Buna,vreau sa fac un pontaj si vreau si prarea altora exemplu:
L-M-M-J-V-S-D-L-M-M-J-V-S-D(pontaj normal)
8-8-8-8-8-0- 0-8-8-8-8-8-0- 0
L-M-M-J-V-S-D-L-M-M-J-V-S-D(la care vreau sa imi spuneti parerea)
8-8-8-8-8-0- 8-8-8-8-8-8-0 -0 cum ati face pontajul ca sa ii iasa si orele si repausul saptamanal
pontaj
Re: pontaj
Nu e bine, trebuie 2 zile consecutive pentru repausul saptamanal cf.art.137 din CM. Poti sa acorzi zilele libere si cumulat, dupa maxim 14 zile de munca, dar cu autorizarea ITM-ului.
Bun te inteleg si asta stiu dar cum dau repausul saptamanal nu imi mai ies orele lucrate in luna,imi poti arata un model
Pai ii dai liber vineri si sambata si lucreaza duminica pentru ziua de vineri.
Si ies si orele. Luni+marti+miercuri+joi+duminica=5 zile lucrate*8 ore/zi=40 ore pe saptamana. Trebuia sa-i dai si un spor pentru asta. Nu exista cuantum, poti sa pui si 1 leu pe zi.
Si ies si orele. Luni+marti+miercuri+joi+duminica=5 zile lucrate*8 ore/zi=40 ore pe saptamana. Trebuia sa-i dai si un spor pentru asta. Nu exista cuantum, poti sa pui si 1 leu pe zi.
Asa am facut,dar cel de la ITM nu a fost deacord cu mine,eu am pus liber vineri si sambata si duminica lucra si am dat spor de 10%,a zis ca nu e bun pontajul,de aceea vruiam sa mai stiu si de alte pareri.
Si de ce nu e bine asa, in opinia lui?
Nu mai stiu,ca in final nu am mai inteles nimic,ma zapacit complet
Fii linistit/linistita, e corect asa. Daca "mai prinzi" unul de-asta, intreaba-l cum se respecta cele 2 zile libere consecutive la ITM, atunci cand se stabileste de catre guvern sa se recupereza o zi care se declara a fi libera intr-o sambata dintr-o alta saptamana (de exemplu, zilele de 2 si 3 mai a.c. au fost libere cu recuparare - unele institutii au lucrat in doua sambete pentru aceste libere)? Si cum a ramas cu consecutivele? Nu "a mieunat" niciunul de la ITM ca s-au incalcat prevederile CM de catre autoritatile centrale.