Va salut!
Am urmatoarea problema si sper sa gasesc ajutor la voi:
Am introdus azi un NIR nou, cu un produs cu pret de 17,5 RON + TVA.
Apoi am introdus 20% discount de intrare.
In consecinta produsul a intrat in stoc cu pretul de 17,5 - 20% = 14 RON
Cand l-am facturat catre client, l-am facturat la 17,5 RON+ TVA, de unde ar trebui sa rezulte o marja de 20%, corect?
Ei bine, mie in raport vanzari imi afiseaza marja zero.
Am gresit eu ceva pe undeva prin setari sau nu stie Saga de acel discount de intrare si nu il ia in calcul?
Calcul si afisare marja corecta
Re: Calcul si afisare marja corecta
Bine ai venit pe forum!
Daca discount-ul l-ai introdus pe un rand separat atunci nu ai redus pretul (trebuia sa reduci efectiv pretul de achizitie, adica sa scoti bifa de la creare de un rand separat cu discount), iar acest lucru se vede doar daca lucrezi cantitativ-valoric (deoarece la gloval-valoric nu are de unde sa tina evidenta).
Daca discount-ul l-ai introdus pe un rand separat atunci nu ai redus pretul (trebuia sa reduci efectiv pretul de achizitie, adica sa scoti bifa de la creare de un rand separat cu discount), iar acest lucru se vede doar daca lucrezi cantitativ-valoric (deoarece la gloval-valoric nu are de unde sa tina evidenta).
Re: Calcul si afisare marja corecta
@hriscal
Prețul la care ai aplicat discount e cel de intrare presupun, cel de achiziție, da?
Dacă da și dacă ai o evidență cantitativ-valorică și ai mai avut produsul în stoc, atunci e o situație normală ceea ce îți afișează programul pentru că descărcarea se face în FIFO.
Prețul la care ai aplicat discount e cel de intrare presupun, cel de achiziție, da?
Dacă da și dacă ai o evidență cantitativ-valorică și ai mai avut produsul în stoc, atunci e o situație normală ceea ce îți afișează programul pentru că descărcarea se face în FIFO.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.