Angajat in concediu paterna

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
donicao

Angajat in concediu paterna

#1 Mesaj de donicao »

Buna
In 09.10.2014 unui angajat i se termina suspendarea pentru concediu paternal de crestere copil pana la 2ani. Daca el nu se prezinta la servici de la acea data si nici nu anunta in prealabil care iar fi intentia(marturisesc ca pana acum nu am lua legatura cu el), care sunt demersurile legale pe cere trebuie sa le fac? Eventual un act aditional de incetare cu acordul partilor cu data anterioara si transmit in Revisal in data de 08.10.2014 in aceeasi zi o data incetare suspendarii, apoi incetarea CIM cu acordul partilor?-asta daca reusesc sa-l contactez, iar daca nu se prezinta cum fac?
E de datoria mea sa-l informez in scris cu privire la incetarea suspendarii sau trebuie sa stie el acest lucru?
Nu am mai avut pana acum o astfel de situatie si va rog sa ma ajutati!

donicao

Re: Angajat in concediu paterna

#2 Mesaj de donicao »

Scuzati "L" mancat de la sfarsit >paternal<

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Daca nu se prezinta, il puneti absent. Luati legatura cu el, institutional, in scris, solicitindu-i sa se prezinte la locul de munca pentru clarificarea situatiei. Nu puteti, legal, sa-i desfaceti contractul de munca, pur si simplu. Acordul partilor presupune o cerere din partea lui, fiind o incetare la initiativa salariatului nu a firmei.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

donicao

#4 Mesaj de donicao »

Sa inteleg ca astept pana pe 09.10.2014 sa vad daca se prezinta la servici iar daca nu il pun absent si apoi il instiintez prin posta sa vina sa clarificam situatia lui, sau as putea sa-l instiintez chiar de azi ca i se termina suspendarea -concediului paternal .
Cum procedez cu Revisalul, ce,cum si cand transmit?
-In cazul care va face cerere de incetare cu acordul partilor- Art.55, lit.b;
-In cazul in care va fi absent cat timp poate dura o astfel de situatie daca nu se prezinta nici in urma instiintarii de prezentare (in care voi mentiona un nr. de zile pt. a se putea prezenta caz in care ii vom putea incheia CIM- e posibil ca el sa nu fie in tara ) , as putea inceta CIM cu Art.51, alin.2 ?
-Un articolul de lege care tine de faptul ca firma nu are de lucru deci nu ar avea ce sa-i de-a de lucru?

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Absent poate fi pontat pe timp nelimitat dar nu e de dorit.
Transmiteti Revisal cu el activ, adica sa inregistrati terminarea suspendarii CIM pe motiv de concediu paternal.
Daca se prezinta la munca si face cerere de incetare a CIM atunci Revisal se transmite cel tarziu la data incetarii CIM.
Daca nu se prezinta la locul si ora stabilita in notificarea transmisa de firma (ce ed obligatoriu sa o transmiteti cu confirmare de primire), puteti intocmi un act in acest sens, contrasemnat de angajati ai firmei. Din actul respectiv trebuie sa reiasa toata situatia si faptul ca urmare a neprezentarii sale la locul de munca si absentelor repetate ati declansat cercetarea disciplinara. In acest caz puteti, ulterior, sa-i desfaceti contractul de munca pe art.61. Trebuie sa-i comuncati si decizia de incetare a CIM pe acel articol, tot cu confirmare de primire. In acest caz Revisal se transmite la fel, cel tarziu, la data incetarii CIM asa cum este ea inscrisa in decizia respectiva.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

atanasoaies539

#6 Mesaj de atanasoaies539 »

am preluat o firma si am o situatie asemanatoare: salariata care a fost in CIC pana pe 14.02.2014, nu s-a facut nici un demers de atunci, nu s-a prezentat la servici, in revisal a ramas ca stare "suspendat". Intrebarea mea: ce se poate face acum pt clarificarea situatiei din partea firmei, deoarece se doreste incetarea cim, care sunt pasii de urmat, modificarile in revisal( chiar daca a trecut aproape 1 an), temeiul legal de incetare cim? multumesc

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Dupa parerea mea, trebuia incetat suspendarea, dupa care sa il pontezi ca si absent, si sa ii trimiti prin recomandat o scrisoare sa se prezinte la sediu societatii, iar dupa ce nu se prezinta, poti sa desfaci contractul pe baza art.61 lit.a). Important este sa te documentezi ca atare, adica sa ai toate documentele care sunt necesare.

Scrie răspuns