TICHETE CADOU

retevoescua

TICHETE CADOU

#1 Mesaj de retevoescua »

Buna,
Rog ajutor in urmatoarea speta. LUNA OCTOMBRIE, TICHETE CADOU pe hartie IN VALOARE DE 500 LEI UNUI ANGAJAT.

Operare saga model 1
In State-> tichete -> tichete cadou -> nr bucati 50, valoare tichet 10 lei, total valoare 500 lei.
ATAT, deoarece Saga va impozita automat valoarea tichetelor, si va calcula automat salariul net aferent.
CORECT?

Operare saga model 2
La Spor adaug manual suma NETA DE 500 LEI, prin urmare se vor aplica toate taxele si contributiile.
La avans se va trece SUMA NETA DE 500 LEI.
AICI ESTE OK NET, DEOARECE I-AM DAT ANGAJATULUI NET 500 LEI TICHETE, SAU TREBUIA CONVERTIT DIN NET IN BRUT ?

Daca a fost pus la spor, impozitul se va calcula la suma de 500 lei, sau se scade CAS, CASS, si practic impozitul se va diminua ?

Daca am facut statul dupa modelul 2, si e gresit, pot depune rectificativa ? Care ar fi consecintele?
Multumesc.

tomac

Re: TICHETE CADOU

#2 Mesaj de tomac »

Model 1 - nu intră în sfera contribuțiilor sociale.
În sensul art. 142 lit. r) din Codul fiscal, nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuțiilor sociale obligatorii tichetele cadou acordate potrivit legii, altele decât cele acordate pentru ocaziile prevăzute la art. 142 lit. b) din Codul fiscal.

Pentru cazurile în care se acordă tichete cadou în limita celor 150 lei, acestea nu se operează defel în ecranul de tichete.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns