CONTRACT DE COMODAT
-
CONTRACT DE COMODAT
SALUT, DACA AM UN CONTRACT DE COMODAT NUMAI PE O CAMERA DIN PATRU, IN MOMENTUL IN CARE STABILESC RAPORTUL DE SUPRAFATA, IAU IN CALCUL BUCATARIA, CAMARA, BAIA, ETC IN CALCUL, SAU NUMAI CAMERELE CARE EXISTA, PENTRU A DELIMITA CAT DIN CHELTUIELILE CU CASA POT FI DEDUCTIBILE?
Eu stiu ca trebuie sa ai contracte cu furnizorii (apa, gaz, curent, etc) si contoare separat; altfel nu poti deduce cheltuielile pe firma.
vezi ca s-a mai discutat:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ht=comodat
vezi ca s-a mai discutat:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ht=comodat
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
contract comodat
Conform codului fiscal valabil pe 2007,cheltuielile sunt deductibile dar cred ca se face raport camera ocupata/suprafata totala apartament.
-
cred ca toate cheltuielile sunt deductibile, in masura in care s-a mentionat asta in contract, chel de intretinere, chelt anexe, avand in vedere ca un contract daca nu forteaza actele legislative este punctul de reper al deducerii acestor cheltuieli.
ceea ce nu se poate deduce in urma contractului de comodat este impozitul si eventuale asigurari obligatorii pe apartament in virtutea ultimilor noutati legislative cu privire la obligativitatea asigurarii apartamentelor.
ceea ce nu stiu eu, este daca spatiile comune ca bucataria, baia, debaraua sunt luate in calcul la stabilirea raportului de deductibilite, in conditiile in care contractul de comodat nu prevede nimic in legatura cu asta.
ceea ce nu se poate deduce in urma contractului de comodat este impozitul si eventuale asigurari obligatorii pe apartament in virtutea ultimilor noutati legislative cu privire la obligativitatea asigurarii apartamentelor.
ceea ce nu stiu eu, este daca spatiile comune ca bucataria, baia, debaraua sunt luate in calcul la stabilirea raportului de deductibilite, in conditiile in care contractul de comodat nu prevede nimic in legatura cu asta.