuc »

e posibil ca banca sa-si fi recuperat demult suma, incearca sa verifici in perioada in care ai inceput sa ai tranzactii pe cont daca ti se pare vreun comision mai mare decat cele practicate in mod curent de banca

Scrie răspuns