Neretinere Fond sanatate

ilicio895

Neretinere Fond sanatate

#1 Mesaj de ilicio895 »

Am urmatoarea problema la calculul salariilor: potrivit legislatiei nu se retine fond sanatate la persoanele deportate insa programul calculeaza automat si fondul de sanatate (6.5%) desii am bifat optiunea fara fd sanatate in fisiere salariati. Stie cineva um sa procedez sau e o eroare a programului care nu face respectiva operatie?
Corecteaza-ma daca gresesc, dar nu cumva linia dintre normalitate si nebunie devine tot mai subtire?

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Bifeaza la "Neimpozabil". Aceste categorii de persoane realizeaza venituri neimpozabile. Vezi art.42 lit.s din Codul Fiscal.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ilicio895

#3 Mesaj de ilicio895 »

Nu se impoziteaza drepturile primite special cu titlu de despagubiri sau alte drepturi special obtinute de aceste categorii de persoane. Salariu nu mai intra in aceasta categorie.
Corecteaza-ma daca gresesc, dar nu cumva linia dintre normalitate si nebunie devine tot mai subtire?

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Corect! Ai dreptate. Veniturile din salarii in aceste cazuri sunt neimpozabile.
Dar, :D si contributie de sanatate se plateste. Eu asa inteleg din art.20 a Ordinului 617/2007 emis de cei de la CNAS. Acolo, art.20, lit.e se spune ca toate categoriile de persoane prevazute la lit.e nu platesc contributia pentru sanatate daca realizeaza venituri exclusiv din pensii.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

danete20

contributia sanatate pensionari

#5 Mesaj de danete20 »

am situatia unui pensionar limita de varsata, care are venituri din pensii,
venituri din activitati independente cu impozit pe venit in sistem real
si venituri din cedarea folosintei bunurilor( chirie o garsoniera)
Va rog parerea voastra -
1.- pentru care din aceste venituri se plateste contributia personala de asigurari de sanatate -?
2.- daca se face contract individual cu casa de sanatate ?- avand in vedere ca el este asigurat ca pensionar.

Scrie răspuns