Am achizitionat un numar de vitrine pe care le dau distribuitorilor in custodie pentru a expune in ele marfa pe care o cumpara de la mine.
Numarul si valoarea lor este suficient de mare pentru a ma interesa modul corect de inregistrare.
Precizez ca la prima vedere ar trebui facut articolul contabil 351 = 303, dar totusi nu mi se pare ok ca aceasta "investitie" sa nu se duca pe cheltuieli.
Poate ma ajuta cineva cu o alta parere.
vitrine in custodie
Potrivit "prevalentei economicului asupra juridicaului" (parca IAS 17, care se ocupa de LEASING), se scrie acolo ca cel care "foloseste" activul se poate "bucura" de efectele amortizarii.
Este si normal, conform celorlalte principii contabile: cheltuielile (inclusiv amortizarea) sunt deductibile numai in situatia in care aduc venituri. Ce venituri iti aduc niste vitrine date in custodie?
Este si normal, conform celorlalte principii contabile: cheltuielile (inclusiv amortizarea) sunt deductibile numai in situatia in care aduc venituri. Ce venituri iti aduc niste vitrine date in custodie?
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Imi aduc venituri prin faptul ca distribuitorul cumpara si vinde mai departe produsele mele.
Este si cazul firmelor producatoare de inghetata sau de bauturi racoritoare (nu dau nume ca sa nu fac reclama) care ofera magazinelor vitrine personalizate.
Adica ei nu inregistreaza pe cheltuieli amortizarea acelor vitrine?
La mine valoarea e sub 1.800 lei, fiind obiecte de inventar.
Este si cazul firmelor producatoare de inghetata sau de bauturi racoritoare (nu dau nume ca sa nu fac reclama) care ofera magazinelor vitrine personalizate.
Adica ei nu inregistreaza pe cheltuieli amortizarea acelor vitrine?
La mine valoarea e sub 1.800 lei, fiind obiecte de inventar.
Acum este o discutie privind obiectele sub pragul celor 1800 fara TVA.
In situatia in care aceste vitrine au termen de garantie care depaseste 12 luni ele devin active fixe (Este cazul imprimantelor care acum multe din ele costa sub 500 lei).
Atentie - la limita legalitatii - ele pot fi considerate ca facand reclama. Asta este o interpretare atat de rupta de realitate incat orice student in anul intai ar zambi.
Eu mi-as lua masuri de prevedere si as pune o intrebare scrisa la asistenta contribuabilului. Nu-i o rusine. Vei primi raspunsul tampit asa cum este el, dar il vei primi.
Iti mai faci o idee.
In situatia in care aceste vitrine au termen de garantie care depaseste 12 luni ele devin active fixe (Este cazul imprimantelor care acum multe din ele costa sub 500 lei).
Atentie - la limita legalitatii - ele pot fi considerate ca facand reclama. Asta este o interpretare atat de rupta de realitate incat orice student in anul intai ar zambi.
Eu mi-as lua masuri de prevedere si as pune o intrebare scrisa la asistenta contribuabilului. Nu-i o rusine. Vei primi raspunsul tampit asa cum este el, dar il vei primi.
Iti mai faci o idee.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Re: vitrine in custodie
In opinia mea sunt mai de graba active imobilizate. Amortizabile bineinteles. In nici un caz materiale.ionascus scrie:Precizez ca la prima vedere ar trebui facut articolul contabil 351 = 303, dar totusi nu mi se pare ok ca aceasta "investitie" sa nu se duca pe cheltuieli.
Iar amortizarea nu are de ce sa nu fie considerata deductibila.
Nu stiu cat din asta este reclama sau nu, dar sigur este cheltuiala in scopul realizarii de venit.
O mare parte din comertul modern se bazeaza pe aceasta schema.
Inghetata, apa, sucurile, berea, cafeaua sunt doar cateva din ele.
Intrebati in orice magazin a cui este vitrina de inghetata.