situatie furnizori
situatie furnizori
stie cineva de ce daca deschid "situatie furnizori" pentru luna ianuarie nu imi preia soldurile din decembrie? mentionez ca firma am preluat-o cu 1 ianuarie dar la preluarea datelor din decembrie am introdus soldurile fiecarui furnizor in parte..daca deschid situatia pentru luna februarie imi apar la "neachitate"doar facturile intrate in ianuarie.
nu inteleg de ce.

facturile (soldurile mai bine zis) la furnizori şi clienţi se introduc prin intrari şi ieşiri. Cred că ai introdus direct în balanţă pe 401.xxx şi 4111.xxx şi .. nu trebuia, "bate" balanţa dar în situaţia operaţională a clienţilor şi a furnizorilor nu apare nefiind factura introdusă corespunzător.
citeste aici http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... +furnizori
s-a mai discutat .
Good luck.
Bye!
citeste aici http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... +furnizori
s-a mai discutat .
Good luck.
Bye!
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Nu.. şi ca să te "încurc" mai tare, Eu creez firma şi o validez balanţa cu sume 0, apoi intru la articole contabile şi introduc balanţa de preluare prin cont corespondent 891, tip preluare cu 31/12/2007, dar fără cont 401 şi 4111.vadeand scrie:herganiec am tot citit pe forum dar n-am reusit sa pricep..daca in balanta din decembrie introduc 401= x (am preluat firma cu 01.01) iar in ianuarie introduc soldurile pe fiecare furnizor in parte , la intrari, nu inseamna ca facturile respective sunt introduse de 2 ori?
Apoi merg la intrari şi introduc soldul pe fiecare furnizor (care se crează acolo direct) cu 31/12/2007, la poziţie scriu <preluare sold>, <TVA%>=0, <cantitate>=1, <total>=soldul respectiv, cont 891.
Validezi şi o să-ţi apară frumuşel în balanţă tot cum trebuie.
După toate astea fă o balanţă de verificare ca să verifici totalul general cu balanţa preluată. Dacă ai vreo diferentă o cauti si o corectezi , ori la articole contabile , ori pe intrari sau iesiri.

Vorba lui patrucai
Succese nebanuite!
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)