Pagina 1 din 1

ajutor contract imprumut

Scris: Dum Mar 23, 2008 10:31 am
de stancui159
va rog mult, cine are un tipizat, un model de contract imprumut firma , intre asciat sau alta persoana si soc comerciala, va rog daca imi puteti trimite un model pe adresa [email protected], multumesc

Scris: Dum Mar 23, 2008 2:10 pm
de paturcai
Este bine sa VEDEM cu totii cum arata un astfel de model. Chiar iti poti trata colegii care te ajuta asa - sa te ascunzi de ei?
Eu nu pot. Sa nu mai faci chestia asta niciodata cu colegii de aici. Te rog. Sincer nu venim doar sa ne aratam toaletele, pantofii sau bijuteriile pe aici. De parfumuri nici nu vreau sa pomenesc. :lol:


Uite un model orientativ:

CONTRACT DE imprumut între:

1. __________. cetăţean român, domiciliat în __________ str. _________ nr. _____, bl._____, sc.___, ap.__, sect.__ , posesor al cărţii de identitate seria ___ nr. ________, eliberat la _________ de secţia _________, cod numeric personal __________________. în calitate de ÎMPRUMUTĂTOR şi
2. s.c. ___________________ cu sediul în ____________, Str. ____________________ nr. ____, bloc ____, et___, sector/judet__________, telefon ___________, înmatriculată sub nr. ____________, cod identificare fiscala ______________, atribut reprezentată de ________________, ___________________, în calitate de ÎMPRUMUTAT a intervenit prezentul contract de împrumut cu următorul conţinut:
Art.1. Obiectul prezentului contract îl constituie crearea cadrului juridic potrivit căruia ÎMPRUMUTĂTORUL (creditorul) îndeplineşte atribuţia de procurator de fonduri prin împrumut în favoarea ÎMPRUMUTATULUI (debitorului) în scopul asigurării mijloacelor financiare pentru fondul de marfă precum şi în scopul dezvoltării şi diversificării activităţilor comerciale ale acestuia din urmă.
Art.2 In scopul prevăzut la art.1 ÎMPRUMUTĂTORUL pune la dispoziţia ÎMPRUMUTATULUI cu titlu de împrumut suma de 9.000 EURO echivalent LEI împrumutul se acordă in transe succesive inegale începând de la data încheierii prezentului contract.
Împrumutul se poate restitui în tranşe variabile ori de câte ori debitorul dispune de un surplus de trezorerie.
Debitorul acceptă să ramburseze împrumutul împreună cu dobânda aferenta (dobândă calculată şi înregistrată în evidenţa contabilă lunar după caz ) în cel mai târziu 1 an de la acordare. Acest termen se poate prelungi cu perioade succesive de câte 1 an prin acordul tacit al parţilor sau pe alte perioade prin acordul expres al părţilor.
Debitorul va plăti lunar dobânda aferentă împrumutului după caz .
Prezentul contract îşi menţine valabilitatea şi în cazul în care ÎMPRUMUTĂTORUL reîmprumută ulterior ÎMPRUMUTATUL cu sume care au fost restituite din împrumutul iniţial.
Art.3 ÎMPRUMUTATUL(debitorul) este în întârziere :
a) dacă plata dobânzii după caz conform prezentului contract nu este făcută până la data de 10 ale lunii următoare celei pentru care s-a calculat dobânda ; 1n caz de neplată în acest termen soldul creditului va cumula si dobânda neplătită după caz
b) în cazul cesionării de către ÎMPRUMUTAT în beneficiul creditorului;
c) la completarea unei cereri voluntare sau involuntare de faliment de către sau împotriva ÎMPRUMUTATULUI
Art.4 Împrumutul va purta o dobândă la o rată anuală de _____% , rată ce nu va depăşi rata medie activă a dobânzii comunicate de BNR după caz.
In situaţia în care rata dobânzii mai sus menţionată va depăşi rata medie activă a dobânzii active a BNR rata dobânzii va scădea şi ea sub rata medie activă a dobânzii comunicate de BNR la un procent stabilit de către parţi de comun acord sau se va aplica chiar rata medie activă a dobânzii comunicate de BNR.
Dobânda se va calcula lunar în cascadă luând în considerare tranşele împrumutate şi restituirile făcute după caz.
Art.5 ÎMPRUMUTATUL (debitorul) are obligaţia lunară de-a reţine şi vărsa impozitul pe dobânda constituită (chiar dacă nu a fost plătită) în procent de 1% ( conform prevederilor legale şi se modifică funcţie de modificările legislaţiei) din valoarea dobânzii. Termenul de plată al impozitului pe dobândă este cel prevăzut de legislaţia în vigoare.
Art.6 în cazul în care ÎMPRUMUTATUL nu respectă obligaţiile asumate prin prezentul contract şi între ÎMPRUMUTAT şi ÎMPRUMUTĂTOR nu intervine o altă înţelegere, ÎMPRUMUTĂTORUL are asupra bunurilor mobile şi imobile, prezente şi viitoare ale ÎMPRUMUTATULUI dreptul general de garanţie prevăzut de art. 1718 Cod Civil fiind în drept să ceară la data scadenţei în condiţiile stabilite, pe cale judecătorească, investirea prezentului înscris cu formulă executorie şi începerea procedurii de executare silită pentru recuperarea întregii creanţe rămase de restituit.
S-a luat la cunoştinţa de faptul că art. 66 din Legea 36/95 se aplică numai înscrisurilor autentice iar nu şi înscrisurilor cu legalizare de semnătură.
Art.7 Prezentul contract va fi guvernat, interpretat şi aplicat in conformitate cu legea română ___________ (localitatea), ___________(data)
Redactat şi editat de parţi în 4 (patru) exemplare.

ÎMRRUMUTĂTOR, ÎMPRUMUTAT

Scris: Dum Mar 23, 2008 2:16 pm
de paturcai
Imprumuturile intre persoane juridice AU ALT CADRU LEGAL. Acele persoane juridice care dau - de regula - se numesc Banci si dau credite. Acest contract nu se poate folosi intre persoane juridice ci impumutatorul este o PERSOANA FIZICA si imprumuta din PENSIE o PERSOANA JURIDICA.
De ce este suma maxima de 9.000 EUR? Ca sa nu intre sub incidenta Legii privind spalarea banilor care predeve ca tot ce "sare" de 10.000 EUR trebuie sa fie "turnat" la ei.
Matusa Tamara

Scris: Dum Mar 23, 2008 4:43 pm
de ungureanuc
Multumesc, paturcai. Aveam si eu nevoie.

Scris: Dum Mar 23, 2008 6:59 pm
de stancui159
multumesc :lol:
eram in pijamale, :P , e duminica totusi!!! De obicei restul cer adrese de mail, am mai patit-o!

Sorry daca te-am suparat! :lol:

Scris: Dum Mar 23, 2008 7:09 pm
de paturcai
Oameni buni chiar nu ma supar.
Daca ma supar, chiar ma supar.
Ziceam ca e bine sa vada si colegii.
:wink:

Scris: Dum Mar 23, 2008 8:27 pm
de stancui159
paturcai scrie:Oameni buni chiar nu ma supar.
Daca ma supar, chiar ma supar.
Ziceam ca e bine sa vada si colegii.
:wink:
ma refeream la haine, pantofi si parfumuri=> ca am zis ca eram in pijamalutze :lol:

Scris: Dum Feb 14, 2010 8:28 pm
de marisp98
Ma poate ajuta cineva?
Vreau sa preiau decl 390 in PDF-ul de la finante si-mi da eroare - structura inregistrare eronata 2.
Am introdus corect codul de tara al operatorilor - fac AIC - adica fara codul de tara. Totusi daca duc discheta din SAGA la finante le da eroare.