!!!membru CA- deducere personala impozit salarii
-
!!!membru CA- deducere personala impozit salarii
Are dreptul un membru CA in baza statului de plata (care acum am inteles ca nu mai difera la contributii fata de un salariat normal) sa aibe deducere personala la impozitul pe salarii? Va multumesc!
-
-
daca nu e functia de baza NU se da deducere.munteanud903 scrie:sa inteleg ca nu acolo unde are contract de mandat?
Deducerea se da doar o data si aceea la FUNCTIA DE BAZA.
Undeva trebuie sa aibă functie de bază, dacă nu are spune unde vrea să primească deducerea şi doar de acolo ia.
E destul de clar ?

“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
-
eu am gasit aici eu o definitie-
INSTRUCŢIUNI
de completare a formularului 210 "Fişa fiscală privind impozitul pe
veniturile din salarii",
Prin locul unde se află funcţia de bază se înţelege:
- pentru persoanele fizice angajate la un singur loc de muncă, ultimul loc înscris în carnetul de muncă sau în documentele specifice care, potrivit reglementărilor legale, sunt asimilate acestora;
- în cazul cumulului de funcţii, locul declarat/ales de persoanele fizice.
Funcţia de bază poate fi declarată de angajat în condiţiile legii şi la locul de muncă la care acesta realizează venituri din salarii în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial.
INSTRUCŢIUNI
de completare a formularului 210 "Fişa fiscală privind impozitul pe
veniturile din salarii",
Prin locul unde se află funcţia de bază se înţelege:
- pentru persoanele fizice angajate la un singur loc de muncă, ultimul loc înscris în carnetul de muncă sau în documentele specifice care, potrivit reglementărilor legale, sunt asimilate acestora;
- în cazul cumulului de funcţii, locul declarat/ales de persoanele fizice.
Funcţia de bază poate fi declarată de angajat în condiţiile legii şi la locul de muncă la care acesta realizează venituri din salarii în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial.