Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema mai delicata: societatea a achizitionat anul trecut in perioada ianuarie - iulie mai multe terenuri care s-au achitat numerar pe baza de antecontracte de vz. cump. urmand ca ulterior sa se intocmeasca contractele. Problema este ca in luna martie am omis sa inregistrez 2 antecontracte in val de 60 000 RON pentru care s-au intocmit si contractele de vz cump in luna octombrie 2007. Ce mai pot face in conditiile in care s-a depus si bilantul din iunie, pt ca nu mai pot modifica din urma inregistrarile contabile?
Pot sa inregistrez direct contractele de vanzare cumparare in luna in care s-au intocmit adica octombrie 2007, daca pe acestea scrie ca s-au achitat in martie???????
Multumesc
inregistrare terenuri
Fiind un "bilant" intermediar care nu "afecteaza" profitul aferent perioadei ianuarie-iunie 2007 se poate inregistra si mai tarziu.
La inventarierea patrimoniului (sfarsitul anului) s-a descoperit o eroare: nu s-a inregistrat un document sau mai multe au fost omise.
Nu este o drama!
Fa-ti inregistrarile pentru ca - iarta-ma ca zic asa - ce mai poti face atunci cand esti in fata faptului implinit?
Niciodata sa nu aduci in discutie faptul ca nu le-ai inregistrat in martie si ca ai facut-o la octombrie, noiembrie sau decembrie.
Explicatia este simpla: directorul firmei a uitat de ele, pentru ca erau foarte FOARTE VALOROASE si de frica le-a tinut pana la definitivarea tranzactiei.
Bine ca am trecut pe aici.
Imobiliarul
La inventarierea patrimoniului (sfarsitul anului) s-a descoperit o eroare: nu s-a inregistrat un document sau mai multe au fost omise.
Nu este o drama!
Fa-ti inregistrarile pentru ca - iarta-ma ca zic asa - ce mai poti face atunci cand esti in fata faptului implinit?
Niciodata sa nu aduci in discutie faptul ca nu le-ai inregistrat in martie si ca ai facut-o la octombrie, noiembrie sau decembrie.
Explicatia este simpla: directorul firmei a uitat de ele, pentru ca erau foarte FOARTE VALOROASE si de frica le-a tinut pana la definitivarea tranzactiei.
Bine ca am trecut pe aici.
Imobiliarul
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!