achitare de taxe in contul altei clientului
achitare de taxe in contul altei clientului
va cer un sfat. soc de prestari servicii realiz lucrari de contructii telecom pentru diversi clienti.Citeodata trebuiesc platite taxe catre diversi (taxe, cadastru, catre consilii locale,etc), si se fac din banii societatii prestatoare, urmand ca sa fie recuperati de la client.Cum este corect sa se emita documentele? Chitantele de plata trebuie emise in numele clientului , se inregistreaza in soc prestatoare si se face factura de decontare (ce conturi folosesc 461?), facturile se emit in numele clientului si le dau spre inregistrare clientului, urmand sa recuperez banii prin decont sau deviz.multumesc
In situatia descrisa se refactureaza aceste sume platite:
Clienti = Alte venituri din exploatare/Venit din prestari servicii ....100 lei
Clienti = TVA colectata.....19 lei
TOTAL de primit = 119 lei
Sumele platite se trec ca alte cheltuieli si se inregistreaza:
Alte cheltuieli de exploatare/Cheltuieli cu serv. prestate de terti = Furnizori.....100 lei
TOTAL de plata = 100 lei
Este si normal ca facturile sa fie in numele clinetului. Eu trebuie sa recuperez aceste sume.
Este ca si in cazul asigurarii de exemplu:
Daca platesc diresct societatii asiguratoare nu platesc TVA, daca o alta societate va refactura catre mine asigurarea de la asigurator atunci va trebui sa colecteze TVA de la mine pentru ca FACE UN SERVICIU: recupereaza banii pentru asigurator.
Clienti = Alte venituri din exploatare/Venit din prestari servicii ....100 lei
Clienti = TVA colectata.....19 lei
TOTAL de primit = 119 lei
Sumele platite se trec ca alte cheltuieli si se inregistreaza:
Alte cheltuieli de exploatare/Cheltuieli cu serv. prestate de terti = Furnizori.....100 lei
TOTAL de plata = 100 lei
Este si normal ca facturile sa fie in numele clinetului. Eu trebuie sa recuperez aceste sume.
Este ca si in cazul asigurarii de exemplu:
Daca platesc diresct societatii asiguratoare nu platesc TVA, daca o alta societate va refactura catre mine asigurarea de la asigurator atunci va trebui sa colecteze TVA de la mine pentru ca FACE UN SERVICIU: recupereaza banii pentru asigurator.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!