Pagina 1 din 1
fornetti
Scris: Sâm Iun 09, 2007 11:45 pm
de militarul267
lucreaza cineva pentru o firma care vinde produse de patiserie fornetti? daca da va rog sa-mi spuneti o monografie folositi conturi de productie sau mergeti ca marfa la vanzare cu amanuntul?
Scris: Joi Iun 14, 2007 9:58 am
de ancam
folosesc contul de mf;adica vind marfa ca un magazin cu amanuntul;scazamintul de 24%(maxim)il aplic la mf intrata
maria
Scris: Joi Iun 14, 2007 6:21 pm
de militarul267
multumesc maria asa am gandit-o si eu sa nu o mai plimb prin toate conturile de productie iar in receptii sa scad cantitatea intrata in functie de produse ,foietaje....Ex intrat 14 kg cu pret 0.57 la vanzare 14-24%*1.1
liliana
Scris: Sâm Iun 16, 2007 10:22 pm
de ilicio895
In mod normal (si legal), in conditiile in care produsele de patiserie sunt produse in unitate atunci trebuie sa le evidentiezi ca si productie cu toate operatiile respective (stocuri, consumuri, etc). Ulterior fazei de productie poti sa le transferi daca vrei in magazin si sa le vinzi ca marfuri (optional).
Scris: Lun Iun 18, 2007 6:17 pm
de militarul267
produsele vin congelate deci nu sunt fabricate de noi se descongeleaza si se pun in cuptoare dupa care se vand :dupa coacere scad in greutate si procentual le scad cantitatea la vanzare(procentele de scadere sunt date in instructiunile de la firma de unde sunt cumparete -fornetti si nu la fel toate)
Scris: Dum Sep 02, 2007 4:22 pm
de ghetap
si totusi cum se inregistreaza marfa in receptii, pe SAGA in cazul acesta. unde si cum se ecvidentiaza pierderea
Scris: Dum Mar 08, 2009 1:17 am
de sanduo57
Ati putea , va rog, sa detaliati cum evidentiati pierderile
Eu tot nu m-am prins
De exemplu intra 24 kg la pret de 6.5 care se vinde cu 13 ron/ kg
Scadeti cantitatea ( 24-24x24%) si mariti pretul de recetie ?
Re: fornetti
Scris: Mie Apr 06, 2011 5:43 pm
de panaitr359
Mai lucreaza cineva cu fornetti? Este corecta inregistrarea facuta de sanduo57?
Re: fornetti
Scris: Mie Apr 06, 2011 11:08 pm
de herganiec
eu as considera-o semifabricat. aşa aş face recepţia, apoi prin procesul de coacere rezultă produsul finit
Fornetti pf. Dacă îi faceţi reţetă iasă exact cum trebuie toate situatiile şi notele contabile.
Acesta l-aş vinde ca produs finit direct de la "gura cuptorului"

Re: fornetti
Scris: Joi Apr 07, 2011 12:04 pm
de eugen01
- semifabricatele, prin care se în"elege produsele al caror proces tehnologic a fost terminat într-o sectie (faza de fabricatie) si care trec în continuare în procesul tehnologic al altei sectii (faze de fabricatie) sau se livreaza tertilor;
(anexa la omfp 3055 Cap 8.3.2. art.154 lit.e)
Din cele de mai sus as intelege ca semifabricatele sunt produse in sectia proprie.Daca le vand ca si semifabricate, pentru un tertul, devin marfuri sau materii prime.De acord cu Herganiec, si eu as privi respectiva activitate ca si productie:
1.Achizitie m.p 301 = 401 (24kg*6.5= 156 ron)
2.Productie(dare in consum) 601 = 301 (156 ron)
3.Obtinere Produs Finit 345 = 711 156 (valoric) 18.24 (cantitativ) 18.24 kg x 6.5 ron=118.56Pierdere Tehn 24*24% = 5.76 kg;
4.Transfer marfa 371 = 345/378 (la Pret de vanzare)
Observatii:
1.Musai sa existe fisa cu pierderea tehnologica (art.21. din CF)
2.Nu am mai evidentiat si TVA.
3.Nu mai aduc vorba si despre pretul prestabilit.
(simple pareri, nu luati cele de mai sus ca pe o opinie competenta sau avizata)
Re: fornetti
Scris: Mar Apr 12, 2011 11:51 pm
de eugen01
In costul bunurilor, lucrarilor, serviciilor nu trebuie incluse urmatoarele elemente care se recunosc drept cheltuieli ale perioadei in care au survenit:
a) pierderile de materiale....
(omfp1826/2003, carp.2.3)
Prin perisabilitati, in sensul prezentelor norme, se intelege scazamintele care se produc in timpul transportului, manipularii, depozitarii si desfacerii marfurilor, determinate de procese naturale cum sunt: uscare, evaporare, volatilizare, pulverizare, hidroliza, racire, inghetare, topire, oxidare, aderare la peretii vagoanelor sau ai vaselor in care sunt transportate, descompunere, scurgere, imbibare, ingrosare, imprastiere, faramitare, spargere, inclusiv procese de fermentare sau alte procese biofizice, in procesul de comercializare in reteaua de distributie (depozite cu ridicata, unitati comerciale cu amanuntul si de alimentatie publica).
Art. 2. - Nu constituie perisabilitati pierderile incluse in normele de consum tehnologic, precum si cele produse prin neglijenta, sustrageri si cele produse din alte cauze imputabile persoanelor vinovate sau cele determinate de cauze de forta majora.
(HG 831/2004)
d) perisabilităţile, în limitele stabilite de organele de specialitate ale administraţiei centrale, împreună cu instituţiile de specialitate, cu avizul Ministerului Finanţelor
(CF art.21 alin.4)
Inteleg ca legiuitorul face distinctie intre scazamint = pierdere tehnologica in procesul de productie si scazamant = pierdere in timpul transportului etc..adica ceea ce mai cunoastem sub termenul de perisabilitate/perisabilitati.Daca in cazul pierderii tehnologice putem deduce cheltuiala, in cazul perisabilitatilor avem o cheltuiala deductibila limitata conform tabel din anexa la HG 831.Nu sunt sigur ca acel scazamant de 24% e integral deductibil, in cazul considerarii ca si marfa, pentru ca e nevoie de, conform HG 831, un " proces natural biofizic" din moment ce il aplic la marfuri, iar scazamantul , perisabilitatea nu se face pe raft ci in urma unui proces de incalzire.Pe de alta parte d.p.d.v al CAEN nici activitate de productie nu s-ar putea incadra (nu transforma chiar asa mult marfa).Totusi...pentru al putea deduce integral ar trebui sa consideram proces de productie.
(simpla parere)