Buna seara,
Aplic "TVA La incasare".
Am preluat balanta analitica in preluare solduri, data preluare program este 01/01/2013, am validat si am inceput sa introduc la un magazin facturile si platile aferente .Evident sunt si chitante care inchid facturile din anul precedent 2012.La registru de casa nu apar in fereastra care se deschide si nu ma lasa sa salvez aceste chitante.Primesc raspunsul ca trebuie sa inchid corect facturile, intrucat aplic TVA la incasare.
Singura modalitate ar fi sa merg in articole si acolo ma lasa sa introduc fara a ma avertiza.Stiti cuva o alta modalitate de a introduce soldurile la Furnizorii din 31/12/2012?
Multumesc
Cum preluam la 31/12/2012 clientii si furniz????
Re: Cum preluam la 31/12/2012 clientii si furniz????
4.Apelaţi ecranul de înregistrare a intrărilor, din meniul Operaţii - opţiunea Intrări.
5.Introduceţi pentru fiecare factură aflată în sold câte o înregistrare.
la denumire puteţi introduce: Sold, etc. La cont puteţi introduce 891, si suma in sold.
Data facturii, este data 31.12.2012.
Odată cu introducerea facturilor neachitate se vor crea şi furnizorii şi implicit conturile analitice a acestora.
Validarea facturii este obligatorie. Validarea în acest caz nu va genera notă contabilă şi asigură doar o evidenţă analitică a facturilor neachitate.
De altfel la validarea acestor facturi programul va genera un mesaj
preluat din Helpul programului Saga. <preluare solduri terti>
5.Introduceţi pentru fiecare factură aflată în sold câte o înregistrare.
la denumire puteţi introduce: Sold, etc. La cont puteţi introduce 891, si suma in sold.
Data facturii, este data 31.12.2012.
Odată cu introducerea facturilor neachitate se vor crea şi furnizorii şi implicit conturile analitice a acestora.
Validarea facturii este obligatorie. Validarea în acest caz nu va genera notă contabilă şi asigură doar o evidenţă analitică a facturilor neachitate.
De altfel la validarea acestor facturi programul va genera un mesaj
preluat din Helpul programului Saga. <preluare solduri terti>
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)