Va cer o parere! Am depistat la o firma ca si-a platit in plus la impozitul pe profit suma de 546 lei, la verificarea fisei am solicitat compensare cu alte datorii pentru care am primit o adresa. Problema este ca eu nu am in evidenta suma platita in plus si am procedat astfel:
- 691=4411 -546
- 4411=5311(sau 542) -546
si apoi platile respective conform adresei de compensare. E bine sau trebuie facut altfel? Cu multumiri!
nc - impozit platit suplimentar
Dupa parerea mea, referitor la "691=4411 -546" nu trebuie sa faci aceasta inregistrare, deoarece suma de 546 lei nu este impozit calculat, este doar o plata in plus si ar trebui sa iti ramana in sold (pe contul 4411).
In ceea ce priveste "4411=5311 -546" si platile conform adresei de compensare este ok.
In ceea ce priveste "4411=5311 -546" si platile conform adresei de compensare este ok.
Pentru a constata o plata in plus, trebuie ca si datele din contabilitate sa fie puse de acord cu cele de la fisc. Asa ca nu puteti spune ca s-a platit in plus bazindu-va doar pe fisa de rol fara compararea datelor dintre fisa de rol cu cele din contabilitate.
Asa ca prin necomparare n u aveti cum depista o plata in plus. Logic, in situatia dumneavoastra, la finante, ar trebui sa existe o incasare de la acea firma pe un document ce in contabilitatea firmei nu este inregistrat sau este inregistrat eronat.
Asa ca prin necomparare n u aveti cum depista o plata in plus. Logic, in situatia dumneavoastra, la finante, ar trebui sa existe o incasare de la acea firma pe un document ce in contabilitatea firmei nu este inregistrat sau este inregistrat eronat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Eroarea nu este la mine pentru ca am mai facut o data in 2007 aceasta reglare, este o suma care vine din 2005 si in plus am verificat fisa in urma cu doua luni pentru ca firma a facut un credit si nu am avut nici o diferenta in plus sau minus. Inteleg ca nu este normal ca 691 si 4411 sa reflecte altceva decat impozitul pe profit calculat si virat la buget si tocmai de asta am cerut o parere privind constituirea sumei respective. Obisnuiesc sa-mi verific fisele lunar si am reusit sa fac ca sa fie totul ok, dar aici a fost prima data o datorie de la o plata fractionata la impozitul pe dividende din ian. 2008 si pentru ca eu mi-am urmarit soldurile lunar am refuzat sa platesc suma pretinsa, 218 lei pentru ca la doua luni sa apar cu plati in plus in suma de 546 lei. Am intrebat de unde vine si mi-au raspuns ca de la impozit pe profit si in situatia data am cerut compensare cu datoria din evidenta lor, plus alte contributii pana la concurenta sumei de 546 lei. Deci am cunostiinta de cei 546 lei, dar pentru ca am constatat ca si daca platesti in momentul consultarii fisei prin decizie de impunere sau titlu executoriu sau ce o mai da ei, penalitati tot mai curg pana in momentul in care se preiau platile si atunci am considerat ca nu se merita sa lamuresc situatia cu atat mai mult cu cat nu-mi era defavorabila. Si totusi, n-ar merge constituire in 448 din 6581, apoi 5311 si plati? O sugestie! Multumesc!