contract licenta marca inregistrata

lumezeanue151

contract licenta marca inregistrata

#1 Mesaj de lumezeanue151 »

Am un contract de licenta pentru o marca inregistrata( detinatorul marcii e persoana fizica) , adica vand produse sub marca respectiva si trebuie sa platesc un procent din valoarea totala a vanzarilor produselor de acest tip. Stie cineva cum se inregistreaza contractul de licenta? Eu m-am gandit ( dar nu sunt sigura) la inregistrarea:

612=462 dreptul de proprietate intelecuala
462=446 impozitul de 10% aferent

Raspunde cineva la provocare? Voi ce parere aveti?
Multumesc!

iarovoim

#2 Mesaj de iarovoim »

Marcile, licentele, know-how-urile parca se includ la categoria imobilizarilor necorporale.

lumezeanue151

#3 Mesaj de lumezeanue151 »

Pai nu am cumparat marca. Eu o folosesc, adica o "inchiriez".

iarovoim

#4 Mesaj de iarovoim »

Pe 628 poti inregistra. Nu inteleg cum adica e inchiriata? Pai eu daca inchiriez o masina si o folosesc, nimeni altcineva nu o mai foloseste. Acum , stau si ma gandesc ca persoana respectiva, a mai "inchiriat" marca si altor societati?

iarovoim

#5 Mesaj de iarovoim »

Daca e pe sistemul "fornetti", atunci nu mi este inchiriere ci franciza! Eu nu inteleg cum poti inchiria o marca? Sistemul "fornetti" e dat ca un exemplu ca sa intelegi de ce vorbesc, insa nu neaparat in domeniul respectiv.

lumezeanue151

#6 Mesaj de lumezeanue151 »

Am folosit termenul " a inchiria " pentru a sublinia ca nu este a mea. Folosesc in excusivitate marca pe perioada stabilita in contract, care probabil se va prelungi pe o periada mai mare. Pentru ca folosesc numele produsului, este sptipulat in contract , ca trebuie sa platesc drepturi de proprietate inelectuala, un procent din vanzari. Am calculat cat reprezinta procentul din vanzari , am platit impozitul de 10% prin retinere la sursa si am dat restul proprietarului marcii. Cum inregistrez aceste operatiuni in conta?

ivanz

Re: contract licenta marca inregistrata

#7 Mesaj de ivanz »

lumezeanue151,

Tratamentul aplicat de tine este OK, deoarece folosesti marca inchiriata, practic platesti un DREPT DE REDEVENTA "Cota, platibila la date fixe, care revine capitalistilor, actionarilor, din produsul unei exploatari - obligaţie platibila periodic la date fixe si sub forma de cota pentru dreptul de a folosi proprietatea altuia".

lumezeanue151

#8 Mesaj de lumezeanue151 »

Multumesc mult Ivanz. Exact asa vad si eu lucrurile. Nu eram insa sigura ca am gandit corect inreg.contabile.

Scrie răspuns