Primire factura servicii SUA de neplatitor TVA
-
Primire factura servicii SUA de neplatitor TVA
Am primit o factura de la un furnizor din SUA de servicii (un abonament la niste cursuri online). Firma din Romania este neplatioare de TVA. Care este tratamentul contabil? Se achita TVA in Romania?
Re: Primire factura servicii SUA de neplatitor TVA
Da, trebuie sa platesti TVA in Romania art. 307 (2), plus impozit 16% nerezidenti art. 233 (1) d).
Pentru ScortaruM
De ce s-ar considera un venit realizat in Romania de catre unitatea din SUA (adica sa retii impozit nerezident)?
De ce s-ar considera un venit realizat in Romania de catre unitatea din SUA (adica sa retii impozit nerezident)?
Pai eu asa inteleg din CF, ca daca nerezidentii obtin venituri din Romania, se incadreaza la titlul VI si trebuie sa decarteze impozit (ma rog, platitorul il plateste in numele lui). Adica, conteaza de unde se plateste venitul, nu unde este locul prestarii, asa cum e la titlul VII TVA. Dar poate gresesc...
ART. 221 - Contribuabili
Nerezidenții care obțin venituri impozabile din România au obligația de a plăti impozit conform prezentului capitol și sunt denumiți în continuare contribuabili.
ART. 222 - Sfera de cuprindere a impozitului
Impozitul stabilit prin prezentul capitol, denumit în continuare impozit pe veniturile obținute din România de nerezidenți , se aplică asupra veniturilor brute impozabile obținute din România.
Imi cer scuze ca raspund cu intarziere cateodata, dar la mine tot persista problema asta http://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?f=11&t=26082 

cum inregistrez factura in Saga pentru inregistrarea tva-ului respectiv ?scortarum scrie:Da, trebuie sa platesti TVA in Romania art. 307 (2), plus impozit 16% nerezidenti art. 233 (1) d).