Pagina 1 din 3
Declaratii la sfarsit de an
Scris: Joi Ian 17, 2008 8:12 am
de cretuc97
Poate cineva enumera toate declaratiile necesare a fi depuse la inchiderea unui an contabil?
Scris: Joi Ian 17, 2008 11:25 am
de pepteav420
Adica declaratiile lunii decembrie, depuse in 2008
-CAS
-somaj
-sanatate
-concedii si indemnizatii
-ITM
-100 si 300
-394
-010 daca ai modificari (30 ianuarie)
-declaratia de mediu, daca e cazul
-cifra de afaceri
-declaratia 205 pt venituri din activitati independente (28 februarie)
-Fise fiscale (28 februarie)
- bilant (30 aprilie)
-declaratia 101 (30 aprilie)
La care nu am scris data sunt scadente pe 25 ianuarie, mai putin cifra de afaceri, care nu stiu exact cand are scadenta, 30 ianuarie sau 28 februarie.
Scris: Joi Ian 17, 2008 12:02 pm
de domjanm
Notificarea cu cifra de af. are termen 25 ianuarie. numai 010 are termen 30,01,2008
Scris: Joi Ian 17, 2008 12:05 pm
de munteanud411
si cifra de afaceri se depune numai de platitorii de TVA !
Si la C-Ta au cerut modificare lui 010 cu Impozit pe profit lunar- Spuneti-ne si noua daca stiti, baza legala !
Scris: Joi Ian 17, 2008 12:22 pm
de septimiuv
munteanud411 scrie:si cifra de afaceri se depune numai de platitorii de TVA !
Si la C-Ta au cerut modificare lui 010 cu Impozit pe profit lunar- Spuneti-ne si noua daca stiti, baza legala !
numai daca esti banca

Scris: Joi Ian 17, 2008 12:44 pm
de munteanud411
Fara suparare Septimiu, dar poti si tu sa dai un raspuns serios ?
Si pentru cine nu s-a prins inca, formularul 010 valabil cu 01.01.2008, la impozitul pe profit nu prevede decit "Perioada fiscala- Trimestrial - anual"
Scris: Joi Ian 17, 2008 12:53 pm
de iarovoim
S-a amanat pentru societati comerciale declararea lunara si plata in avans, estimativ, a impozitului pe profit, pana in 2010. Din 2010, si societatile vor plati impozit ca si bancile, adica lunar. Era o modificare care ar fi trebuit sa se aplice de la 01 ianuarie 2007, insa se pare ca au amanat-o pentru 2010.
Scris: Joi Ian 17, 2008 12:54 pm
de septimiuv
nu plateste nimeni lunar
CAPITOLUL V
Plata impozitului şi depunerea declaraţiilor fiscale
Plata impozitului
Art. 34. - (1) Plata impozitului se face astfel:
a) contribuabilii, societăţi comerciale bancare, persoane juridice române, şi sucursalele din România ale băncilor, persoane juridice străine, au obligaţia de a plăti impozit pe profit anual, cu plăţi anticipate efectuate trimestrial, actualizate cu indicele de inflaţie (decembrie faţă de luna decembrie a anului anterior), estimat cu ocazia elaborării bugetului iniţial al anului pentru care se efectuează plăţile anticipate. Termenul până la care se efectuează plata impozitului anual este termenul de depunere a declaraţiei privind impozitul pe profit, prevăzut la art. 35 alin. (1);
b) contribuabilii, alţii decât cei prevăzuţi la lit. a), au obligaţia de a declara şi plăti impozitul pe profit trimestrial până la data de 25 inclusiv a primei luni următoare trimestrului pentru care se calculează impozitul, dacă în prezentul articol nu se prevede altfel. Începând cu anul 2010, aceşti contribuabili urmează să aplice sistemul plăţilor anticipate prevăzut pentru contribuabilii menţionaţi la lit. a).
(2) În cazul asocierilor fără personalitate juridică, impozitul datorat de către contribuabilii prevăzuţi la art. 13 lit. c) şi e) şi reţinut de către persoana juridică responsabilă se calculează prin aplicarea cotei de impozit asupra părţii din profiturile asocierii, care este atribuibilă fiecărui asociat. Persoana responsabilă are obligaţia de a declara şi plăti impozitul pe profit trimestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se distribuie rezultatul asocierii.
(3) Contribuabilii prevăzuţi la art. 13 lit. d) au obligaţia de a declara şi plăti impozit pe profit trimestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului.
(4) Organizaţiile nonprofit au obligaţia de a declara şi plăti impozitul pe profit anual, până la data de 15 februarie inclusiv a anului următor celui pentru care se calculează impozitul.
(5) Contribuabilii care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor şi plantelor tehnice, pomicultură şi viticultură au obligaţia de a declara şi plăti impozitul pe profit anual, până la data de 15 februarie inclusiv a anului următor celui pentru care se calculează impozitul.
(6) Contribuabilii prevăzuţi la alin. (1) lit. a) au obligaţia de a declara şi efectua trimestrial plăţi anticipate, în contul impozitului pe profit anual, în sumă de o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele de inflaţie (decembrie faţă de luna decembrie a anului anterior), estimat cu ocazia elaborării bugetului iniţial al anului pentru care se efectuează plăţile anticipate, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se efectuează plata. Impozitul pe profit pentru anul precedent, pe baza căruia se determină plăţile anticipate, este impozitul pe profit datorat conform declaraţiei privind impozitul pe profit pentru anul precedent, fără a lua în calcul plăţile anticipate efectuate în acel an.
(7) Prin excepţie de la prevederile alin. (6), contribuabilii prevăzuţi la alin. (1) nou-înfiinţaţi, înfiinţaţi în cursul anului precedent sau care la sfârşitul anului fiscal precedent înregistrează pierdere fiscală, precum şi cei care în anul precedent au fost plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor efectuează plăţi anticipate în contul impozitului pe profit la nivelul sumei rezultate din aplicarea cotei de impozit asupra profitului contabil al perioadei pentru care se efectuează plata anticipată. În cazul contribuabililor care în anul precedent au beneficiat de scutiri de la plata impozitului pe profit, conform legii, iar în anul pentru care se calculează şi se efectuează plăţile anticipate nu mai beneficiază de facilităţile fiscale respective, impozitul pe profit pentru anul precedent, pe baza căruia se determină plăţile anticipate, este impozitul pe profit determinat conform declaraţiei privind impozitul pe profit pentru anul precedent, luându-se în calcul şi impozitul pe profit scutit.
(8) Prin excepţie de la prevederile alin. (6), contribuabilii prevăzuţi la alin. (1) lit. a), care înregistrează pierdere contabilă la sfârşitul unui trimestru, nu mai au obligaţia de a efectua plata anticipată stabilită pentru acel trimestru.
(9) Declararea, regularizarea şi plata impozitului pe profit aferent anului fiscal 2006, în cazul contribuabililor prevăzuţi la alin. (1) lit. a), se efectuează până la data de 31 martie 2007.
(10) Contribuabilii prevăzuţi la alin. (1) lit. b) plătesc pentru ultimul trimestru o sumă egală cu impozitul calculat şi evidenţiat pentru trimestrul III al aceluiaşi an fiscal, urmând ca plata finală a impozitului pe profit pentru anul fiscal să se facă până la termenul de depunere a declaraţiei privind impozitul pe profit prevăzut la art. 35 alin. (1).
(11) Contribuabilii prevăzuţi la alin. (1) lit. b), care definitivează până la data de 15 februarie închiderea exerciţiului financiar anterior, depun declaraţia anuală de impozit pe profit şi plătesc impozitul pe profit aferent anului fiscal încheiat, până la data de 15 februarie inclusiv a anului următor.
(12) Persoanele juridice care încetează să existe în cursul anului fiscal au obligaţia să depună, prin excepţie de la prevederile art. 35 alin. (1), declaraţia anuală de impozit pe profit şi să plătească impozitul până la data depunerii situaţiilor financiare la registrul comerţului.
(13) Obligaţiile fiscale reglementate de prezentul titlu sunt venituri ale bugetului de stat. Impozitul pe profit datorat pentru anul 2006 de către regiile autonome din subordinea consiliilor locale şi a consiliilor judeţene, precum şi de către societăţile comerciale în care consiliile locale şi/sau judeţene sunt acţionari majoritari se declară, se regularizează şi se plăteşte la bugetele locale respective, până la data de 31 martie 2007. Dobânzile/majorările de întârziere şi amenzile înregistrate de către regiile autonome din subordinea consiliilor locale şi a consiliilor judeţene, precum şi de către societăţile comerciale în care consiliile locale şi/sau judeţene sunt acţionari majoritari se datorează şi se plătesc potrivit legii.
(131) Prin excepţie de la prevederile alin. (13), impozitul pe profit, dobânzile/majorările de întârziere şi amenzile datorate de regiile autonome din subordinea consiliilor locale şi a consiliilor judeţene, precum şi cele datorate de societăţile comerciale în care consiliile locale şi/sau judeţene sunt acţionari majoritari, care realizează proiecte cu asistenţă financiară din partea Uniunii Europene sau a altor organisme internaţionale, în baza unor acorduri/contracte de împrumut ratificate, respectiv aprobate prin acte normative, sunt venituri ale bugetelor locale respective până la sfârşitul anului fiscal în care se încheie proiectul care face obiectul acordului/contractului de împrumut.
(14) Pentru aplicarea prevederilor alin. (1) lit. a), indicele de inflaţie necesar pentru actualizarea plăţilor anticipate se comunică, prin ordin al ministrului finanţelor publice, până la data de 15 aprilie a anului fiscal pentru care se efectuează plăţile anticipate.
Scris: Joi Ian 17, 2008 1:02 pm
de iarovoim
Dar de declarat, bancile declara lunar? Nu stiu de ce dar parca am auzit eu pe la Money Channel niste discutii referitoare la acest subiect. Probabil ca nu am auzit eu corect, cine stie.

Scris: Joi Ian 17, 2008 1:03 pm
de munteanud411
Multumesc mult pentru operativitate ! Era suficienta indicarea actului normativ.
Si acum - REZOLVAREA- _este vorba de OG 47 care prevede ca microintreprinderile care plateau contributiile la salarii TRIMESTRIAL le vor plati LUNAR deci se impune modificarea vectorului fiscal. Nici vorba de impozit pe profit
Sursa : Asistenta contribuabililor Constanta- prin telefon _
P.S> - Nu sint misogin, dar cu o jumatate de ora inainte de a posta pe forum, o doamna de la acelasi birou mi-a spus . in discutie directa,ca daca sint platitor de impozit pe profit trebuie sa modific vectorul fiscal.
Scris: Joi Ian 17, 2008 1:12 pm
de munteanud411
Aveti mare grija ! : - Din spusele celor de la Fisc, OG 47 se aplica in special in privinta cuantumului amenzilor. desi Camera Deputatilor se dadea cu o anumita parte a corpului de pamint ca va amina aplicarea acestei parti a OG
Probabil li s-a urcat "caltabosul " la cap de sarbatori si vor aplica aceasta aminare dupa ce vor fi votat Legea de aprobare a ordonantei.
P.S:- Politia Rutiera aplica deja salariul minim pe economie la amenzi !
P.S.2- Cit e salariul mediu pe economie ?
Scris: Joi Ian 17, 2008 1:35 pm
de olteanz
munteanud411 scrie:Multumesc mult pentru operativitate ! Era suficienta indicarea actului normativ.
Si acum - REZOLVAREA- _este vorba de OG 47 care prevede ca microintreprinderile care plateau contributiile la salarii TRIMESTRIAL le vor plati LUNAR deci se impune modificarea vectorului fiscal. Nici vorba de impozit pe profit
Sursa : Asistenta contribuabililor Constanta- prin telefon _
P.S> - Nu sint misogin, dar cu o jumatate de ora inainte de a posta pe forum, o doamna de la acelasi birou mi-a spus . in discutie directa,ca daca sint platitor de impozit pe profit trebuie sa modific vectorul fiscal.
NU TOATE MICROINTREPRINDERILE, NUMAI CELE PLATITOARE DE IMP. PE PROFIT.
Acam avut dreptate doamna respectiva.
Scris: Joi Ian 17, 2008 2:05 pm
de munteanud411
doamna respectiva nu a spus decit ce am pus eu pe forum STRICT-"sINTETI PLATITOR DE IMPOZIT PE PROFIT TRIMESTRIAL? - ATUNCI ACTUALIZATI !- fARA NICI O REFERIRE LA MICROINTREPRINDERI
Scris: Joi Ian 17, 2008 2:08 pm
de munteanud411
SI MIRA-M-AS CUM O VOR FACE MICROINTREPRINDERILE CU PRICINA DACA FORMULARUL 010 NU PERMITE !
Scris: Joi Ian 17, 2008 3:02 pm
de iarovoim
La pozitia 4.7.1 din declaratia 010 pe anul 2008 ai optiunea de a bifa plata lunara a impozitului pe profit.