calcul concediu medical

stanculescuc

calcul concediu medical

#1 Mesaj de stanculescuc »

soc.com.cu 12 salariati - am un sal.cu 2 zile de c.m. pe luna nov.suportate de unitate - pe luna dec.are 12 zile calendaristice c.m. - INTREBARE :unitatea mai suporta vreo zi pe dec. ? si zilele de c.m.se suporta din bass sau cci. multumesc anticipat pt.ajutor.

mogaa

#2 Mesaj de mogaa »

5 zile suporta unitatea restul din cci. :roll:

stanculescuc

#3 Mesaj de stanculescuc »

recunosc ca nu stapinesc calculul c.m. si m-am impotmolit la modul ca cele 5 zile suportate de unitate nu apar pe coloana respectiva,in stat,iar dif.de 3 zile suportata din cci imi apar cele 8 zile pe coloana suportat cci unde gresesc? deasemenea in stat cas -ul este calculat mai mult cam in procent de 10% nu 9.5 %

baciul

raspuns

#4 Mesaj de baciul »

daca concediu medical incepe de exemplu pe 29.11.2007-30.11.2007 rezulta 2 zile calendaristice de concediu medical suportate din fondul de salarii. Daca in luna urmatoare are cm in continuare si cu acelasi diagnostic de exemplu din 01.12.2007-10.12.2007 rezulta ca se suporta din fs 3 zile calendaristice( 2+3) iar restul se suporta din cci (7 zile calendaristice).

Daca un concediu se suporta si din fs si din cci trebuie introdus la concedii medicale de 2 ori cu zilele respective.
Referitor la CAS si la 9,5 si la 19,5% se mai adauga ceva in plus pt ca e o formula de calcul pt cascand ai concedii medicale.
Formula este pt cas 9.5% : sal minim pe economie( 390) x 9.5%x nr de zile lucratoare de cm impartit la nr de zile lucratoare din luna respectiva
pt cas 19.5% sal minim pe economie( 390) x 19.5%x nr de zile lucratoare de cm impartit la nr de zile lucratoare din luna respectiva

din cauza asta iti calculeaza tie mai mult cas decat este cota, asta numai daca ai concedii medicale in luna.

oricum nu te speria ca programul calculeaza ff bine, ideea este sa fie datele introduse bine.

toata stima

baciul

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Din fondul de salarii se suportă 5 zile calendaristice. În cazul tău 3 zile din decembrie și restul din CCI.
Pentru perioada de CM se calculeaza contribuția de sănătate în funcție de salariul minim pe economie.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns