ajustare tva decl 307
-
ajustare tva decl 307
Buna seara.
Am un srl care a solicitat in 2013 scoatere de la tva.
La scoaterea de la tva am omis in ultimul decont sa fac ajustarea tva la stocuri.Ulterior am revenit cu decl 307 prin care am comunicat suma tva ajustata.In ultimul decont depus suma tva era negativa si era mai mare decat suma tva ajustata .
In cazul asta trebuie sa platesc suma tva ajustata si tva negativ ramane asa?nu se face compensarea tva ajustat cu tva negativ din ultimul decont depus?
Mentionez ca tva negativ este mai mic de 5000 ron.
Multumesc pentru ajutor.
Am un srl care a solicitat in 2013 scoatere de la tva.
La scoaterea de la tva am omis in ultimul decont sa fac ajustarea tva la stocuri.Ulterior am revenit cu decl 307 prin care am comunicat suma tva ajustata.In ultimul decont depus suma tva era negativa si era mai mare decat suma tva ajustata .
In cazul asta trebuie sa platesc suma tva ajustata si tva negativ ramane asa?nu se face compensarea tva ajustat cu tva negativ din ultimul decont depus?
Mentionez ca tva negativ este mai mic de 5000 ron.
Multumesc pentru ajutor.
Re: ajustare tva decl 307
Sumele se pot compensa numai dupa ce solicitati restituirea TVA conform prevederilor OMFP 263/2010, cap,VI :"Soluționarea solicitărilor de restituire a taxei pe valoarea adăugată.....Sumele negative de TVA mai mici de 5.000 lei cuprinse în deconturile cu sume negative de TVA depuse de persoanele impozabile care solicită anularea codului de înregistrare în scopuri de TVA sau pentru care organele fiscale anulează din oficiu codul de înregistrare în scopuri de TVA se restituie, potrivit procedurii generale de restituire, aprobată prin Ordinul
ministrului finanțelor publice nr. 1.899/2004 pentru aprobarea Procedurii de restituire și de rambursare a sumelor de la buget,
precum și de acordare a dobânzilor cuvenite contribuabililor pentru sumele restituite sau rambursate cu depășirea termenului
legal, numai în urma efectuării inspecției fiscale."
ministrului finanțelor publice nr. 1.899/2004 pentru aprobarea Procedurii de restituire și de rambursare a sumelor de la buget,
precum și de acordare a dobânzilor cuvenite contribuabililor pentru sumele restituite sau rambursate cu depășirea termenului
legal, numai în urma efectuării inspecției fiscale."
@tudora , suma de ajustat din D307 trebuia sa o treci si la Rd 30 cu semnul (-) si atunci se compensa prin decont.
Poti face o cerere pentru corectii materiale a ultimului decont ( in care sa spui ca ai in D307 suma de ajustat care trebuia cuprinsa in decont de TVA).
Ajustarea TVA aferenta stocurilor corecteaza taxa pe valoarea adaugata deductibila inregistrata in deconturile anterioare, drept urmare se va inregistra pe randul 30 din decont, cu semnul minus.
Poti face o cerere pentru corectii materiale a ultimului decont ( in care sa spui ca ai in D307 suma de ajustat care trebuia cuprinsa in decont de TVA).
Ajustarea TVA aferenta stocurilor corecteaza taxa pe valoarea adaugata deductibila inregistrata in deconturile anterioare, drept urmare se va inregistra pe randul 30 din decont, cu semnul minus.
si oricum pe fisa de platitor o sa iti apara la obligatia TVA , diferenta intre suma negativa si cea declarata in D307. ( asa ar trebui).
Ai verificat fisa de platitor la obligatia TVA cum e?
Ai verificat fisa de platitor la obligatia TVA cum e?

-
Exact asa am procedat inaintand catre afp cerere de corectie erori materiale mentionand suma de ajustat la randul 30 cu minus la care am atasat ultimul decont tva depus ,cerere care am depus-o prin registratura.
ulterior m-au instiintat ca nu este bine si ca trebuie sa depun d 307.Intrebarea mea acum este daca exista un termen de la ultimul decont tva pe care l-am depus si pana la cererea de corectie a decontului?
Va multumesc.
ulterior m-au instiintat ca nu este bine si ca trebuie sa depun d 307.Intrebarea mea acum este daca exista un termen de la ultimul decont tva pe care l-am depus si pana la cererea de corectie a decontului?
Va multumesc.
-
Buna dimineata.
Exista vreo solutie ca sa pot compensa tva din ajustare cu tva negativ din ultimul decont si cum? Ma intereseaza solutia prin care sa pot convige fiscul ca se poate.
Multumesc.
Exista vreo solutie ca sa pot compensa tva din ajustare cu tva negativ din ultimul decont si cum? Ma intereseaza solutia prin care sa pot convige fiscul ca se poate.
Multumesc.
-
Da,multumesc.Situatia tot relativa este.Ca o concluzie particularizand pe cazul meu ce solutie exista?Pot face o cerere prin care sa cer compensarea sumei negative din ultimul decont care este mai mica de 5000 cu tva rezultat din ajustare sau sa fac cerere prin care sa solicit control pe tva?
Multumesc pt ajutor.
Multumesc pt ajutor.
1. Solicitati restituirea TVA de rambursat (pt ca din TVA de rambursat nu se poate face nici o compensare fara a cere restituirea sau rambursarea) si v-am dat mai sus baza legala.
2. Concomitent depuneti cererea de compensare cu ce anume doriti Dvs.
Alta cale de compensare nu exista.
2. Concomitent depuneti cererea de compensare cu ce anume doriti Dvs.
Alta cale de compensare nu exista.
-
Va multumesc.Discutiile purtate cu voi au fost costructive si au dus la solutia finala care este cea data de ancan.
O zi buna in continuare.
O zi buna in continuare.
Solutia data de "ancan" este pentru situatia compensarii intre TVA si alte impozite sau taxe.
Inteleg ca speta de fata este compensarea doar a TVA de de plata cu cel de recuperat din perioada anterioara.
Daca este asa, nu trebuie facut nimic, se compenseaza din oficiu, asa cum spune "gramac921".
Inteleg ca speta de fata este compensarea doar a TVA de de plata cu cel de recuperat din perioada anterioara.
Daca este asa, nu trebuie facut nimic, se compenseaza din oficiu, asa cum spune "gramac921".
Marian Apetre
-
In situatia cand agentul economic solicita scoaterea de la tva este obligat sa mentioneze in ultimul decont de tva sumele rezultate din ajustare si in cazul cand exista tva negativ isasi prin decontul depus se compenseaza cu tva ajustat rezultand tva de plata sau poate sa ramana de recuperat.Atunci cand in ultimul decont nu sa trecut ajustarea (sa omis) se raporteaza tva rezultat din ajustari prin formularul 307.In acest caz chiar daca in ultimul decont depus aveam tva negativ care putea sa acopere tva ajustat aces lucru nu se va produce decat printr-o cerere catre afp prin care solicit restituirea sumei negative din ultimul decont si ulterior compensarea .Acest lucru se produce in urma controlului fiscal.In situatia cand se iese de la tva indiferent de motiv nu mai conteaza suma negativa solicitata chiar daca este mai mica de 5000.
Atentie.penalitatile si majorarile pt tva ajustat curg de la data ultimului decont pana vine controlul fiscal si ulterior se face compensarea.
Mai exista si varianta corectiei de erori materiale din ultimul decont si atunci scapati de toata tevatura asta.
Atentie.penalitatile si majorarile pt tva ajustat curg de la data ultimului decont pana vine controlul fiscal si ulterior se face compensarea.
Mai exista si varianta corectiei de erori materiale din ultimul decont si atunci scapati de toata tevatura asta.
Textul de mai sus este dintr-un ceva act normativ?
Sau sunt opinii ale cuiva...
Sau sunt opinii ale cuiva...
Marian Apetre
-
Tot ce am expus anterior nu stiu daca face parte din vreun act normativ dar functionarii de la afp au tot felul de note si precizari interne dupa care aplica regulile si in speta discutata pe forum mai sus astea sant solutiile .Asta in urma consultarii cu functionarii afp.Voi reveni dupa ce i-mi rezolv situatia pt a va spune cum am procedat.