Buna seara,
Nelamurire: in D394, la sectiunea C, coloana numar facturi, cota TVA 9%, Achizitii de bunuri si servicii ..sist normal(A) este trecut nr 1, adica o singura factura, in timp ce baza impozabila si TVA cuprind de fapt valorile tuturor celor 4 facturi pe care le-am primit de la furnizori cu 9%.
Am verificat si in detalierea firmelor, la cele cu TVA 9% si intr-adevar, in dreptul unui furnizor de la care am primit 3 facturi de utilitati (oct, nov, dec 2016), la numar facturi era trecut 0.(?!) Am verificat la INTRARI si respectivele facturi sunt cu TVA combinat, adica au 2 pozitii> una cu 9% reprezentand apa potabila, iar cealalta cu 20% - utilitati. Ce determina ”numararea facturilor” in D394? Eu am modificat manual in dreptul respectivului furnizor, am validat si apoi s-a modificat si mai sus in rezumat. Dar ce trebuie sa fac, astfel incat acest lucru sa se realizeze automat? Aici a fost usor, erau putine, dar sa am siguranta ca le numara bine?
Va multumesc!
D394-nr facturi eronat
Re: D394-nr facturi eronat
Si de ce crezi ca ar fi trebuit sa modifici manual?
Ai citit ghidul (precum si actul normativ) unde scrie ca daca ai o factura cu mai multe cote de TVA, doar la una dintre cote treci nr de factura, astfel daca ai 3 facturi cu 9% si 20%, iar valoare mai mare este la 20% atunci la 9% o sa ai nr facturi 0, iar la 20% o sa ai nr facturi 3.
Ai citit ghidul (precum si actul normativ) unde scrie ca daca ai o factura cu mai multe cote de TVA, doar la una dintre cote treci nr de factura, astfel daca ai 3 facturi cu 9% si 20%, iar valoare mai mare este la 20% atunci la 9% o sa ai nr facturi 0, iar la 20% o sa ai nr facturi 3.
Re: D394-nr facturi eronat
Va multumesc mult, aveti dreptate; am citit acum cu atentie ghidul, m-am lamurit.
Acesta este fragmentul, poate ajuta si pe altii (mai comozi
):
”PRECIZĂRI GENERALE REFERITOARE LA NUMĂRUL DE FACTURI
Coloana "Număr de facturi/borderouri de achiziții/file carnet de comercializare a produselor din sectorul agricol/contracte/altedocumente" de la lit. C, D, E, F - se înscrie numărul total al facturilor emise/primite/ numărul total al borderourilor de achiziții/numărul total al filelor din carnetele de comercializare a produselor din sectorul agricol primite/numărul total al contractelor încheiate cu persoanele fizice/numărul total al altor documente.
Prin excepție, în situația în care în cuprinsul unei facturi emise/primite există operațiuni cu cote de TVA diferite, la rubrica "număr de facturi" se vor înscrie: valoarea 1 în dreptul operațiunii cu valoarea cea mai mare a TVA și valoarea 0 pentru restul operațiunilor; dacă valoarea TVA este aceeași pentru operațiunile respective, factura se va numerota o singură dată în dreptul cotei de TVA cea mai mare”
Acesta este fragmentul, poate ajuta si pe altii (mai comozi

”PRECIZĂRI GENERALE REFERITOARE LA NUMĂRUL DE FACTURI
Coloana "Număr de facturi/borderouri de achiziții/file carnet de comercializare a produselor din sectorul agricol/contracte/altedocumente" de la lit. C, D, E, F - se înscrie numărul total al facturilor emise/primite/ numărul total al borderourilor de achiziții/numărul total al filelor din carnetele de comercializare a produselor din sectorul agricol primite/numărul total al contractelor încheiate cu persoanele fizice/numărul total al altor documente.
Prin excepție, în situația în care în cuprinsul unei facturi emise/primite există operațiuni cu cote de TVA diferite, la rubrica "număr de facturi" se vor înscrie: valoarea 1 în dreptul operațiunii cu valoarea cea mai mare a TVA și valoarea 0 pentru restul operațiunilor; dacă valoarea TVA este aceeași pentru operațiunile respective, factura se va numerota o singură dată în dreptul cotei de TVA cea mai mare”