Am un contract de licenta pentru o marca inregistrata( detinatorul marcii e persoana fizica) , adica vand produse sub marca respectiva si trebuie sa platesc un procent din valoarea totala a vanzarilor produselor de acest tip. Stie cineva cum se inregistreaza contractul de licenta? Eu m-am gandit ( dar nu sunt sigura) la inregistrarea:
612=462 dreptul de proprietate intelecuala
462=446 impozitul de 10% aferent
Raspunde cineva la provocare? Voi ce parere aveti?
Multumesc!
contract licenta marca inregistrata
-
-
-
Am folosit termenul " a inchiria " pentru a sublinia ca nu este a mea. Folosesc in excusivitate marca pe perioada stabilita in contract, care probabil se va prelungi pe o periada mai mare. Pentru ca folosesc numele produsului, este sptipulat in contract , ca trebuie sa platesc drepturi de proprietate inelectuala, un procent din vanzari. Am calculat cat reprezinta procentul din vanzari , am platit impozitul de 10% prin retinere la sursa si am dat restul proprietarului marcii. Cum inregistrez aceste operatiuni in conta?
Re: contract licenta marca inregistrata
lumezeanue151,
Tratamentul aplicat de tine este OK, deoarece folosesti marca inchiriata, practic platesti un DREPT DE REDEVENTA "Cota, platibila la date fixe, care revine capitalistilor, actionarilor, din produsul unei exploatari - obligaţie platibila periodic la date fixe si sub forma de cota pentru dreptul de a folosi proprietatea altuia".
Tratamentul aplicat de tine este OK, deoarece folosesti marca inchiriata, practic platesti un DREPT DE REDEVENTA "Cota, platibila la date fixe, care revine capitalistilor, actionarilor, din produsul unei exploatari - obligaţie platibila periodic la date fixe si sub forma de cota pentru dreptul de a folosi proprietatea altuia".
-