imobilizare achizitionata pe baza de contract sau factura???

puiug

imobilizare achizitionata pe baza de contract sau factura???

#1 Mesaj de puiug »

va rog daca puteti sa ma ajutati.... :?:

firma mea a achizitionat un mijloc fix de la o alta firma...tranzactia s-a efectuat cu numerar, la valoarea negociata, care este mai mare de 5000(normal)....
ce posibilitate am sa inregistrez in contabilitate mijlocul fix;
1. sa inregistrez mijlocul fix la valoarea facturata de 5000?
2 sa inregistrez mijlocul fix la valoarea din contract, valoarea reala a mijlocului fix?

este suficient doar cotractul de vz-cumparare intre 2 firme, sau este necesara si obligatorie si factura?

merci :)

cretuc97

#2 Mesaj de cretuc97 »

Pai de unde ai valoarea facturata daca nu ai factura?

puiug

#3 Mesaj de puiug »

pai a zis ca da factura, dar plata s-a facut numerar, asa ca val maxima care poate sa o treaca pe factura e de 5000, ca pe mai mult nu poate taia chitanta, iar virament nu sepoate face ca s-a facut deja plata....asa ca asta e valoarea maxima ce se poate factura...nu?

septimiuv

#4 Mesaj de septimiuv »

:shock:
pai daca in contract e o suma si pe factura e alta suma e o problema juridica

iarovoim

#5 Mesaj de iarovoim »

Cere sa iti dea banii inapoi, apoi ii virezi prin banca si ceri factura pe aceiasi valoare care e in contract. Oricum vor fi probleme daca valoarea din factura nu este identica cu cea din contract.

puiug

#6 Mesaj de puiug »

septimiuv scrie::shock:
pai daca in contract e o suma si pe factura e alta suma e o problema juridica
:? ma intereseaza daca e valabil numai contractul, fara factura, ca de fapt contractul reflecta realitate, nu factura care o da numai asa de dragul de a fi data......si daca pot inregistra mij.fx pe baza contractului....cum fac asta si cum inregistrez :?: :!: :?: :?

puiug

#7 Mesaj de puiug »

iarovoim scrie:Cere sa iti dea banii inapoi, apoi ii virezi prin banca si ceri factura pe aceiasi valoare care e in contract. Oricum vor fi probleme daca valoarea din factura nu este identica cu cea din contract.
m-am gandit la varianta asta, dar cica aia nu mai au banii, si nu au de unde sa faca rost.... :evil: ...asa patesti cand ai incredere in oameni, sau cand esti naiv ca sa nu spun altfel....

septimiuv

#8 Mesaj de septimiuv »

trebuie neaparat factura si neaparat cu valoarea din cotract
asa se intampla cand cine face tranzactiile astea habar nu are despre ce e vorba :lol:

puiug

#9 Mesaj de puiug »

septimiuv scrie:trebuie neaparat factura si neaparat cu valoarea din cotract
asa se intampla cand cine face tranzactiile astea habar nu are despre ce e vorba :lol:
merci septimiu!

deci, pana la urma singura varianta e contract modificat la valoarea din factura, adica 5000!!!!

septimiuv

#10 Mesaj de septimiuv »

da... dar sa nu ne auda nimeni
eu am vazut o factura pt o solenza cu 500 lei cu tot cu tva :lol:

rimpuc818

#11 Mesaj de rimpuc818 »

ar mai fi o solutie...daca nu poate sa-ti dea banii inapoi, daca valoarea facturata este mai mica decat valoarea contractata, poti cere o factura de avans pentru cei 5000 lei, anulezi factura initiala, iar pentru valoarea contractuala face factura finala de unde storneaza avansul si tu ramai cu diferenta de plata si ai si toata miscarea legala. Inregistrerea in contabilitate trebuie facuta pe baza de factura , contractul se poate rezilia din diferite motive, la cererea partilor.

Scrie răspuns